Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Ιωάννινα. Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την απομάκρυνση Σύρων λαθρομεταναστών από τα ελληνοαλβανικά σύνορα


Ιωάννινα: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την απομάκρυνση των Σύρων λαθρομεταναστών στα ελληνοαλβανικά σύνορα


Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με ισχυρές δυνάμεις, βρίσκεται σε εξέλιξη στα ελληνοαλβανικά σύνορα για την απομάκρυνση των Σύρων λαθρομεταναστών από το ποτάμι της Κακκαβιάς όπου συγκεντρώνονται, για να περάσουν παράνομα στην Αλβανία και από εκεί σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα.
Το τελευταίο διάστημα οι Σύροι λαθρομετανάστες δημιούργησαν μέσα στην πυκνή βλάστηση της περιοχής, πρόχειρο καταυλισμό με σκηνές και καλύβες από κορμούς δένδρων και κλαδιά, προκειμένου να προστατευθούν από την βροχή και το κρύο.

Το ΑΠΕ- ΜΠΕ έκανε οδοιπορικό στον καταυλισμό και αποτύπωσε το δράμα που ζουν, εγκλωβισμένοι στα σύνορα, καθώς όταν περάσουν στην Αλβανία συλλαμβάνονται από την αστυνομία και επαναπροωθούνται στα σύνορα με την Ελλάδα.

Στην πλειοψηφία τους, οι Σύροι λαθρομετανάστες έχουν ένα υπηρεσιακό σημείωμα με ισχύ έξι μηνών από τις ελληνικές Αρχές, που τους απαγορεύει να κινούνται στον Πειραιά, την Πάτρα, την Ηγουμενίτσα και την Κέρκυρα, περιοχές με λιμάνια που συνδέονται με το εξωτερικό, με αποτέλεσμα να βρουν έναν καινούργιο «δρόμο» για την Ευρώπη: τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι Σύροι θα κρατηθούν προσωρινά προκειμένου να γίνει έλεγχος των ταξιδιωτικών εγγράφων τους.








ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΑΛΒΑΝΩΝ ΛΗΣΤΩΝ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ!

Αιματηρή συμπλοκή στο Σμέρτο Φιλιατών και άγριο ανθρωποκυνηγητό στη μεθόριο

Διακινητής ναρκωτικών καταδιωκόμενος έπεσε σε γκρεμό στο Πωγώνι

Μπουλούκια λαθρομεταναστών καταφθάνουν στην Ήπειρο…

Στιγμές απόλυτου τρόμου έζησαν για ακόμη μια φορά κάτοικοι της παραμεθορίου, όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τέσσερις αδίστακτους Αλβανούς λαθρομετανάστες κακοποιούς, οι οποίοι προσπάθησαν να ληστέψουν σπίτι στο Σμέρτο Φιλιατών Θεσπρωτίας.  Το τελευταίο αυτό περιστατικό που συνέβη το πρωί του Σαββάτου και είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει αιματηρή συμπλοκή και να τραυματιστούν δυο άνθρωποι, έρχεται να προστεθεί σ’ έναν μακρύ κατάλογο ανάλογων περιστατικών που καταγράφονται τελευταία σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου, όχι μόνο απομακρυσμένες, αλλά ακόμη και μέσα στις πόλεις.
Την ίδια ώρα η διακίνηση ναρκωτικών και λαθρομεταναστών… καλά κρατεί, με τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς να έρχονται αντιμέτωποι σχεδόν καθημερινά τόσο με μικροεγκληματίες, όσο και με κυκλώματα που αλωνίζουν ολόκληρη την Ήπειρο.
Στο Σμέρτο Φιλιατών
Το αιματηρό επεισόδιο που συνέβη στο Σμέρτο των Φιλιατών ήταν ικανό να σπείρει τον πανικό στους κατοίκους της μεθορίου και να προβληματίσει τις Αστυνομικές Αρχές, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται σε όλη την μεθόριο για τον εντοπισμό τους, αν και εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να πρόλαβαν να διαφύγουν στο αλβανικό έδαφος.
Όλα ξεκίνησαν όταν οι τέσσερις Αλβανοί δράστες, εισήλθαν στο σπίτι, όπου διαμένουν μία 30χρονη ημεδαπή και ένας 18χρονος. Αφού ακινητοποίησαν την γυναίκα απαίτησαν να τους παραδώσει χρήματα και τιμαλφή.
Στη συνέχεια, οι δράστες προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν  και  τον νεαρό, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του στο κεφάλι. Μετά από αυτή την εξέλιξη τράπηκαν σε φυγή,  αφαιρώντας  τρία κινητά τηλέφωνα από το σπίτι. Κατά τη διαφυγή τους, επιτέθηκαν  και σ’ έναν 79χρονο, ο οποίος ακούγοντας τις φωνές προσέτρεξε στο σημείο, για να βοηθήσει, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του στο κεφάλι.
Οι δυο άνδρες μεταφέρθηκαν για παροχή πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο των Φιλιατών.
Έπεσε σε γκρεμό για να ξεφύγει!
Στο μεταξύ, αν και υπήρξε μια… ανάπαυλα στις μεταφορές ναρκωτικών από την Αλβανία, φαίνεται πως τα διάφορα κυκλώματα ξανάπιασαν δουλειά και μάλιστα για να αποφύγουν τους ελέγχους τα μετέφεραν με τα πόδια.
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και της Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας εντόπισαν το απόγευμα της Παρασκευής σε δύσβατη δασώδη περιοχή κοντά στον Παλαιόπυργο  Πωγωνίου ομάδα τεσσάρων Αλβανών, που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, να μεταφέρουν πεζή  ταξιδιωτικούς σάκους με ναρκωτικά.
Σε ενέδρα που πραγματοποίησαν, συνέλαβαν τους τρεις (32, 26 και 25 χρονών), ενώ ο τέταρτος διέφυγε και αναζητείται. Ας σημειωθεί ότι κατά την προσπάθεια ακινητοποίησης των δραστών, ο 25χρονος στην προσπάθειά του να διαφύγει έπεσε από γκρεμό ύψους 6 μέτρων περίπου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.
Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν δύο ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν 9 δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 39 κιλών και 200 γραμμαρίων.
Μπουλούκια λαθρομεταναστών…
Εκτός από τον πόλεμο που έχουν κηρύξει οι Διωκτικές Αρχές της Ηπείρου εναντίον των ληστών και διαρρηκτών που αλωνίζουν πόλεις και χωριά, σπέρνοντας τον τρόμο, αλλά και των διακινητών μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, ένας άλλος μεγάλος «πονοκέφαλος» είναι τα «μπουλούκια» λαθρομεταναστών που μέρα με τη μέρα αυξάνονται, κυρίως στο λιμάνι Ηγουμενίτσας.
Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο συνελήφθησαν ένας διακινητής και 13 συνολικά παράνομοι μετανάστες κυρίως από Ασιατικές χώρες, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις. Πιο αναλυτικά στο λιμάνι Ηγουμενίτσας:
* Στην πρώτη περίπτωση, ύστερα από διενεργούμενο έλεγχο σε φορτηγό όχημα (τράκτορας-επικαθήμενο), διαπιστώθηκε ότι ο 56χρονος αλλοδαπός οδηγός του, μετέφερε στο χώρο του φορτίου, εννιά μετανάστες, οι  οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από την χώρα.
* Στη δεύτερη περίπτωση ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε φορτηγό όχημα καθ’ υπόδειξη του οδηγού, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, οι οποίοι  εντοπίστηκαν εντός του φορτίου του οχήματος.
* Επίσης, άλλοι δύο αλλοδαποί εντοπίστηκαν να επιχειρούν να εισέλθουν κρυφά σε φορτηγό όχημα το οποίο θα φορτωνόταν σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό.