Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

Πρόσκληση σε παρουσίαση βιβλίου στην Πάτρα


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών, και οι εκδόσεις Ταξιδευτής σας προσκαλούν τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014 στις 7.30 μ.μ. στο ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ (Μουρούζη 14, Πάτρα) στην παρουσίαση του βιβλίου του Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Βαγγέλη Αυδίκου
 «Η Σκιά της Μίκας»
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ.κ.:
Στέλιος Μοφρέδας, ποιητής
Γιάννης Η. Παππάς, Πρόεδρις του Συνδέσμου φιλολόγων Πατρών - συγγραφέας
Η σκιά της Μίκας

μυθιστόρημα
Συγγραφέας: Βαγγέλης Αυδίκος

Isbn: 978-960-9692-18-2

Σελίδες: 267
Λιανική Τιμή: 15 ευρώ


Εκδόσεις ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ

Ιπποκράτους 56, 10680 Αθήνα
Τηλ:2103628852 Fax:2103628862

e-mail: info@taxideftis.gr
www.taxideftis.gr


Η Μίκα και ο Κοσμάς.
Δύο άνθρωποι διαφορετικών εποχών, που προσπαθούν να ριζώσουν στην Αμερική.
Ο Κοσμάς διάλεξε να σπουδάσει στην Αμερική στα τέλη του 20ού αιώνα και στη συνέχεια παντρεύτηκε με Αμερικανίδα, εργάζεται ως ερευνητής σε μια επενδυτική εταιρεία.
Αναζητεί τα ίχνη της Μίκας, Ελληνίδας από τη Σμύρνη που βρέθηκε στην Αμερική μετά την καταστροφή, πέθανε φτωχή, αλλά οι οικονομικές συγκυρίες την έκαναν πλούσια μετά το θάνατό της. Τους χωρίζει μισός αιώνας, μα, τα όνειρα και οι ελπίδες είναι ίδια. Τους ενώνουν οι μετοχές.
Η Μίκα αγόρασε μετοχές με την παρακίνηση του Ιρλανδού συντρόφου της κυνηγώντας το αμερικανικό όνειρο. Το οικονομικό κραχ του 1929 και οι δυσκολίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου την οδήγησαν σε περιπέτειες και ταλαιπωρίες.
Πίστεψε πως οι μετοχές θα της άλλαζαν τη ζωή. Το ίδιο πιστεύει και ο Κοσμάς, ο οποίος αναζητούσε μια ευκαιρία να πετύχει.
Ένα μυθιστόρημα που επιχειρεί να μιλήσει για τη μοναξιά και τα διλήμματα των μεταναστών. Ένα μυθιστόρημα για τις ελπίδες αλλά και τις απογοητεύσεις. Ένα μυθιστόρημα που ψάχνει τις πληγές που συχνά κρύβονται πίσω από επιτυχημένα όνειρα. Ένα βιβλίο για την ελληνική διασπορά αλλά και για τα όνειρα κάθε μετανάστη. Με έρωτες που πονάνε αλλά και δίνουν ελπίδα.