Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Αντιδράσεις για αποφάσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας

Αντιδράσεις για αποφάσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας
• Θέλουν να στενέψουν τον πιο προβληματικό δρόμο της πόλης
• Δίνουν στους ιδιώτες τη λειτουργία του ΧΥΤΑ
Όλα τελικά στους ιδιώτες ; Πρέπει να τους σταματήσουμε !
Πολίτες γρηγορείτε,
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγ/τσας, αποφάσισε, με την 215/25-11-2009 απόφασή του, να μειώσει μέχρι και 4μ. περίπου, το πλάτος της οδού 8ης Δεκεμβρίου από το εγκεκριμένο στο Σχέδιο Πόλης, πλάτος των 12μ., μετά από αίτηση όμορων ιδιοκτητών.
Η 8ης Δεκεμβρίου για όσους δεν ξέρουν, είναι η κεντρική οδός της πόλης, που συνδέει την παραλιακή (Εθνικής Αντίστασης), στο ύψος της Εμπορικής, με την οδό Κύπρου, εκεί που μετά βίας στρίβουν λεωφορεία και φορτηγά και που μπλοκάρει η κυκλοφορία πιο συχνά από κάθε άλλο δρόμο. Παλιότερα κι άλλες Δημοτικές αρχές προσπάθησαν να κάνουν μια τέτοια ρύθμιση, αλλά δεν τα κατάφεραν, κάτω από τις αντιδράσεις πολιτών και τίμιων δημοτικών συμβούλων. Για να «εξισορροπήσει» την μείωση ζωτικού κοινόχρηστου χώρου, του κεντρικού και κρίσιμου για την κυκλοφορία αυτού δρόμου, στο οικοδομικό τετράγωνο 13 και να συγκαλύψει τις ενοχές της, χρησιμοποίησε σαν «φύλλο συκής», την διάθεση σε κοινή χρήση ενός μικρού δημοτικού οικοπέδου, σε άλλο οικοδομικό τετράγωνο (33). Η σχέση βέβαια του ενός θέματος με το άλλο είναι σαν αυτή «του φάντη με το ρετσινόλαδο». Ισχυρίζεται μάλιστα ότι «δεν δημιουργείται πρόβλημα στην λειτουργικότητα του δρόμου», όταν στα στενά πεζοδρόμιά του δεν είναι δυνατή η ταυτόχρονη διέλευση δυο ατόμων.
Στη συνεδρίαση αυτή μάλιστα απουσίαζαν (τυχαία ;) 4 δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, ενώ την ώρα της συζήτησης του θέματος αυτού αποχώρησαν (τυχαία ;) ένας της συμπολίτευσης και ένας της αντιπολίτευσης (!), έτσι ώστε τη απόφαση να περάσει τελικά με 8-7.
Γι΄ αυτό λοιπόν τους εξέλεξαν οι πολίτες της πόλης, για να απουσιάζουν ή να αποχωρούν από τέτοια σοβαρά ζητήματα; Η απαράδεκτη και ασφυκτική για την πόλη αυτή απόφαση, που είναι και παράνομη, αφού μείωση του πλάτους δρόμων δεν επιτρέπεται, (σύμφωνα με αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας), εξυπηρετεί συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα (μερικές εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα μεγάλης εμπορικής αξίας στην Α΄ Ζώνη).Φαίνεται ότι η δημοτική αρχή τον τελευταίο χρόνο της οκταετούς θητείας της, θέλει να κλείσει τέτοιες «εκκρεμότητες», όπως έκανε και η προσκείμενη σε αυτήν κυβέρνηση της ΝΔ.
Την ίδια στιγμή βγήκε στον αέρα από τον Δήμο Ηγουμενίτσας η διακήρυξη για την λειτουργία του ΧΥΤΑ Κορύτιανης από εργολάβους, αντί του τιμήματος των 1.083.193,29€, ποσό που θα μετακυλισθεί στους δημότες, μέσα από τα διαρκώς αυξανόμενα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη.
Η δημοτική αρχή ασχολείται με τέτοιες ρυθμίσεις, την ώρα που χρονίζουν σοβαρά προβλήματα:
• Στις καλένδες η παράκαμψη της πόλης, μέσα από διάφορες παρεμβάσεις. «Καρμανιόλα» ο δρόμος στην έξοδο της πόλης προς Ν. Σελεύκεια-Μαυρούδι, ας υπάρχει έτοιμη σχετική μελέτη. Παράνομα και επικίνδυνα λειτουργεί η χωματερή στο «Κωτσέκι», κλειστός ο ΧΥΤΑ Κορύτιανης.
Απροστάτευτη δημοτική περιουσία.
Κατειλημμένα τα πεζοδρόμια από τραπέζια, καφάσια και άλλα εμπόδια, που διαπλατύνθηκαν … μάλλον για το σκοπό αυτό.
Σχέδιο οικοπεδοποίησης εκτάσεων δίπλα στο βιότοπο λιμνοθάλασσας Δρεπάνου-χερσονήσου Λυγιάς.
Ανεξέλεγκτη η εμπορική αφίσα, μόνο τα πανώ φορέων και πολιτικών εκδηλώσεων κατεβάζει ο Δήμος αμέσως (ούτε αυτά για το Πολυτεχνείο δεν σεβάστηκε).
«Μείον» και στον πολιτισμό. Απλήρωτο προσωπικό.
Δημοτικά τέλη χαράτσια. Ένας Δήμος καταχρεωμένος, μέσα από διαρκή δάνεια.
Ευθύνες βέβαια έχει και η δημοτική αντιπολίτευση, η οποία κρατά τις όποιες διαφωνίες για τον εαυτό της, δεν ενημερώνει το λαό της πόλης, άφησε να προχωρήσει το θέμα ενώ ήξερε ότι αυτό «σέρνεται» εδώ και καιρό, δεν αποχώρησε από την συνεδρίαση για να μην υπάρχει νομιμοποίηση και απαρτία.
Καλούμε
• Το Δημοτικό Συμβούλιο να ανακαλέσει άμεσα την παράνομη απόφαση
• Τις κρατικές υπηρεσίες, Περιφέρεια, Νομαρχία, ΣΧΟΠ κλπ, όσο τις αφορά, να την μπλοκάρουν ή να την ακυρώσουν, σαν παράνομη και καταχρηστική
• Τους φορείς, ΤΕΕ, ΕΚΘ, Δικηγορικό, Εμπορικό και λοιπούς Συλλόγους να πάρουν θέση.
• Τους πολίτες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να βάλουν τέρμα στη νοσηρή αυτή κατάσταση.
Το ποτήρι ξεχείλισε.
Όχι στην ιδιωτικοποίηση και τη δημοτική φορομπηξία
Καμιά μείωση κοινόχρηστου χώρου
Θεσπρωτία της αντίστασης και του αγώνα
e-igumenitsa.gr