Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσπρωτίας. Δεν χρωστάμε δεκάρα σε κανέναν

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΔΕΚΑΡΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ - ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΩΝΩΝ

Ενάντια στο νέο φορολογικό αντεργατικό – αντιλαϊκό «ντου» κυβέρνησης – τρόϊκας – πλουτοκρατίας, η απάντηση μας πρέπει να είναι:
Δεν χρωστάμε δεκάρα σε κανέναν!
Τέλος οι θυσίες μας για την κρίση, την Ευρωζώνη και την Ε.Ε.αντεπίθεση Τώρα για να εμποδιστεί, να ανατραπεί η αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική. Οργανωμένη άρνηση πληρωμής στο νέο φοροχαράτσι.

Συναδέλφισες – συνάδελφοι
Η ομοβροντία νέων μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση προδιαγράφει βαρύ χειμώνα για μας και τις οικογένειες μας.
Καθώς η φοροληστεία του κράτους της πλουτοκρατίας επελαύνει και στους εργαζόμενους, συνταξιούχους και αυτοαπασχολούμενους έχουν ήδη σταλεί τα πρώτα «μπιλιέτα» του κεφαλικού φόρου η κυβέρνηση έχει καταθέσει τροπολογία στην βουλή που θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί την Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη μέσω της οποίας επιβάλλει και νέο χαράτσι στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Ταυτόχρονα εξαγγέλλει απολύσεις στον δημόσιο τομέα, μειώσεις μισθών, νέο χτύπημα των κλαδικών συμβάσεων, νέα λεηλασία των αποθεματικών των ταμείων με την αναταλλαγή των ομολόγων, παράδοση στο κεφάλαιο των «φιλέτων» της δημόσιας περιουσίας, παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας, τα σχολεία άνοιξαν χωρίς βιβλία, χωρίς δασκάλους, χωρίς αίθουσες (στο Καστρί θα στοιβάξουν τα παιδιά σε κοντέϊνερς), βρεφονηπιακοί σταθμοί κλείνουν (Παραπόταμος) αλλά και όσοι λειτουργούν τα παιδιά κουβαλάνε από το σπίτι τους μέχρι και το νερό η στεγάζονται σε αίθουσες πρώην καφενεία (Καστρί). Την ίδια στιγμή κατακρεουργούνται τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, οι επικουρικές συντάξεις, οι όποιες προνοιακές παροχές έχουν απομείνει, τα επιδόματα, ενώ οι στρατιές των ανέργων διογκώνονται καθημερινά με την επίσημη στατιστική να καταγράφει 800.000 ανέργους, στην πραγματικότητα ξεπερνούν το 1.000.000.

Συναδέλφισες – συνάδελφοι
Η κυβέρνηση, η Τρόϊκα, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και η μεγαλοεργοδοσία σέρνουν στο σφαγείο τον εργαζόμενο λαό για να θωρακίσουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας, την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων και την εξουσία τους. Οδηγούν με γοργούς ρυθμούς τα εργατικά λαϊκά στρώματα στην χρεοκοπία, για να βγει λάδι το κεφάλαιο.

ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

Δεν υπάρχει απόφαση της κυβέρνησης, εξαγγελία μέτρου, νομοσχέδιο, που να μην χτυπά τον εργάτη, τον υπάλληλο, τον άνεργο, τον αυτοαπασχολούμενο μικροεπαγγελματία, τον φτωχό αγρότη, τον συνταξιούχο.
Είναι πλέον ολοφάνερο σε όλους μας ότι το αντεργατικό ντελίριο των δυνάμεων του κεφαλαίου δεν έχει τέλος.
Και δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι σε αυτόν τον δρόμο θα πορευτούν και το επόμενο διάστημα, εντείνοντας τον πόλεμο της προπαγάνδας, έχοντας για στήριγμα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της πλουτοκρατίας, επιστρατεύοντας και τα μοναδικά όπλα που τους έχουν απομείνει: Το ψέμα, την συκοφαντεία και την καταστολή ενάντια στο ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Οι εργατοϋπάλληλοι, τα λαϊκά στρώματα, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.
Να υποκύψουμε στην επίθεση η να ορθώσουμε το ανάστημα μας και να αντισταθούμε.
Μέση οδός δεν υπάρχει.
Την απάντηση στο κρίσιμο αυτό ερώτημα μας την δίνει η ίδια μας η εμπειρία της προηγούμενης 20ετίας.
Πληρώσαμε την ανάπτυξη ξένων και ντόπιων μονοπωλίων με ιδρώτα και αίμα, δεν θα πληρώσουμε και την κρίση τους.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΔΕΚΑΡΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!

Οσοι τρομοκρατούν τον λαό με το χρέος, θέλουν να κρύψουν τα αίτια της κρίσης.

Συναδέλφισες – συνάδελφοι
Η επιλογή του αγώνα, προϋποθέτει θυσίες.
Αλλά ο συμβιβασμός, η μοιρολατρία, η υποχώρηση μπροστά σ΄ αυτήν την λαίλαπα θα είναι ακόμα πιο επώδυνα, οι συνέπειες θα είναι πολύ μεγαλύτερες, αφού η εργατική – λαϊκή οικογένεια θα γκρεμιστεί στα τάρταρα, θα χάσουμε τα πάντα, υποθηκεύοντας ταυτόχρονα και το μέλλον της νέας γενιάς.
Να γιατί η επιλογή του αγώνα δεν είναι μόνο αναγκαία αλλά είναι και η μόνη απάντηση που μπορούμε και πρέπει να δώσουμε οι εργαζόμενοι, αν θέλουμε να αποτρέψουμε ένα μεγάλο ιστορικό πισωγύρισμα.

Αυτόν τον δρόμο δείχνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.
Αυτόν τον δρόμο σας καλεί η Διοίκηση του ΕΚΘ να ακολουθήσετε.

Δύσκολος δρόμος μα είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος όπου οι θυσίες μας θα πιάσουν τόπο.
Ο καθένας από μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα, όλοι μαζί μπορούμε.
Ενας για όλους και όλοι για έναν.
Η Διοίκηση του ΕΚΘ καλεί τα συνδικάτα του Νομού να δώσουν οργανωμένη απάντηση στην φοροεπιδρομή – φορολεηλασία.

Να μην πληρώσει ο λαός τα νέα χαράτσια.
Τώρα οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να οργανώσουν τον αγώνα ενάντια στην πληρωμή τους.
Καλούμε τους εργατοϋπαλλήλους του Νομού Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μαζικά, μέσα από τα Σωματεία μας, να επιστρέψουμε τα εντάλματα πληρωμής, απαιτώντας την απόσυρση του μέτρου και την κατάργηση τους.
Η συγκέντρωση των ενταλμάτων – χαρατσιών θα γίνεται καθημερινά στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου και τις ώρες 7 -9 το απόγευμα.


Η Διοίκηση του ΕΚΘ

http://892fm.blogspot.com/2011/09/blog-post_23.html