Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Πρέβεζα. Συζήτηση ουσίας για την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία




Πρέβεζα: Συζήτηση ουσίας για την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία.


Πραγματοποιήθηκε χθες 14/11 στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας η εκδήλωση- συζήτηση για την Ουκρανία με ομιλητές τον κ. Βαγγέλη Νάνο, εκπρόσωπο της τοπικής επιτροπής ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.ΑΣ Πρέβεζας και τον κ. Ανδρίτσο Θάνο, μέλος της αποστολής αλληλεγύης στην Ουκρανία με την αντιφασιστική καμπάνια στην Ουκρανία, στην οποία παρευρέθηκαν αρκετοί πολίτες της Πρέβεζας.

Ο κ. Βαγγέλης Νάνος άνοιξε την εκδήλωση μιλώντας για τις πολιτικές εξελίξεις τόσο σε πολιτικό, πολεμικό και διπλωματικό επίπεδο στην Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες, εξελίξεις που επηρεάζουν όχι μόνο την εμπόλεμη περιοχή αλλά και γενικότερα. Σύμφωνα με τον κ. Νάνο δεν θα πρέπει να εφαρμοστεί μια στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης με τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ισραήλ και να επαχθούν άμεσες και πολιτικές πρωτοβουλίες πάνω στα ζητήματα αυτά. Πρέπει είπε να ξεδιπλωθεί η αλληλεγύη και το αντιπολεμικό αντιμπεριαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια, στη Μεσόγειο, στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο. Η σημερινή εκδήλωση συνέχισε έχει το χαρακτήρα να σπάσει τη σιωπή και την ελεγχόμενη ενημέρωση – προπαγάνδας για τα γεγονότα στην Ουκρανία.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Θάνος Ανδρίτσος, ο οποίος μίλησε για την προσωπική του εμπειρία από το ταξίδι στην Ουκρανία και τοποθετήθηκε γύρω από τις συνθήκες που επικρατούν εκεί και πόσο αυτές επηρεάζουν το πολιτικό σκηνικό.

Ο κ. Ανδρίτσος αφού ευχαρίστησε την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Πρέβεζας για την πρόσκληση μίλησε για την καμπάνια αλληλεγύης που ξεκίνησε από την Ιταλία με την πρωτοβουλία μιας, πολιτικοποιημένης μουσικής μπάντας Banda Bassotti, η οποία κάνει ένα παρόμοιο ταξίδι κάθε χρόνο σε μια χώρα σε εμπόλεμη κατάσταση και συνεχίστηκε στην Ισπανία, στη χώρα των Βάσκων και αμέσως μετά στην Αθήνα από ένα ευρύ φάσμα Αριστεράς με συμμετοχή των κομμάτων της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ και κάποιων οργανώσεων του Σύριζα. Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα οικονομικών δυσκολιών κατάφεραν να πραγματοποιήσουν αυτό το ταξίδι 4 άτομα από την Ελλάδα, 3 μέλη της αντιφασιστικής καμπάνιας και ο Δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου στα τέλη Σεπτέμβρη. Εξαντλώντας κάθε δυνατότητα επαφής με κατοίκους, πολιτοφύλακες και πολιτικούς εκπροσώπους των λαϊκών δημοκρατιών, τμήμα της αποστολής βρέθηκε στο Ντονιέτσκ, όπου ήρθε σε επαφή με έλληνες οπλαρχηγούς και πολιτικούς επιτρόπους, επισκέφτηκε περιοχές που βομβαρδίστηκαν τις μέρες της επίσκεψης καταγράφοντας μαρτυρίες για τη φρίκη του πολέμου και τις ναζιστικές θηριωδίες .

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την εκδήλωση – συζήτηση από το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας.