Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Για το έγκλημα των δυτικών αποικιοκρατών στην Υεμένη

 

 

Υεμένη: 17 νεκροί σε συγκρούσεις κατοχικών δυνάμεων με τους Υεμενίτες πατριώτες αντάρτες Χούθι

 Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021, 06:54

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Σάββατο σε συγκρούσεις μεταξύ κατοχικών δυνάμεων εισβολής στην Υεμένη και μαχητές της Υεμενίτικης σιιτικής ένοπλης παράταξης των Χούθι στην επαρχία Μαρίμπ, δήλωσε αξιωματικός του κατοχικού στρατού.

Οι Χούθι εξαπέλυσαν ταυτόχρονες επιθέσεις εναντίον διαφόρων θέσεων των κατοχικών δυνάμεων, ενώ η στρατιωτική σουνιτοφασιστική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας που κάνει τον πόλεμο εναντίον των Υεμενιτών πατριωτών  Σιιτών ανταρτών το 2015 αντέδρασε καταφέρνοντας αεροπορικά πλήγματα, ανέφερε ο κατοχικός αξιωματικός, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Το έσχατο οχυρό των δυνάμεων εισβολής στον βορρά της πληττόμενης από τον πόλεμο των σουνιτοφασιστών των αποικιοκρατών Υεμένης, η επαρχία Μαρίμπ, έχει μετατραπεί σε θέατρο σκληρών μαχών από τον Φεβρουάριο, όταν οι ζαϊδίτες αντάρτες, εξαπέλυσαν έφοδο για να απελευθερώσουν την πλούσια σε πετρέλαιο περιοχή.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό των κατοχικών δυνάμεων, τουλάχιστον 17 αντιμαχόμενοι σκοτώθηκαν και άλλοι 35 τραυματίστηκαν και στις δύο πλευρές. Οι Χούθι πολύ σπάνια ανακοινώνουν τις απώλειες στις τάξεις τους.

Την περασμένη εβδομάδα, οι κατοχικές δυνάμεις ανακοίνωσαν πως ανακατέλαβαν και επαναϋποδούλωσαν θέσεις-κλειδιά στη Μαρίμπ. Αφότου γενικεύθηκε η ένοπλη σύρραξη στην Υεμένη το 2014, με την έναρξη της επίθεσης ευρείας κλίμακας των Χούθι από τα οχυρά τους στον βορρά και την απελευθέρωση της πρωτεύουσας Σανάα, σχεδόν ολόκληρη η βόρεια Υεμένη έπεσε στα χέρια των Υεμενιτών πατριωτών. Τους τελευταίους μήνες οι Χούθι διεξάγουν πεισματική εκστρατεία για να αποσπάσουν τη Μαρίμπ από τα χέρια των κατοχικών δυνάμεων, παρά τις εκκλήσεις του αποικιοκρατικού ξεφτιλοΟΗΕ και των αφεντικών του των ναζιστών των ΗΠΑ να κηρυχθεί εκεχειρία με ηττημένους φυσικά το λαό της Υεμένης. Οι πατριώτες Υεμενίτες αντάρτες ξαπολύουν επίσης τακτικά πυραύλους και UAVs στα οποία τοποθετούν εκρηκτικά εναντίον της σαουδαραβικής επικράτειας, βάζοντας στο στόχαστρο κυρίως πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Πρόσφατα το Ριάντ εξέφρασε απογοήτευση διότι οι Υεμενίτες πατριώτες αντάρτες δεν αποδέχθηκαν την προσφορά της σαουδαραβικής μοναρχίας να να παραδοθούν για να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός. Οι Υεμενίτες πατριώτες αντάρτες Χούθι απαιτούν από το Ριάντ να τερματιστεί ο αεροπορικός και ναυτικός αποκλεισμός της χώρας τους, το θεωρούν προϋπόθεση για να συμφωνήσουν σε ανακωχή.

Στα μέσα Ιουνίου ο πρώην ειδικός επιτετραμμένος του αποικιοκρατικού  ξεφτιλοΟΗΕ για την Υεμένη, ο Μάρτιν Γκρίφιθς, αναγνώρισε ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας την αποτυχία των προσπαθειών του για να τερματιστεί η ένοπλη σύρραξη στη χώρα, ολοκληρώνοντας την τριετή αποστολή του.

Ο πόλεμος στη χώρα έχει προκαλέσει αυτήν που ο αποικιοκρατικός ξεφτιλοΟΗΕ έχει το θράσος να χαρακτηρίζει τη χειρότερη ανθρωπιστική καταστροφή στον κόσμο, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τον πληθυσμό στα όρια του λιμού.

Και φυσικά υπεύθυνοι για αυτό, είναι οι ναζιστές κωλοαμερικάνοι των ΗΠΑ της Νέας Τάξης που θέλουν να επιβάλουν, οι σουνιτοφασίστες εισβολείς εμίριδες που είναι υπό τις διαταγές τους και ο αποικιοκρατικός ξεφτιλοΟΗΕ που βγάζει ξεφτιλισμένες αποφάσεις μετά από εντολές των αποικιοκρατών.

https://litlepost.blogspot.com/2021/07/25-2021.html