Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Καταγγελία ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τον διευθυντή σχολείου


e-mail που λάβαμε
Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή, για το νομό, κίνηση του διευθυντή
…η χούντα δεν τελείωσε το73’
Την Δευτέρα 24/9 στο κατειλημμένο 2ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας ο διευθυντής,συνδικαλιστής, αιρετός του κλάδου και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μήνυσε ονομαστικά μαθητές του σχολείου, με σκοπό να σπάσει την κατάληψη. Εκπαιδευτικοί του σχολείου απέτρεψαν τη σύλληψη των μαθητών, όταν αστυνομικοί τους αναζήτησαν έξω απ’ το σχολείο ονομαστικά.
Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή, για το νομό, κίνηση του διευθυντή, ο οποίος έσπευσε να εναρμονιστεί με τις κυβερνητικές επιδιώξεις για την καταστολή, την ποινικοποίηση των αγώνων και την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Λίγο μετά τν αθώωση των καταληψιών μαθητών της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων,η τρικομματική κυβέρνηση μπροστά στον πανεργατικό ξεσηκωμό, με αφετηρία τις 26/9 τρέμει τη συνάντηση των απεργών με την ξεσηκωμένη νεολαία.Είναι ντροπή εκπαιδευτικών να υιοθετούν πρακτικές που θυμίζουν περασμένες εποχές του «χωροφύλακα δασκάλου» στενού συνεργάτη του αυταρχικού κράτους και του νέου αξιολογητή – διευθυντή που θα είναι αντιμέτωπος με τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Η ποινικοποίηση των αγώνων εμποδίζεται με την κλιμάκωση τους. Με απεργίες διαρκείας των εκπαιδευτικών, με καταλήψεις των μαθητών και φοιτητών,με τη συμπαράσταση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και το συντονισμό με τις απεργίες της υπόλοιπης εργατικής τάξης.
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Ηγουμενίτσα 25-09-2012