Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Περί της "καταραμένης Μεταπολίτευσης" που λένε τα φασιστόμουτρα

 

 

Εκείνη τη νύχτα της 23ης Ιουλίου 1974 που πανηγυρίζαμε για την πτώση της εφτάχρονης στρατιωτικής δικτατορίας, μας ήταν αδιανόητη η σκέψη ότι κάποιες δεκαετίες αργότερα θα υπήρχε κόσμος που θα υποστήριζε πως "για όλα φταίει η μεταπολίτευση και η δημοκρατία".

Όπως κανένας δεν είχε διανοηθεί να πει, στις 21 Απριλίου 1967, "και τι έγινε, καημένε; Σάμπως δημοκρατία είχαμε;".

Ούτε μας περνούσε από τον νου πως θα έρχονταν καιροί που θα ήταν μάλλον αδύνατο στον άλλον να καταλάβει τι σήμαινε να επιστρέφεις από την εξορία. Τι σήμαινε να ξέρεις ότι τώρα πια θα μπορούσες να λες και να γράφεις δημοσίως αυτό που σκέφτεσαι, χωρίς να βρίσκεσαι λίγη ώρα μετά στα μπουντρούμια της Ασφάλειας ή στο ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Σχολιο.- Όταν πολλοί φασίστες ναζιστές και ακροδεξιοί μιλάνε για τα "κακά της Μεταπολίτευσης", σε αυτήν την πολιτειακή αλλαγή αναφέρονται. Τους ενοχλεί αφενός η πτώση της χούντας και το ότι τότε δεν επιστρέψαμε στο προηγούμενο, προδικτατορικό ανελεύθερο αντιδημοκρατικό καθεστώς.

Σχολιο.- γιαυτο και στεναχωριεμαι για την χρηση της φρασεολογίας «κακιά Μεταπολίτευση» απο διαφορους οταν δεν αναφερονται σε εκεινη την εποχη. Και αδυνατούν να καταλάβουν ότι τα προβλήματα της Ελλάδας αλλά και του κόσμου όλου άρχισαν το 1990 με την επικράτηση της ακροδεξιάς, του καπιταλισμού και του ακροδεξιού νεοσυντηρητισμού και τις ανωμαλίες του κοσμοπολίτιου αναρχίζοντος νεοφιλελευθερισμού της μεγαλοαστικής τάξης.

https://litlepost.blogspot.com/2021/07/23-2021.html