Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Ζητούν περισσότερες περιπολίες για την ασφαλειά τους


Ζητούν περισσότερες περιπολίες για την ασφάλειά τους
«Ζητάμε μεγαλύτερη αστυνόμευση, φοβόμαστε να μείνουμε στα σπίτια μας, γιατί δεχόμαστε επιθέσεις από κακοποιούς», ήταν η έκκληση των κατοίκων της ακριτικής περιοχής των Φιλιατών ,προς το Δημοτικό Συμβούλιο χθες το βράδυ.
Η αίθουσα συνεδριάσεων ήταν κατάμεστη, από κατοίκους και εκπροσώπους φορέων του Δήμου, καθώς το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν, «η ασφάλεια των πολιτών στο Δήμο Φιλιατών».
Τα αλλεπάλληλα κρούσματα ληστειών σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ,έχουν αναστατώσει τα 47 χωριά του Δήμου Φιλιατών. Κατά την συνεδρίαση, πήραν τον λόγο οι πολίτες, οι οποίοι κατήγγειλαν βίαια περιστατικά ληστειών από αλβανούς κακοποιούς σε βάρος τους και τόνισαν πως ζουν ένα εφιάλτη καθημερινά.
Όπως είπαν, κακοποιοί μπαίνουν στα σπίτια τους, τους φιμώνουν, τους απειλούν με όπλα και τους ληστεύουν, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έπεσαν και θύματα ξυλοδαρμού. Η συνοριακή γραμμή των Φιλιατών με την Αλβανία, εκτείνεται σε μήκος 100 χιλιομέτρων από την Μουργκάνα μέχρι την Σαγιάδα, ενώ πολλά από τα χωριά του Δήμου, βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το έδαφος της γειτονικής χώρας, εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Παρασκευάς Βλάχος.
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας, ο οποίος παρέστη στην διευρυμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών, σε δήλωση του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναγνώρισε ότι υπάρχουν προβλήματα σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών στις παραμεθόριες περιοχές της Θεσπρωτίας, που έχει ιδιαιτερότητες λόγω της γειτνίασης με την Αλβανία. Μάλιστα ανέφερε ότι έχει ζητήσει ήδη, το ποσοστό των αστυνομικών που μετακινείται από την Θεσπρωτία προς τον Έβρο να μειωθεί σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι, «η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης είναι βασική επιλογή και προτεραιότητα της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχουν και δυνάμεις από την Θεσπρωτία. Εξάλλου μία από τις οδούς διαφυγής των παράνομων μεταναστών προς την Ευρώπη ,είναι και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επομένως αντιμετωπίζοντας την κατάσταση στον Έβρο αντιμετωπίζουμε και τα ενδεχόμενα προβλήματα στην Ηγουμενίτσα». Ο βουλευτής ζήτησε από τον Αστυνομικό Διευθυντή, να ενταθούν οι περιπολίες στα χωριά προκειμένου να νιώθουν ασφαλείς οι ηλικιωμένοι ακρίτες της Μουργκάνας και να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη αστυνόμευση της περιοχής του πρώην δήμου Σαγιάδας.
-
-
-
Δολοφονήθηκαν μέσα στο σπίτι τους ηλικιωμένοι στο Πωγώνι
Δολοφονημένοι μέσα στο σπίτι τους, βρέθηκαν δύο ηλικιωμένοι νωρίς το πρωί, σε οικισμό του χωριού Κτίσματα Πωγωνίου, στην ελληνοαλβανική μεθόριο.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν το άτυχο ζευγάρι τα ξημερώματα, ενώ έκαναν έρευνες για τον εντοπισμό ενός κακοποιού ο οποίος στις 10 χθες το βράδυ, εισέβαλε οπλισμένος στο καφενείο-ταβέρνα του χωριού, απειλώντας τους 30 κατοίκους που βρίσκονταν εκεί, να του δώσουν χρήματα.
Ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων είναι αλβανικής καταγωγής, γύρω στα 30, μπήκε στο καφενείο, κρατώντας στα χέρια του δύο χειροβομβίδες. Άφησε τη μια πάνω σε τραπέζι και αρχικά αποπειράθηκε να αρπάξει δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ ακολούθως αφαίρεσε την τσάντα 57χρονης γυναίκας και βγήκε από το καφενείο. Οι πιο ψύχραιμοι, ο ιδιοκτήτης του καφενείου και τρεις άνδρες τον καταδίωξαν, εκείνος όμως απασφάλισε τη χειροβομβίδα, την πέταξε στο οδόστρωμα, χωρίς αυτή να εκραγεί και χάθηκε στο σκοτάδι. Επίσης πέταξε και την τσάντα που είχε αρπάξει, αφού κράτησε το πορτοφόλι.
Η δράση του, συνεχίστηκε στο σπίτι μιας ηλικιωμένης γυναίκας, όπου εισέβαλε, την απείλησε, της πήρε όσα χρήματα είχε και επιπλέον της ζήτησε τσιμπιδάκι για να ασφαλίσει τη δεύτερη χειροβομβίδα που κρατούσε. Οι τρομοκρατημένοι κάτοικοι, ενημέρωσαν την Αστυνομία και άρχισαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένα τροχαίο ατύχημα τα ξημερώματα στο κέντρο των Ιωαννίνων, οδήγησε τους αστυνομικούς στο άγριο έγκλημα που είχε συμβεί στα Κτίσματα. Ο οδηγός του αγροτικού που προκάλεσε το τροχαίο, εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή. Από την έρευνα των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι αγροτικό ανήκε σε κάτοικο των Κτισμάτων. Οι αστυνομικοί, θεώρησαν ότι είναι κλεμμένο, αναζήτησαν τον ιδιοκτήτη και βρέθηκαν μπροστά στο άγριο έγκλημα.
Από τα ξημερώματα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του κακοποιού.
-
-
-
Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας στα Κτίσματα Πωγωνίου
Ομολόγησε τις πράξεις του
Συνελήφθη στις δύο μετά το μεσημέρι στο 7ο χλμ της εθνικής οδού Ιωαννίνων- Αθηνών, ο 30χρονος, ο οποίος φέρεται ως ο δολοφόνος του ζευγαριού των ηλικιωμένων στα Κτίσματα Πωγωνίου και δράστης της ληστείας στο καφενείο και σε σπίτι του χωριού.
Ο συλληφθείς, είναι αλβανικής καταγωγής, κινείτο πεζός όταν εντοπίστηκε από αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν στήσει μπλόκο στην περιοχή. Μάλιστα, στον ώμο του είχε σακίδιο με μία χειροβομβίδα.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛΑΣ, κατά την ανάκριση που είναι σε εξέλιξη, ομολογεί τις πράξεις του, ενώ είπε στους αστυνομικούς ότι αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Ναυπλίου πριν από τρεις μήνες, όπου είχε εκτίσει ποινή για κλοπές.