Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο για την Ενέργεια στις 12 Ιούλη στα Γιάννενα

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο για την Ενέργεια στις 12 Ιούλη στα Γιάννενα

Η πραγματοποίηση Πανηπειρωτικού συλλαλητηρίου στις 12 Ιούλη στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ν. Ιωαννίνων, αποφασίστηκε στη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στις 20 Ιούνη, την οποία κάλεσε το Εργατικό Κέντρο, για την εξόρυξη του πετρελαίου, τα εργοστάσια βιομάζας, τις ανεμογεννήτριες και κάθε άλλου είδους μορφή Ενέργειας, που αποδίδει κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο και φτώχεια και δυστυχία για το λαό.
Στη σύσκεψη μετά από πρόσκληση συμμετείχαν και εκπρόσωποι των Εργατικών Κέντρων Άρτας και Θεσπρωτίας καθώς και εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Άρτας.
Την κεντρική εισήγηση έκανε ο Κώστας Ηλίας, μέλος της διοίκησης του ΕΚΙ
Κριτική έγινε στις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που στρέφουν όλη την προσοχή -τη δική τους και του κόσμου- στην τεχνολογία και τη χωροθέτηση, θεωρώντας δεδομένη την «απελευθέρωση» της Ενέργειας, αποσπασμένη από το θέμα της ιδιοκτησίας των πηγών και υποδομών από τους επιχειρηματικούς ομίλους. Το τελικό αποτέλεσμα είναι να εκτονωθούν ανώδυνα οι αντιδράσεις, η δικαιολογημένη καχυποψία ή η οργή του κόσμου και να μην οδηγηθεί στη συνολική εναντίωση στο κεφάλαιο, στην ΕΕ και την κυβέρνηση που χαράσσουν και υλοποιούν τη συνολική ταξική πολιτική που τους συμφέρει.
Με πλαίσιο πάλης:
Να αρθούν άμεσα οι άδειες που έχουν δοθεί για την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην περιοχή, για την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου στο όρος Κασιδιάρη και των μονάδων βιοαερίου στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων.
Ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Διασφάλιση της κάλυψης των λαϊκών αναγκών στην Ενέργεια. Μείωση της τιμής. Αυξήσεις στα επιδόματα θέρμανσης, κατάργηση των ειδικών φόρων στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα καύσιμα, αφορολόγητο πετρέλαιο στους φτωχούς αγρότες όπως στους εφοπλιστές,  ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών για τη θέρμανση στα σχολεία.
Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και την παράδοση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, που φτιάχτηκαν με τον ιδρώτα των εργαζομένων, στους ομίλους.
Σταθερή εργασία, με δικαιώματα και προστασία της υγείας και ασφάλειας όλων των εργαζομένων του κλάδου.
Προστασία περιβάλλοντος και Δημόσιας Υγείας με βάση τις σύγχρονες τεχνικές, με ιδιαίτερη έμφαση σε ήδη επιβαρυμένες περιοχές, όπως η περιοχή της ΒΙΠΕ.