Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Σε εργασιακή εφεδρεία (απόλυση) και άλλοι 11 Φορείς στην Ήπειρο

Νέο «χτύπημα» ετοιμάζει η Κυβέρνηση…
Σε εργασιακή εφεδρεία και άλλοι 11 Φορείς στην Ήπειρο;
Έχουν προηγηθεί «Μεταλλουργική» και Λιμάνι Ηγουμενίτσας
Την ώρα που η ένταξη στην εργασιακή εφεδρεία της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας (στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου) και του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις στην Ήπειρο, η Κυβέρνηση εξετάζει να εντάξει στο ίδιο καθεστώς και άλλους 11 Φορείς του Δημοσίου στην περιοχή μας!
Όπως έγινε γνωστό στο… μικροσκόπιο του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου βρίσκονται 389 Φορείς του δημοσίου τομέα, με στόχο τον εξορθολογισμό των δαπανών τους.
Από την Ήπειρο, «υποψήφιοι» προς ένταξη στην εργασιακή εφεδρεία είναι: τα Επιμελητήρια Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Ηπείρου, οι Φορείς Διαχείρισης Παμβώτιδας, Βίκου Αώου – Πίνδου, Καλαμά και Αχέροντα, η Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου, το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Κόνιτσας, το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ιωαννίνων και το Κέντρο Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία Άρτας.
«ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ»…
Αν τελικά ενταχθούν στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας οι παραπάνω Φορείς, τότε θα χάσουν τις θέσεις τους κάποιοι εργαζόμενοι και, όπως είναι επόμενο, θα υποβαθμιστεί το έργο και η πολύ αξιόλογη προσπάθεια που κάνουν.
Ουσιαστικά η Κυβέρνηση θα έχει δώσει τη «χαριστική βολή» σε πολύ ευαίσθητους τομείς, όπως η υγεία, η παιδεία και το περιβάλλον.
Τομείς δηλαδή στους οποίους δεν θα έπρεπε σε καμιά περίπτωση να κάνει περικοπές, αλλά δυστυχώς, θυσιάζει τα πάντα στο… βωμό του «Μνημονίου».
ΕΩΣ 26 ΤΟΥ ΜΗΝΑ
Υπενθυμίζεται, ότι αρχικά σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας είχαν μπει 151 Φορείς του Δημοσίου, ανάμεσα στους οποίους η Μεταλλουργική Ηπείρου και ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπ. Οικονομικών οι διοικήσεις των 151 Οργανισμών και Φορέων του ευρύτερου δημοσίου θα πρέπει να στείλουν έως τις 26 Σεπτεμβρίου τις λίστες με τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε εφεδρεία.
Συνολικά, το υπουργείο Οικονομικών ζητά να συμπεριληφθεί τουλάχιστον το 10% του συνόλου των εργαζομένων κάθε Φορέα.
http://www.proinoslogos.gr/component/content/article/13/7287