Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Αγώνας ενάντια στα πετρέλαια στην Μπασιλικάτα της Ιταλίας


ομάδα ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ.

από Basilicata, Italia
Περιληπτικά, ο ομιλητής ξεκινάει αναφερόμενος στις διαβεβαιώσεις ότι η εξορυκτική δραστηριότητα πετρελαίου δε θα προκαλούσε μόλυνση στο έδαφος και στο νερό. Λέει πως όλα αυτά ήταν ψέματα και πως με τη βοήθεια χρημάτων που συγκέντρωσαν ιδιώτες, έγιναν δεκάδες αναλύσεις εδάφους και νερού οι οποίες απέδειξαν ότι η εξόρυξη πετρελαίου, με τον τρόπο που αυτή έγινε στη Basilicata, δηλητηρίασαν και μόλυναν τη γη.
Αναφέρει πως 5 χρόνια νωρίτερα, κάποιος τον κατήγγειλε, απλώς επειδή δημοσίευσε κάποιες από αυτές τις αναλύσεις που αφορούσαν σε αποθέματα πόσιμου νερού. Μετά την καταγγελία, του επιβλήθηκε μετάθεση σε άλλη θέση εργασίας και στη συνέχεια μετατέθηκε ξανά σε κάποιο μουσείο. Όμως, μετά από μια πενταετία, αναφέρει πως η Ε.Ε. τον δικαίωσε και ξεκίνησε μια διαδικασία εναντίον της Ιταλικής κυβέρνησης για την μόλυνση που προκλήθηκε στο Perusilo.
Αναφέρεται στην υποχρέωση των πολιτικών να εκπροσωπούν τον λαό και όχι τα λόμπι και πως από το 1995 έως το 2014, το 45% της περιοχής υφίσταται μία τέτοια εκμετάλλευση, τα οικονομικά οφέλη της οποίας κανείς δεν τα έχει δει και κανείς δεν ξέρει πού κατέληξαν. Τέλος αναφέρεται στο δικαίωμα του κόσμου και στην υποχρέωση της πολιτείας να ελέγξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτικών που συναίνεσαν στις δραστηριότητες αυτές. Κλείνει λέγοντας πως κάποιοι πλούτισαν στις πλάτες τους, ενώ στην περιοχή υπήρξαν ασθένειες και μετανάστευση.
Και σε ευθυ λογο[...]''Αυτο(η ολη διαχειριση εξορυξεων και αποβλήτων ) δεν ειναι τιποτε αλλο παρα ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΜΕ ΤΗ ΜΑΦΙΑ  !!! ...Ακομη και οι Επισκοποι ολοι οι Επισκοποι μαζι,αναγνωριζουν το δικιο μας!...Απ' το 1995 μεχρι σημερα 2014,που ειναι ο πλουτος που εταξαν  ⁉️Στην Ελβετια,στους τραπεζικους λογαριασμους των πολιτικων,εκει ειναι  !!! ΝΤΡΟΠΗ !ΝΤΡΟΠΗ ! Σε οσους πλουτισαν εις βαρος μας ενω εμεις,,οι κατοικοι της Basilicata ''κερδισαμε'' μονο ΘΑΝΑΤΟ-ΑΡΡΩΣΤΕΙΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ !!!Καλουμε την Εισαγγελια,την Αστυνομικη Διευθυνση ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΝΕΚΡΙΝΑΝ ΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ στη γη της Basilicata !!! (Σημειωση δικη μου.Οι Επισκοποι ειναι ιεραρχικα αμεσως πριν τους Καρδιναλιους.Οι Καρδιναλιοι συγκροτουν το σωμα των μελων μεταξυ των οποιων εκλεγεται ο Παπας)


Movimento Liberiamo di Basilicata
9-12 Νοεμβρίου 2014 - εκδήλωση " MO’ BASTA "
Περίληψη των 5 ημερών της εκδήλωσης με την παρέμβαση του Giuseppe Di Bello