Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2009

Για τις κινητοποιήσεις τις διαδηλώσεις και τις συλλήψεις στην Αθήνα

 
Το κράτος , ο Χρυσοχοίδης τρέμοντας τον "Δεκέμβρη" προχώρησε σε ένα όργιο καταστολής. Παραμονή της 6ής Δεκέμβρη και έχουμε ήδη από τις 5 Δεκέμβρη 71 συλληφθέντες και 101 προσαχθέντες. Έχω μπερδευτεί,τι έχουμε ακριβώς δημοκρατία ή χούντα....φιλελευθερισμό, σοσιαλισμό ή σοσιαλφασισμό; Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως η κάθε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι χειρότερη απο την άλλη...Ξεκινώντας απο το σοσιαλδημοκρατικό ΠΑΣΟΚ του Α.Παπανδρέου, στο σοσιλφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ του Σημίτη για να καταλήξουμε στο σοσιαλφασιστικό ΠΑΣΟΚ του george και του Χρυσοχοίδη.... Απλά και ξάστερα..έχουμε πόλεμο...και ο καθένας ας διαλέξει στρατόπεδο....
 
Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ
21:27μμ, Σαββάτο 5 Δεκεμβρίου 2009
Η κυβέρνηση κάνει εκκλήσεις για ειρηνικές εκδηλώσεις και κηρύσσει τον πόλεμο αστυνομοκρατίας με τα ΜΑΤ!
Η κυβέρνηση με απύθμενη υποκρισία κάνει εκκλήσεις για ειρηνική πορεία στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ενώ την ίδια ώρα εξαπολύει τις ορδές των ΜΑΤ από τα Εξάρχεια μέχρι το Κερατσίνι επιβάλλοντας άνευ προηγουμένου αστυνομοκρατία. Η έφοδος πάνοπλων αστυνομικών σε πολιτικό-πολιτιστικό στέκι στο Κερατσίνι και οι μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις πολιτών στα Εξάρχεια επιβάλλουν καθεστώς άγριας αστυνομοκρατίας για να αποτρέψουν την μαζική συμμετοχή στις μαζικές διαδηλώσεις στον ένα χρόνο από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Ανακοίνωση ΝΑΡ - νΚΑ για τις κινητοποιήσεις
από ΝΑΡ-νΚΑ 0:52πμ, Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009
Το Νέο Αριστερό Ρεύμα και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση χαιρετίζουν τη μαζική συμμετοχή εργαζόμενων και νεολαίας στις σημερινές διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και στις άλλες πόλεις, που έδωσαν νέα ώθηση στο παλλαϊκό αίτημα για παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων του Αλέξη, αφοπλισμό της αστυνομίας, διάλυση των ΜΑΤ και των άλλων τρομοκρατικών μονάδων, για υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου και τη διεκδίκηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών της εποχής μας. Η μεγάλη επιτυχία των σημερινών εκδηλώσεων αποτέλεσε μια μαχητική απάντηση στη διαρκή πολιτική λιτότητας, τρομοκράτησης και αναίρεσης εργατικών δικαιωμάτων προς όφελος του κεφαλαίου που εξαπολύει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με την ΕΕ.
Έρχεται, μάλιστα, ως συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και καταλήψεων 50 πανεπιστημιακών σχολών και 400 σχολείων που, μαζί με τη μάχη για την πραγματοποίηση πανεργατικής απεργίας στις 17 Δεκέμβρη, φανερώνουν ότι σημαντικά τμήματα των εργαζόμενων και της νεολαίας είναι αποφασισμένα να συγκρουστούν με την αντιλαϊκή πολιτική ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΕΕ.
Η σημερινή παλλαϊκή συμμετοχή στις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, έδωσε, ταυτόχρονα, μια έμπρακτη απάντηση στο όργιο τρομοκρατίας που έχει εξαπολύσει εδώ και μέρες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δια μέσου του Υπουργού της Μ. Χρυσοχοϊδη, με στόχο την καταστολή των χιλιάδων αγωνιστών κάθε γενιάς που επέλεξαν να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν σε όλη τη χώρα ένα χρόνο μετά τον ξεσηκωμό του Δεκέμβρη.
Η κυβερνητική προσπάθεια διαρκούς εκφοβισμού με την πρωτοφανή αστυνομοκρατία, την καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου και την αναίρεση στην πράξη του δικαιώματος της διαδήλωσης, συνοδεύτηκε από εκατοντάδες προληπτικών συλλήψεων σε όλες τις μεγάλες πόλεις. (540 προσαγωγές, που θα μετατραπούν σε συλλήψεις σύμφωνα με τις εφημερίδες, και 120 βεβαιωμένες συλλήψεις). Η κυβερνητική και αστυνομική βαρβαρότητα εκδηλώθηκε με την επέλαση των ΜΑΤ, εν είδη στρατού κατοχής, με την αναίτια κράτηση διαδηλωτών και άλλων πολιτών, με την εισβολή ακόμα και σε ιδιωτικούς χώρους, με την προληπτική καταπάτηση του Ασύλου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τους τόνους δακρυγόνων σε βάρος των διαδηλωτών ακόμα και με τον βαρύ τραυματισμό της διαδηλώτριας σ. Αγγελικής Κουτσουμπού του ΕΕΚ - Τροτσκιστές, από άνδρες της «ομάδας Δ», που κατέληξε στην εισαγωγή της στο νοσοκομείο.
Η επιχείρηση αυτή που σχεδιάστηκε από την κυβέρνηση και στηρίζεται από τους πληρωμένους κονδυλοφόρους των καθεστωτικών ΜΜΕ, αποκαλύπτει όχι μόνο το αποκρουστικό πρόσωπο της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τη διαρκή προσπάθεια τρομοκράτησης απέναντι σε οποιαδήποτε εκδήλωση αμφισβήτησης της πολιτικής του κεφαλαίου και της ΕΕ. Στο στόχαστρο τους είναι το Πανεπιστημιακό άσυλο και κάθε προσπάθεια ανάπτυξης της πάλης των εργαζόμενων και των νέων όπως στα λιμάνια, στους ελαστικά εργαζόμενους, στους ΟΤΑ και στην εκπαίδευση. Επιδιώκουν ακόμα, να υπονομεύσουν τη μαζική συμμετοχή στην πανεκπαιδευτική πορεία της 7ης Δεκέμβρη καθώς και στην προσπάθεια επιτυχίας της απεργίας και της μαζικής εργατικής και νεολαιίστικης διαδήλωσης στις 17 του μήνα.
Δεν μπορούν ωστόσο, να μας τρομοκρατήσουν. Θα βρίσκουν διαρκώς μπροστά τους το μαχόμενο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα. Τα αίτια της εξέγερσης είναι εδώ και θα είναι ενεργά όσο η πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κυβερνήσεων τους λεηλατεί τα δικαιώματα της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας και στερεί τους παραγωγούς του κοινωνικού πλούτου από οποιοδήποτε δικαίωμα σε αυτόν.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία της εκπαίδευσης και της εργασιακής περιπλάνησης σε μαζική συμμετοχή στις πανεκπαιδευτικές διαδηλώσεις της 7ης Δεκέμβρη και στην εργατική απεργία στις 17 Δεκέμβρη. Για ένα πολιτικό κίνημα Παιδείας- Εργασίας- Δημοκρατίας. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά, δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία, πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, δημοκρατικές ελευθερίες, για ανατροπή της αντεργατικής επίθεσης και της διαρκούς αντιδραστικής εκστρατείας του καπιταλισμού.
 
 
Μαζική απάντηση νεολαίας και εργαζόμενων
7/12/2009
Με μια πάρα πολύ μαζική διαδήλωση στην Αθήνα απάντησαν οι εργαζόμενοι και η νεολαία στο κλίμα τρομοκρατίας αλλά και στην αντιλαϊκή πολιτική. (Τα κανάλια της τηλεόρασης μιλάνε για 10.000 κόσμο). Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, χιλιάδες λαού έδωσε το παρών στις 1.30 στα Προπύλαια και πορεύτηκε σε μια πυκνή και ογκώδη διαδήλωση προς τη Βουλή. (Την οποία βέβαια δεν έδειξαν τα κανάλια προτιμόντας να δείξουν μόνο τα επειδόδια). Τα συνθήματα αντικατασταλτικά, αντικυβερνητικά και ευρύτερα πολιτικά. Μεγάλα μπλοκ με χιλιάδες νέους είχαν οι φοιτητικοί σύλλογοι που με μαζικές συνελεύσεις πήραν απόφαση να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση και πορεία. Σε εξέλιξη και πολλές καταλήψεις σε σχολές ΑΕΙ. «Για έναν εργατικό Δεκέμβρη» έγραφαν τα πανό των πρωτοβάθμιων σωματείων τα οποία συγκρότησαν ένα μαζικό εργατικό μπλοκ, στο οποίο συσπειρώθηκαν μαζικά εργαζόμενοι πολλών κλάδων
Εντυπωσιακή και η παρουσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με μαζικό μπλοκ και παλμό. Ακολούθησαν μαζικοί φορείς, οργανώσεις της Αριστεράς, συνελεύσεις και αντιεξουσιαστές.
«Στο δρόμο να σπάσουμε τον τρόμο» φώναζαν οι διαδηλωτές, ενάντια στο κλίμα αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας που ζούμε τις τελευταίες μέρες στο κέντρο της πόλης. Δεκάδες προληπτικές προσαγωγές, έλεγχοι, συλλήψεις και επιθέσεις από το Σάββατο στην Αθήνα. Σε απρόκλητη επίθεση στη διάρκεια της μεγάλης πορείας τραυματίστηκαν διαδηλωτές, 3 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Όπως καταγγέλλουν σύλλογοι, σωματεία και οργανώσεις, η στάση της αστυνομίας ήταν προκλητική από νωρίς, με σκοπό να εμποδίσει τη μαζική συμμετοχή στις διαδηλώσεις, να δημιουργήσει κλίμα φόβου, προσπάθεια που έπεσε στο κενό. Απάντηση η πολύ μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Ανάρπαστη έγινε η ειδική έκδοση του ΝΑΡ για το Δεκέμβρη.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση 17 φοιτητικών συνελεύσεων και καταλήψεων της Αθήνας "Η φετινή 6η Δεκέμβρη δεν μπορεί να έχει το χαρακτήρα επετείου και σιωπηλού μνημόσυνου που θέλουν να της προσδώσουν οι από πάνω, πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο για το ξέσπασμα καινούριων αγώνων των φοιτητών, των μαθητών, των εργαζομένων. Σε αυτή την περίοδο που η νέα κυβέρνηση εξαπολύει σφοδρή επίθεση σε όλα τα μέτωπα η νεολαία δεν μπορεί να περιμένει, αλλά πρέπει να φέρει ανατρεπτικά ξανά στο προσκήνιο τα αιτήματα και το πνεύμα του Δεκέμβρη, εμπλουτίζοντας τα με τα επίδικα του σήμερα, και τελικά συγκροτώντας ένα μαζικό κίνημα μαχητικής αντιπολίτευσης στην πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, τη σύμπλευση της ΝΔ και τις κατευθύνσεις ΕΕ και ανατροπής των μέτρων που έρχονται να συντρίψουν τα δικαιώματα μας σε εργασία και εκπαίδευση και να καταπατήσει τις δημοκρατικές ελευθερίες."
Αύριο Δευτέρα 7/12 το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στις 12.30 μ.μ. στα Προπύλαια.
http://www.narnet.gr/