Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Aπεργούν μεθαύριο γιατροί, ναυτικοί, κ.α. "Νεκρό" το Λιμάνι Ηγουμενίτσας


Απεργούν και πάλι μεθαύριο γιατροί, ναυτικοί, υπάλληλοι ΔΕΗ κ.α.
«Νεκρό» για 48 ώρες και το Λιμάνι Ηγουμενίτσας
Νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσηλευτικά ιδρύματα έχουν κηρύξει για μεθαύριο Πέμπτη 24ωρη πανελλαδική απεργία, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, «άμεση απόσυρση των εξαμβλωματικών οργανογραμμάτων που δημοσιεύει σωρηδόν το υπουργείο Υγείας, υλοποιώντας μνημονιακές επιλογές».
Στο μεταξύ, σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν την Πέμπτη και την Παρασκευή οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί.
Αφήνουν μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο επανέναρξης των κινητοποιήσεων στις 11 Φεβρουαρίου, σε περίπτωση που το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ δεν ικανοποιήσουν τα αιτήματα των κλινικών και εργαστηριακών ιατρών. Αιτία των νέων κινητοποιήσεων η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου να «κουρέψει» τις παλαιές οφειλές των ιατρών κατά 20%. «Αυτό το ποσοστό κουρέματος δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τον κλάδο καθώς οδηγεί ιατρεία και εργαστήρια σε οριστική αναστολή δραστηριοτήτων», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Η ΑΔΕΔΥ…
Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσει μεθαύριο Πέμπτη και η ΑΔΕΔΥ, από τις 12 το μεσημέρι έως και το τέλος του ωραρίου, με σκοπό τη συμπαράσταση στους φορείς της Υγείας. Υπενθυμίζεται ότι το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιωαννίνων έχει προγραμματίσει για σήμερα Τρίτη και ώρα 6:30 το απόγευμα συλλαλητήριο που θα ξεκινήσει από την Περιφέρεια Ηπείρου.
Δεμένα τα πλοία
Την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από μεθαύριο Πέμπτη στις 6 το πρωί, αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Οι ναυτεργάτες αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας με το οποίο επέρχονται σημαντικές αλλαγές στα εργασιακά τους και στον κλάδο της ακτοπλοΐας. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας με χθεσινή ανακοίνωσή του αναφέρει ότι θα συμμετέχει στην κινητοποίηση. Γι’ αυτό προς αποφυγή ταλαιπωρίας το επιβατικό κοινό, που επιθυμεί να μετακινηθεί προς τα λιμάνια Κέρκυρας – Λευκίμμης – Παξών, θα πρέπει να ενημερώνεται σχετικά από τα τοπικά Ναυτικά Πρακτορεία και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Στα Μέσα Μεταφοράς
Στο μεταξύ αποκαθίσταται σταδιακά η λειτουργία των αστικών και σιδηροδρομικών συγκοινωνιών μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα τρόλεϊ, τον ΟΣΕ και τον προαστιακό σιδηρόδρομο. Μόνη εξαίρεση τα λεωφορεία, καθώς, αν και οι τεχνικοί αποφάσισαν να αναστείλουν την απεργία τους, οι οδηγοί θα λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις σε γενική συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν σήμερα το πρωί.
Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
Εικοσιτετράωρη απεργία για μεθαύριο Πέμπτη κήρυξε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, διαμαρτυρόμενη για την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό και σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς.
-
-
-
Αναβρασμός επικρατεί, στις τάξεις των αγροτών και στον νομό Θεσπρωτίας, μετά την εκτίναξη του κόστους παραγωγής και τη πρόθεση της κυβέρνησης να αφαιμάξει φορολογικά όσο αίμα του απέμεινε. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι αγρότες της περιοχής μας, από κοινού με τους κτηνοτρόφους του νομού, οι οποίοι βλέπουν τα ζώα τους να έχουν φτάσει σε βαθμό απίσχανσης από τον υποσιτισμό τους λόγω των πολύ υψηλών τιμών των ζωοτροφών, προσανατολίζονται να προβούν σε αποκλεισμό του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, οργώνουν τον νομό ώστε να οργανώσουν τους αγρότες. Αυτή την φορά κατά πως φαίνεται, δεν θα συμμετέχουν "γαλάζιοι "συνδικαλιστές.