Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Φασιστοειδή κατέστρεψαν το Μνημείο του Άρη στη Μεσούντα της Άρτας

 
Φασιστοειδή κατέστρεψαν το Μνημείο του Αρη στη Μεσούντα
Ανακοίνωση - καταγγελία από την ΕΠ Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
«Αγνωστα» φασιστοειδή, δρώντας μέσα στο σκοτάδι, με βαριοπούλες και άλλα αιχμηρά αντικείμενα κατέστρεψαν χτες ολοσχερώς το μνημείο του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ Αρη Βελουχιώτη στη Μεσούντα της Αρτας και προκάλεσαν φθορές στο μνημείου του ΔΣΕ στους Μελάτες. Με ανακοίνωσή της, η ΕΠ Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ απευθύνεται μαζικά στο λαό της περιοχής και σημειώνει:
«Ακόμα και τα σύμβολα του ΚΚΕ δημιουργούν πανικό και τρόμο σε εκείνους που δικαίως έχουν λόγο να φοβούνται την οργανωμένη αντεπίθεση του λαού μας με όρους ρήξης και ανατροπής, που θα τσακίσει την εξουσία τους. Οι ομάδες των τραμπούκων που ξαμολύθηκαν από τα αστικά επιτελεία λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 17ης Ιούνη, με όποιον επιθετικό προσδιορισμό και αν παρουσιάζονται, στόχο έχουν εσένα: Τον εργάτη, τον αυτοαπασχολούμενο ΕΒΕ, τον φτωχό αγρότη, το νέο και τη νέα, τη γυναίκα των λαϊκών οικογενειών! Στόχο έχουν το μυαλό και την ψήφο σου, ποντάροντας στην τρομοκράτηση της συνείδησής σου για να σε κάνουν να υιοθετήσεις "λύσεις" που βρίσκονται απέναντι από τα δικά σου, ταξικά συμφέροντα!
Μην το επιτρέψεις! Είσαι ο παραγωγός του πλούτου, κάθε πλούτου που παράγεται στη χώρα μας! Σε χρειάζονται, δεν τους χρειάζεσαι! Χωρίς εσένα, κανένα γρανάζι δεν γυρνά γι' αυτό το λόγο, μπορείς να ζήσεις χωρίς αφεντικά! Μπορείς να οργανώσεις την οικονομία της χώρας με κριτήριο τις ανάγκες σου! Μπορείς να αναπτύξεις τις δυνατότητες της χώρας που σήμερα καταληστεύονται και καταστρέφονται από τη δράση των μονοπωλίων και τους κανόνες της εξουσίας τους! Μπορείς να γίνεις κύριος του εαυτού σου και του μόχθου σου και όχι να εξαθλιώνεσαι για ξένα χρέη και ελλείματα! Μπορείς να ανοίξεις το δρόμο για τη δική σου, πραγματική εξουσία παίρνοντας τα κλειδιά της οικονομίας στα δικά σου χέρια!
Οι ταξικοί σου αντίπαλοι και το πολιτικό τους προσωπικό, το γνωρίζουν αυτό καλά γι' αυτό φοβούνται το οργανωμένο, ταξικά προσανατολισμένο κίνημά σου! Τρέμουν για την ώρα που αυτή η προοπτική θα ριζώσει βαθιά στη συνείδησή σου γι' αυτό αποζητούν, πάση θυσία την αποδυνάμωση του ΚΚΕ! Μην τους κάνεις τη χάρη! Η ιστορία του ΚΚΕ δεν εξαφανίζεται με βανδαλισμούς γιατί είναι βαθιά ριζωμένη και συνδεδεμένη με τον ίδιο το λαό μας. Το ΚΚΕ δεν βάζει νερό στο κρασί του γιατί η πραγματικότητα το επιβεβαιώνει καθημερινά. Στο πραγματικό δίλημμα "ή με τα μονοπώλια ή με το λαό", η απάντηση πρέπει να είναι ξεκάθαρη, αποφασιστική και δυνατή: Ισχυρό ΚΚΕ για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής!».
Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει την άνανδρη και βέβηλη πράξη των θρασύδειλων φασιστοειδών, εξέδωσε και η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ). Μεταξύ άλλων σημειώνει: «Το επιχειρούν για άλλη μια φορά ακόμα, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στο ίδιο Μνημείο, δείχνοντας και μ' αυτόν τον τρόπο την ανησυχία των κύκλων που υπηρετούν για την ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας, της ιστορίας της μεγαλειώδους ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, του λαϊκού μας κινήματος ευρύτερα, και του πρωτοπόρου ρόλου του ΚΚΕ που υπήρξε ο οργανωτής, καθοδηγητής και η ραχοκοκαλιά του μεγάλου εθνικοαπελευθερωτικού λαϊκού αγώνα».
Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καλεί το λαό και ιδιαίτερα τη νεολαία «να καταδικάσουν τη βεβήλωση και καταστροφή του Μνημείου, να παλέψουν για να γίνουν πράξη τα ιδανικά και τα οράματα εκείνου του μεγαλειώδους αγώνα που σήμερα είναι επίκαιρα όσο ποτέ!». Τέλος, απαιτεί «από τις κρατικές αρχές να συλλάβουν και να τιμωρήσουν παραδειγματικά τους δράστες. Και βεβαίως να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την αποκατάσταση και τη φύλαξη των μνημείων της Εθνικής Αντίστασης και των λαϊκών αγώνων».
 
 
 
 
της Άρτας