Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

Λουκέτο ετοιμάζουν για το Νοσοκομείο Φιλιατών. Οι Θεσπρωτοί έτοιμοι να αντιδράσουν!
Λουκέτο στο νοσοκομείο Φιλιατών, αν και βρίσκεται στα σύνορα!

Οι Θεσπρωτοί είναι έτοιμοι να αντιδράσουν...

Όλα δείχνουν ότι θα μπει λουκέτο στο νοσοκομείο Φιλιατών, αν και η σημασία του είναι μεγάλη, καθώς βρίσκεται κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Αυτό και μόνο το γεγονός, δείχνει το ρόλο, που παίζει στην περιοχή. Ωστόσο, λόγω της κρίσης, φαίνεται πως θα συγχωνευτεί με τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων. Σε μια τέτοια εξέλιξη, οι Θεσπρωτοί είναι έτοιμοι να αντιδράσουν. Να σημειωθεί ότι από τα 150 νοσηλευτικά ιδρύματα, που λειτουργούν σήμερα, οι τροϊκανοί

ζητούν να μειωθούν το πολύ σε 90 και να υπάρξουν συνέργειες, προκειμένου να μειωθεί το λειτουργικό κόστος.Ο αν. υπουργός υγείας Μάριος Σαλμάς, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, αναφέρθηκε στο κλείσιμο 10.000 κλινών στα δημόσια νοσοκομεία και τον περιορισμό των «συνολικών δαπανών υγείας σε 6% επί του ΑΕΠ, λόγω υποχρεώσεων έναντι του μνημονίου και της γενικότερης οικονομικής κατάστασης".

Εδώ και καιρό έχει κατατεθεί από την τρόικα σχετική πρόταση –απόφαση για τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων.
Συγκεκριμένα, από τα 150 νοσηλευτικά ιδρύματα που λειτουργούν σήμερα ζητούν να μειωθούν το πολύ σε 90.
Από κει και πέρα, οι εκπρόσωποι της τρόικας θεωρούν ότι είναι αναγκαίο να υπάρξουν συνέργειες μεταξύ των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, αφού με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί κατά πολύ το λειτουργικό κόστος.
Έτσι μας προετοίμασε για αυτό ο αν. υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς μιλώντας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και... υιοθέτησε το κλείσιμο 10.000 κλινών στα δημόσια νοσοκομεία και τον περιορισμό των «συνολικών δαπανών υγείας σε 6% επί του ΑΕΠ, λόγω υποχρεώσεων έναντι του μνημονίου και της γενικότερης οικονομικής κατάστασης θα πρέπει να ... περιοριστούμε μόνο στους ήδη υπάρχοντες πόρους.
Παράλληλα υπογράμμισε ότι υπάρχει σχέδιο και πως στόχος είναι η βελτίωση ( έτσι ονομάζουμε το κλείσιμο ) του Εθνικού Συστήματος Υγείας "Βασική μέριμνα του υπουργείου είναι ο εξορθολογισμός των δαπανών Υγείας.
Για να βελτιωθεί ο ισολογισμός και να ικανοποιηθούν οι όροι του μνημονίου χρειάζεται να γίνει μια στοχευμένη αναδιοργάνωση του ΕΣΥ».
"Τα τμήματα πρέπει να γίνουν πιο αποδοτικά, για να μπορούμε να μετράμε με δείκτες και να μπορούμε να κατευθύνουμε τους ανάλογους πόρους", τόνισε.
Άρα 10.000 περισσότερα ράντζα για τους ιθαγενείς, διότι για τους έχοντες έχουν φροντίσει τα τρωκτικά της …ιδιωτικής υγείας.

Ως εδώ τα γενικά.
Επειδή περισσότερο πονάει τον καθένα αυτό που αφορά τον ίδιο και επειδή ήδη οι Ραδιοαρβύλες, πάνε και έρχονται, το θέτω υπόψη του Τοπικού Βουλευτή, επειδή και τα σημερινά πολιτικά κατεστημένα, είναι ο μόνος υπεύθυνος να προστατέψει τον τόπο.
Είναι απαίτηση του Θεσπρωτικού λαού να γνωρίζει και να ενημερωθεί με κάθε επισηγμότητα, τι σκοπεύει να κάνει η Κυβέρνηση με το Νοσοκομείο Φιλιατών.
Αυτήν την ενημέρωση, παρακαλείται ο τοπικός Κυβερνητικός βουλευτής να την κάνει άμεση και υπεύθυνα.