Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει στην Ηγουμενίτσα







Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει στην Ηγουμενίτσα

Με ιστορία 37 διοργανώσεων στην έδρα του και με διεθνή αέρα, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας επισκέπτεται για πρώτη φόρα την πόλη της Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο του μεγάλου ταξιδιού του σε πολυάριθμους σταθμούς ανά την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. 

Την Παρασκευή 21/11 και το Σάββατο 22/11/2014 θα προβληθούν στο χώρο του Κέντρου Πολιτιστικών και Κοινωνικών Δομών Δήμου Ηγουμενίτσας (Παλιά Μαθητική Εστία) οι 16 βραβευμένες ταινίες του φετινού ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος. Οι προβολές ξεκινούν στις 20:00 και θα έχουν διάρκεια περίπου 2 ωρών ανά ημέρα. Το πρόγραμμα προβολών της Παρασκευής θα ανοίξει με το μουσικό σχήμα PVC X-tract σε ένα project που συνταιριάζει κινηματογραφική εικόνα και ήχο μέσα από έναν απρόσμενο συνδυασμό μουσικών οργάνων. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Το πρόγραμμα «Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας Ταξιδεύει» αποτελεί την περιοδεύουσα εκδοχή του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, υπό την αιγίδα του οποίου και διοργανώνεται. Tη φιλοξενία του κινηματογραφικού διήμερου στην πόλη μας έχουν αναλάβει από κοινού η πολιτιστική ομάδα «ΕστιάΖωντες» και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΑΡΙΑΔΝΗ».

* Το πρόγραμμα προβολών της Παρασκευής θα ανοίξει με το μουσικό σχήμα PVC X-tract που αποτελείται από τους: Νεφέλη Γαλάνη (βιόλα),  Ιωάννη Μαλλιόπουλο (κοντραμπάσο) και Χάρη Παπαεμμανουήλ (κρουστά). Η αγάπη των μελών του για τον κινηματογράφο και τη μουσική τους ώθησε να δημιουργήσουν ένα project που θα συνταίριαζε αυτές τις τέχνες. Μέσα από έναν απρόσμενο συνδυασμό οργάνων, οι PVC X-tract θα πλαισιώσουν την ταινία Cops του Buster Keaton, χρησιμοποιώντας θέματα από το κλασικό ρεπερτόριο, ήχους από οτιδήποτε κρούεται ή πάλλεται, συνδυασμούς ηχοχρωμάτων και ατμοσφαιρικά περάσματα.