Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

Πωλούνται όπως είναι επιπλομένα.....


Πωλούνται τα νησάκια Μαύρο Όρος, Μπέλα Βράκα και Άγιος Νικόλαος στα Σύβοτα Θεσπρωτίας
Στο «σφυρί» βγαίνουν τελικά 30 νησάκια της χώρας μας με σκοπό όπως λέει η κυβέρνηση την προσέλκυση επενδυτών και επιχειρηματιών.
Οι αρμόδιοι φαίνεται πως κινούνται στη λογική παραχώρησης για 45-50 χρόνια των νησιών σε επιχειρηματίες και επιχειρηματικούς ομίλους με σκοπό την αξιοποίηση.
Είναι χαρακτηριστικό πως εξετάστηκαν σε όλη την επικράτεια τουλάχιστον 550 νησιά.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι αρμόδιοι έχουν καταλήξει σε 10 σημεία, που περιλαμβάνουν συνολικά 30 νησιά και νησίδες εμβαδού από 100 ως και 3.100 στρέμματα.
Εξετάστηκαν πρώτα θέματα όπως η άμυνα και η ασφάλεια της χώρας και στη συνέχεια επιλέχθηκαν τα σημεία με βάση το βαθμό αξιοποίησης τον οποίο μπορούν να έχουν.
Από τα 585 νησιά και νησίδες που εξετάστηκαν επιλέχθηκαν τελικά περίπου 30. Πρόκειται για το
-Μαύρο Όρος,
-τη Μπέλα Βράκα και
-τον Άγιο Νικόλαο στα Σύβοτα της Θεσπρωτίας, αλλά και ένα σύμπλεγμα περίπου 10 νησίδων στο Ιόνιο που περιλαμβάνουν νησιά όπως
-η Κύθρος κοντά στο Μεγανήσι και
Άγιος Ιωάννης, αλλά και
οι Στροφάδες κοντά στη Ζάκυνθο.
Στο βόρειο Αιγαίο επιλέχθηκε
-η Θαλασσοπούλα κοντά στην Καβάλα, ενώ
-στον Ευβοϊκό δυο νησίδες μεταξύ Καρύστου και Ραφήνας,
-ενώ κοντά στη Σκιάθο έχει επιλεγεί η Τσουγκριά.
-Στο Σαρωνικό έχουν επιλεγεί οι Φλέβες,
-ενώ στις Κυκλάδες η Δίδυμη, κοντά στη Σύρο.
-Κοντά στην Πελοπόννησο έχουν επιλεγεί άλλα δύο σημεία, όπως
-η Πρώτη στη Μεσσηνία και
οι νησίδες Ψιλή, Πλατειά, Ρόμβη και Κορωνίδα στον Αργολικό κόλπο.Τρεις εταιρείες περνούν στην επόμενη φάση της διαδικασίας για την πώληση της εταιρείας «Δωδώνη». Εκτός οι Ενώσεις – Βίκος.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, χθες ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών που κατατέθηκαν από ελληνικές και ξένες εταιρείες για τη «Δωδώνη» ΑΕ και ξεκινά το δεύτερο στάδιο της διαδικασίας, που περιλαμβάνει την αξιολόγηση των τριών εταιρειών που πέρασαν στην επόμενη φάση.Η πρόταση των Ενώσεων για εξαγορά της Γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ κρίθηκε μη συμφέρουσα και αποκλείστηκε από την Β'ΦΑΣΗ.Η σχετική διαδικασία και η μεταβίβαση της εταιρείας, που θα ολοκληρωθεί με την τελική υπογραφή, αναμένονται εντός των επόμενων 20 ημερών.Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι : «το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και τον προγραμματισμό της, προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ».
Να μείνει η «Δωδώνη» σε Ηπειρώτικα χέρια, στα χέρια των εργαζομένων της.
Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, η Δωδώνη θα… απομακρυνθεί από τα Ηπειροτικά χέρια, αφού την εταιρία τελικά θα διεκδικήσουν η πολυεθνική Lactalis, η κοινοπραξία ρωσικού fund με την Σίμος Foods και η ΤΥΡΑΣ (η οποία λέγεται πώς έχει κάνει και τη μεγαλύτερη προσφορά), ενώ οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών με την «ΒΙΚΟΣ Α.Ε.» μένουν εκτός συνέχειας του διαγωνισμού!