Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας παρεμβαίνει στη διένεξη για τη χερσαία ζώνη!

Το Κ. Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας... παρεμβαίνει στη διένεξη για τη χερσαία ζώνη!
Παρέμβαση στο θέμα της χερσαίας ζώνης, κάνει το κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, το οποίο σε μια περίοδο που το θέμα συζητείται στα αιρετά όργανα του Δήμου Ηγουμενίτσας, αποφάσισε να... αναλάβει από χθες την αστυνόμευση της παραλιακής οδού της πόλης... χαρακτηρίζοντάς τη... λιμενική.
Με έγγραφό του το Κ.Λ. Ηγουμενίτσας, προς την τροχαία της πόλης, ανακοινώνει ότι από Δευτέρα 12/09/2011, εκείνο έχει την αρμοδιότητα αστυνόμευσης της... οδού Εθνικής Αντιστάσεως, αφού, όπως λέει πρόκειται για λιμενική ζώνη.
Έτσι, από χθες, όποια κλήση από παράνομη στάθμευση επί της παραλιακής εκδοθεί, θα εισπράτεται υπέρ της υπό ιδιωτικοποίηση ΟΛΗΓ ΑΕ και θα στερεί το χρεωμένο Δήμο Ηγουμενίτσας από προϋπολογισμένα (;;;) έσοδα, ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύει το ήδη υπέρογκο και μη επενδεδυμένο πουθενά αποθεματικό των 12 εκ. ευρώ της ΟΛΗΓ ΑΕ.
Σε επικοινωνία που είχαμε με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, κ. Κάτσινο, δήλωσε πως πρόκειται να έρθει σε επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία, ώστε να διεκδικήσει τουλάχιστον τα ποσά από τις κλήσεις παράνομης στάθμευσης.
Πάντως είναι απορίας άξιο, γιατί το Κ.Λ. Ηγουμενίτσας, αποφάσισε να αλλάξει μια εδώ και πενταετία παγιωμένη κατάσταση, παίρνοντας στην ουσία θέση υπερ της ΟΛΗΓ ΑΕ στη διεκδίκηση από το Δήμο της χερσαίας ζώνης
http://e-igoumenitsa.gr/news/igoumenitsa/6879.html

ΟΛΗΓ και Μεταλλουργική Ηπείρου στην εργασιακή εφεδρεία δηλαδή στην απόλυση
Επιταχύνονται οι συγχωνεύσεις των δημόσιων υπηρεσιών και των φορέων του ευρύτερου Δημοσίου. Σύμφωνα με εγκύκλιο που εστάλη από το υπουργείο Οικονομικών σε 151 Φορείς του Δημοσίου οι διοικήσεις θα πρέπει να στείλουν εντός δύο εβδομάδων τις λίστες με τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε εφεδρεία, δηλαδά σε απόλυση στην ανεργία και στην πείνα.
Ανάμεσα σε αυτούς τους φορείς είναι η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου Α.Ε. από τα Γιάννενα αλλά και ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας ΑΕ ενώ στη διαδικασία μπαίνει και η Εγνατία Οδός ΑΕ.
http://e-igoumenitsa.gr/news/epirus/6877.html