Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Νέος εκλογικός νόμος

Εκλογικος Νομος
Ο Γιωργος Παπανδρεου και το ΠΑΣΟΚ επαναφερουν απο την πισω πορτα το πλειοψηφικο συστημα του Παπαγου και των Βρετανων! Σφιγγουν κι αλλο τη λαικη βουληση!
Νεο, πολυ πιο αντιδημοκρατικο εκλογικο νομο προανηγγειλε η κυβερνηση, κατα τα αγγλικα προτυπα!
Και εχουν βαλει ολoυς τους δημοσιογραφους να λενε για γερμανικο συστημα, τη στιγμη που στη Γερμανια αλλα και σε ολη τη Δυτικη Ευρωπη, εκτος φυσικα των Αγγλων, επικρατει η απλη αναλογικη. Το ιδιο και στη Γερμανια, που ομως εχει εφευρει το αντιδημοκρατικο οριο του 5%!
Νεο, εξαιρετικα αντιδραστικο και επικινδυνο εκλογικο νομο φερνει αμεσα στη Βουλη η νεα κυβερνηση, οπως προανηγγειλε ο Γ. Παπανδρεου στην πρωτη συνεδριαση της κοινοβουλευτικης ομαδας του ΠΑΣΟΚ. Δηθεν μιλανε για "διαφανεια στη πολιτικη ζωη" και "ριζικες αλλαγες στη διοικηση", ενω στην ουσια σκαβουν το λακο στον ελληνικο λαο και τη βουληση του! Στην ουσια βεβαια βρισκεται η αναγκη των δυο μεγαλων κομματων για οσο το δυνατον ευκολοτερη και αυτοδυναμη παραμονη στην εξουσια, η σταθεροποιηση των κλυδωνισμων του αστικου πολιτικου συστηματος και η μεγαλυτερη καταπιεση της λαικης βουλησης.
Η ΝΔ συναινει να καταργηθει ο αντιδημοκρατικος ανεφαρμοστος ακομη νομος Παυλοπουλου, για εναν ακομη πιο χειροτερο. Το αγγλικο μοντελο βρισκεται στο επικεντρο, (και οχι φυσικα το γερμανικο, οπως προσπαθουν να πεισουν και διαδιδουν οι δημοσιογραφοι), στην ελληνικη εκδοχη του βεβαια, και οχι ακριβως οπως στη Βρετανια.
Πιο συγκεκριμενα, μειωνονται οι εθνικες εκλογικες περιφερειες σε εννεα, και σε αυτες θα αντιστοιχουν κομματικες λιστες εκλογης βουλευτων χωρις σταυρο απ οπου θα προερχονται 100 μελη του κοινοβουλιου. Οι εκλογικες περιφερειες σε νομους σπανε σε πολλες μικρες μονοεδρικες, με μαλλον δυο υποψηφιους ανα κομμα, ενω οι σημερινες μονοεδρικες παραμενουν. Απο εκει θα εκλεγονται περιπου 150 βουλευτες, ενω 50 βουλευτες θα πανε πεσκεσι στο πρωτο κομμα για να φτιαχνει τεχνιτες πλειοψηφιες στη βουλη, παρολο που μπορει να εχει παρει 40%! Οι βουλευτες Επικρατειας καταργουνται, το μονο σωστο μετρο, και αντικαθιστανται ομως απο βουλευτες που θα εκλεγουν ο αποδημος ελληνισμος (!), δηλαδη καποιοι, που μπορει οι παπουδες τους να εχουν φυγει απο την Ελλαδα πριν 150 χρονια, που μπορει να μην ξερουν λεξη ελληνικα, που οι νομοι που ψηφιζονται δεν εχουν καμοια επιπτωση πανω τους γιατι μενουν σε αλλο τοπο, θα μας πουν εμας πως θα διοικουμαστε! Με το πλειοψηφικο συστημα της εκλογης των 150 βουλευτων, η Β Αθηνων -για παραδειγμα- θα βγαζει περιπου ενα βουλευτη σε καθε δημο, εκτος απο τους μεγαλους που θα εκλεγουν δυο η και τρεις. Το αντιδημοκρατικο οριο του 3% παραμενει ως οριο εισοδου των κομματων στη Βουλη, ενω φυσικα τα μικρα κοινοβουλευτικα κομματα δεν υπαρχει περιπτωση να εκλεξουν βουλευτη με σταυρο.
Με αυτο τον τροπο, ο βουλευτη πλεον δεν θα ερχεται σε επαφη με τον κοσμο, δεν θα εκφραζει τις αναγκες του, δεν θα του κανει τις χαρες-ρουσφετια που εξυπηρετουν λαικες αναγκες οταν το ελληνικο κρατος αδιαφορει παγια για τις αναγκες του πολιτη, και ο βουλευτης θα ειναι και με το νομο στο στρατο του αρχηγου του καθε κομματος. Ολα αυτα βεβαια πρεπει να συνδιαστουν με την αυτοκρατορικη εκλογη, του Γιωργου Παπανδρεου, στην ηγεσια του ενος κομματος, ψηφιζομενος απο πειθαρχιμενους, σε ενα σοου-παρασταση ξεπατικωμενο απο το Αμερικα, ενω το ιδιο σοου-παρασταση ετοιμαζεται να δωθει και στο αλλο κομμα του συστηματος τωρα που εχασε τις εκλογες.
Η χειροτερη ομως πτυχη του νομοσχεδιου, ειναι πως επιχειρειται να κατοχυρωθει ιδεολογικα το διπολο ισχυρες μονοκομματικες κυβερνησεις η χαος, (σε πληρη αντιθεσι φυσικα με την Ευρωπη, στην οποια ανηκουμε, και στην οποια λενε οτι ανηκουν ολοι αυτοι που εφαρμοζουν αυτα τα μετρα), το αστικο επιχειρημα περι χαμενης ψηφου ενισχυεται, και η οποια ψευδαισθηση αναλογικοτητας υπαρχει σημερα, τελειωνει.
Παραλληλα βεβαια, η νεα κατανομη των εκλογικων περιφερειων συμβαδιζει με τα σχεδια διοικητικης αναδιαρθρωσης και ιδιαιτερα τον ιδιαιτερως αντιδημοκρατικο Καποδιστρια 2 που θα δημιουργησει τεραστιους υδροκεφαλους δημους, οι οποιοι θα ελεγχονται πλεον πολυ πιο ευκολα απο την κεντρικη εξουσια, ενω οι Νομοι που υπαρχουν σημερα καταργουνται, και θα ονομαζονται πλεον Νομαρχιες οι σημερινες Περιφερειες, δηλαδη η Ηπειρος ενας Νομος, η Κρητη ενας Νομος, η Θεσσαλια ενας Νομος, κ.τ.λ., οπου θα εκλεγεται απο τον λαο ο Νομαρχης-Περιφερειαρχης, το μονο Δημοκρατικο μετρο σε αυτο το εκτρωμα. Φυσικα ο Νομαρχης-Περιφερειαρχης δεν θα εχει καμια αρμοδιοτητα, ουτε λεφτα για να πραγματοποιηση καποιο εργο, απλως θα εισπρωτει φορους για λογαριασμο της κυβερνησης. Και φυσικα στοχος θα ειναι η περαιτερω προσδεση της ιδιας της περιφερειας με τους κεντρικους πολιτικους σχεδιασμους της ΕΕ.
Ειναι ζητημα λοιπον, ενος συνολικου πολιτικου και κοινωνικου κινηματος που πρεπει να δημιουργηθει στις γειτονιες και τους χωρους δουλειας, να καταγγειλει αυτες τις καλπονοθευτικες και αντιδραστικες μεθοδευσεις της νεας κυβερνησης. Να συνδεσει το αιτημα της απλης αναλογικης με ευρυτερα ζητηματα δημοκρατικων και πολιτικων δικαιωματων των εργαζομενων και της νεολαιας. Και κυριως να γινει σαφες, πως ο ζητημα δεν ειναι το ποια κυβερνηση και ποιοι ανθρωποι θα νεμονται την εξουσια, αλλα ποιοι θα βρεθουν απεναντι τους.

από http://www.politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?p=158832#158832