Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 26 Μαΐου 2013

Δήλωση-καταγγελία για τους ναζιστές του προέδρου της Αδελφότητας "ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ"


e-mail που λάβαμε
Θέμα: Δήλωση- καταγγελία του προέδρου της Αδελφότητας «ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ»
Σας αποστέλλω σε συνημμένο αρχείο δήλωση- καταγγελία μου, για τους τραμπουκισμούς που εκδηλώθηκαν σήμερα στις γιορτές του Σουλίου από ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής. Οι τραμπουκισμί, εκδηλώθηκαν- παρουσία της αστυνομίας- στον ταμία της Αδελφότητας «ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ», κατά τη διάρκεια διανομής της εφημερίδας του Συλλόγου μας στο κοινό που τιμούσε με την παρουσία του τόσο το Ολοκαύτμα του Καλόγερου Σαμουήλ στο Κούγκι όσο και γενικότερα τους αγώνες των Σουλιωτών για την Ελευθερία.
Εκ των προτέρων ευχαριστώ για τη φιλοξενία της δήλωσης- καταγγελίας, για την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού που ενημερώνεται από το δικό σας έντυπο ή ραδιοτηλεοπτικό μέσο.
Λάμπρος Τόκας
Πρόεδρος της Αδελφότητας το «ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ» και μέλος του ΔΣ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Δήλωση- καταγγελία του προέδρου της Αδελφότητας «ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ» και μέλους του ΔΣ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Λάμπρου Τόκα
Ως πρόεδρος της Αδελφότητας «ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ» και μέλος του ΔΣ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, θα ήθελα να καταγγείλω στην κοινή γνώμη την προκλητική και τραμπούκικη στάση μελών της Χρυσής Αυγής στις σημερινές εκδηλώσεις που έγιναν στο Σούλι για το Ολοκαύτωμα στο Κούγκι και τη μνήμη των Σουλιωτών που θυσιάστηκαν για την ελευθερία. Συγκεκριμένα, ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής, άρχισαν να βρίζουν και να απειλούν τον Ταμία της Αδελφότητάς μας Κωστή Τόκκα, επειδή μοίραζε δωρεάν στο κοινό την εφημερίδα του Συλλόγου μας με τίτλο «Ηρωϊκό Σούλι», που είχε ως πρώτο θέμα τον τίτλο «Προσβολή στη μνήμη των Σουλιωτών η παρουσία νεοναζί στις γιορτές Σουλίου». Ακολουθώντας μάλιστα το παράδειγμα των φασιστών που έκαιγαν τα βιβλία, έσκισαν προκλητικά την εφημερίδα που είχαν πάρει και την πέταξαν στο έδαφος.
Θα ήθελα επίσης να καταγγείλω ως απαράδεκτη και τη στάση που τήρησε η ομάδα αστυνομικών δυνάμεων στις εκδηλώσεις, που αρχικά προτίμησε το ρόλο θεατή και στην καλύτερη των περιπτώσεων, φάνηκε υπερβολικά ανεκτική απέναντι στην ομάδα των μελών της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα, στο αίτημα του Κ. Τόκα να τον προστατεύσουν από τους τραμπουκισμούς των χρυσαυγιτών, ο επικεφαλής της αστυνομικών δυνάμεων του υπέδειξε …να σταματήσει να μοιράζει την εφημερίδα!
Μόλις πληροφορήθηκα το περιστατικό, επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων στις εκδηλώσεις και αφού διαμαρτυρήθηκα, τον ρώτησα: «Με ποιο σκεπτικό απαγορεύσατε στον ταμία μας να μοιράζει εφημερίδα»; Η απάντηση που μου έδωσε ήταν πως «δεν υπήρξε τέτοια εντολή»! Όταν στη συνέχεια τον ρώτησα αν μπορεί ο ταμίας να συνεχίσει απρόσκοπτα τη διανομή της εφημερίδας, χωρίς κίνδυνο από τους χρυσαυγίτες, μου απάντησε: «Για λόγους τάξης, δεν μπορεί να μοιράζει την εφημερίδα»!!! Δηλαδή, με απλά λόγια παραδέχτηκε ότι απαγόρευσε τη διανομής της εφημερίδας της Αδελφότητάς μας, με τη διαφορά ότι αντί για τη λέξη «απαγορεύεται» χρησιμοποίησε τη λέξη «δεν επιτρέπεται»! Όχι Γιάννης, Γιαννάκης, όπως λέει και ο λαός μας.
Τα σημερινά γεγονότα, δικαιώνουν την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδα που- με βάση και τις ασχήμιες στις οποίες είχαν επιδοθεί στις περσινές εκδηλώσεις οι χρυσαυγίτες- είχε ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τις γιορτές του Σουλίου. Άραγε θα βγάλουν κάποια διδάγματα οι διοργανωτές, από τη προκλητική στάση που τηρούν- εσκεμμένα- οι ιθύνοντες της Χρυσής Αυγής;
-
-
-
Αποχώρησε από τις εκδηλώσεις στο Σούλι ο Κώστας Μπάρκας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ όταν αναγγέλθηκε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Μαΐου, στα περήφανα βουνά της Ηπείρου, στο Σούλι, εκδήλωση στη μνήμη της ηρωικής αντίστασης των Σουλιωτών ενάντια στον τουρκικό ζυγό και τον Αλή Πασά, στη μνήμη του καλόγερου Σαμουήλ που τίναξε την πυριτιδαποθήκη στο Κούγκι, προκαλώντας ολοκαύτωμα, υπερασπίζοντας ως το τέλος την λευτεριά και το δικαίωμα στη ζωή. Εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στη μνήμη όλων των αγώνων του λαού αυτού του τόπου για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική προκοπή, παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις και κατέθεσε στεφάνι, ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κώστας Μπάρκας, ο οποίος με την αναγγελία του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, αποχώρησε διαμαρτυρόμενος από το χώρο της εκδήλωσης.
Σε «σκληρή» ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: «Δυστυχώς σε αυτή την εκδήλωση μνήμης του λαού μας, εκδήλωση αναγκαία για να αντιμετωπίσει νικηφόρα και τη σημερινή λαίλαπα που έχει ενσκήψει στη χώρα μας με τη μορφή των μνημονίων και της βάρβαρης λιτότητας του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, παρείσφρησε η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Παρά την εκφρασμένη και ξεκάθαρη τοποθέτηση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας να μη προσκληθούν οι εκπρόσωποι του ναζιστικού αυτού μορφώματος, γιατί ουδεμία σχέση έχουν με τους αγώνες του λαού μας, προσκλήθηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου να καταθέσουν στεφάνι. Οι χιτλερικοί μάλιστα, προπηλάκισαν και μέλη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας που διένειμαν υλικό κατά της παρουσίας της Χρυσής Αυγής στην εκδήλωση, μπροστά στις αστυνομικές δυνάμεις που έμειναν αδρανείς. Με την αναγγελία του εκπροσώπου της συμμορίας αυτής, αποχώρησα διαμαρτυρόμενος από το χώρο της εκδήλωσης.
Η οργανωμένη προσπάθεια της ΝΔ να καταγραφούν στη συνείδηση του λαού οι χιτλερικοί «ως ένα ακόμα κόμμα» του Κοινοβουλίου θα πέσει στο κενό. Ο αγωνιζόμενος λαός σήμερα, όσο και στο παρελθόν, έχει αποδείξει ότι ξέρει να ξεχωρίζει τους φίλους από τους εχθρούς τους».