Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Στρατιωτική Απελευθέρωση του Ντονμπάς στην Ναζιστική Ουκρανία

 

1/2/2023    -      14.30 μ.μ.

- Σε επιχειρησιακό επίπεδο, σύμφωνα με τις σημερινές πρωινές αναλύσεις των Αντρέι Μάροτσκο και Γιούρι Ποντολιάκα, με την βελτίωση των καιρικών συνθηκών στις περιοχές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου, αναζωπυρώνονται και οι πιο «ενεργές» μάχες. Αυτό αφορά ειδικότερα στο Ουγκλεντάρ, αλλά και στις περιοχές που βρίσκονται λίγο ανατολικότερα, στην κατεύθυνση του Ντονιέτσκ (Μάργινκα και γύρω).

- Στο Αρτιόμοφσκ ο μοναδικός αυτοκινητόδρομος που θεωρείτο, μέχρι σήμερα, ασφαλής για τις VSU τόσο για την αποστολή εφεδρειών και πολεμοφοδίων, όσο και για την πιθανή αποχώρηση των δυνάμεών τους από την ίδια την πόλη, βρέθηκε για πρώτη φορά υπό τα πυρά των ρωσικών δυνάμεων, που αντιλήφθηκαν την απόπειρα εξόδου κάποιων ουκρανικών μονάδων από τον οικιστικό ιστό του Αρτιόμοφσκ. Απομένει η κατάληψη ακόμη χωριού Κράσνογε στα δυτικά της πόλης, ώστε και η τελευταία οδός διαφυγής για τις δυνάμεις των VSU να κλείσει οριστικά.

- Στο Σέβερσκ επίσης συνεχίζονται σκληρές μάχες, στις οποίες οι ρωσικές δυνάμεις κερδίζουν διαρκώς έδαφος, σφίγγοντας τον κλοιό γύρω από την πόλη από 3 πλευρές (βόρεια, ανατολικά και νότια). Λίγο βορειότερα, στην κατεύθυνση Σβάτοβο – Κρεμενάγια, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των VSU να δημιουργήσουν «επιθετική δραστηριότητα», τα πυρά των ρωσικών δυνάμεων τις υποχρεώνουν σε συνεχείς υποχωρήσεις, έως και μικρές, προς το παρόν, πριν υπαρκτές απώλειες θέσεων στη γραμμή του μετώπου.

- Σύμφωνα επίσης με τον αντισυνταγματάρχη ε.α. της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της ΛΔ Λουγκάνσκ Αντρέι Μάροτσκο, παρατηρείται κίνηση ουκρανικών στρατιωτικών μονάδων από το Ιζιούμ προς τα νοτιότερα (Σέβερσκ;;; Αρτιόμοφσκ;;;), προς ενίσχυση των μονάδων των VSU σε αυτές τις περιοχές.

- Οι VSU στην κατεύθυνση του Ουγκλεντάρ έπληξαν με πυραύλους HIMARS τη μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου και Αγίων Νικολάου και Βασιλείου στο χωριό Νικόλσκογε, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός ιερέα και τον βαρύ τραυματισμό μιας αδελφής μοναχής. 

- Ακόμη οι VSU συνεχίζουν τον βομβαρδισμό περιοχών της Περιφέρεια Χερσώνας που βρίσκονται κοντά στην αριστερή (ανατολική) όχθη του Δνείπερου. Χτες μόνο, έριξαν 18 βλήματα πυραύλων στην Γκόλαγια Πρίσταν και 11 βλήματα στην Κόρσουνκα, ενώ συνολικά στην περιοχή έριξαν 34 βλήματα, προξενώντας υλικές καταστροφές. Η πιθανή ύπαρξη και ανθρώπινων θυμάτων βρίσκεται προς το παρόν υπό διερεύνηση.

- «Τυφώνας» ερευνών των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών και της λεγόμενης «Επιτροπής κατά της Διαφθοράς» ξεκίνησε από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Κίεβο και άλλες περιοχές, με εντολή του ίδιου του Ζελένσκι. Στο στόχαστρο των ουκρανικών αρχών έχουν μέχρι σήμερα βρεθεί τα σπίτια και οι ιδιοκτησίες του διαβόητου Ουκρανού ολιγάρχη Ίγκορ Κολομόισκι, του επί 7 έτη Υπουργού Εσωτερικών (και «σκοτεινού δικτάτορα» της χώρας) Αρσέν Αβάκοφ (για την υπόθεση με τα γαλλικά ελικόπτερα Cobra), του βουλευτή της «Αντιπολιτευτικής Πλατφόρμας για τη Ζωή» Βαντίμ Στόλαρ, του πρώην υφυπουργού Άμυνας Σαποβάλοφ και του πρώην υποδιευθυντή του Τμήματος Προμηθειών του ίδιου Υπουργείου Χμελνίτσκι και δεκάδων άλλων Ουκρανών κρατικών λειτουργών. Ο στόχος είναι προφανής: να επιδείξει το καθεστώς Ζελένσκι ότι «μάχεται κατά της διαφθοράς», ώστε να μπορεί να πείσει τις χώρες της «συλλογικής Δύσης» να στείλουν κι άλλα πακέτα οικονομικής και στρατιωτικής «βοήθειας» στο Κίεβο.

- Συνελήφθησαν στην Περιφέρεια του Σβερντλόφσκ 3 Ρώσοι πολίτες συνδεδεμένοι με τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας, οι οποίοι σχεδίαζαν, έναντι αμοιβής, τη δημιουργία δολιοφθορών σε σιδηροδρομικές υποδομές της περιοχής. Στα σπίτια τους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, σύμβολα ουκρανικών νεοναζιστικών οργανώσεων, εγχειρίδια για τη δημιουργία δολιοφθορών, εκρηκτικές ύλες κλπ. Ο καθένας τους αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 20 ετών.

- «Φεύγει» η Mozart που… μένει στην Ουκρανία!… Η ΝΑΤΟϊκής έμπνευσης ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία ανακοίνωσε ότι «εγκαταλείπει την Ουκρανία», σύμφωνα με τον ιδρυτή της Άντι Μίλμπερν. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέλη της «Ομάδας Mozart» θα παραμείνουν στη χώρα ως δήθεν «στρατιωτικοί σύμβουλοι», ενώ η ίδια η εταιρεία πιθανόν να αλλάξει νομικό πρόσωπο, κατά τα πρότυπα της αλήστου μνήμης BlackWater, ώστε να αποφύγει τις ποινικές και διοικητικές ευθύνες για διάφορα αδικήματα. Ο ίδιος ο Μίλμπερν είναι «περσόνα» με «ιδιαίτερα» χαρακτηριστικά, καθώς έχει κατηγορηθεί κατά καιρούς για σεξουαλικούς εκβιασμούς και για διαφθορά.

- Σύμφωνα με δηλώσεις του Μάικλ Κόφμαν (Michael Kaufman) συνεργάτη του Ινστιτούτου Ερευνών CNA στους NY Times, στις μάχες για το Αρτιόμοφσκ οι VSU «θυσίασαν» μερικές από τις καλύτερες και πιο ετοιμοπόλεμες μονάδες του Πεζικού τους στην προσπάθεια να κρατήσουν την πόλη. Ουσιαστικά, δηλαδή, τους χρησιμοποίησαν και αυτούς ως «κρέας» για τη «μηχανή του κιμά», όπως ήδη κάνουν εδώ και καιρό με τις μονάδες της ουκρανικής Εθνοφρουράς και της λεγόμενης «Εδαφικής Άμυνας».

- Στις μάχες γύρω από το Αρτιόμοφσκ έχασε τη ζωή του ο Γενικός Γραμματέας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Καράτε Σεργκέι Ουβίτσκι, ο οποίος συμμετείχε σε ομάδα εθελοντών με την ονομασία «Σογιούζ» («Ένωση»),. αποτελούμενη κυρίως από αθλητές πολεμικών τεχνών

Σχολιο.- Αυτό με τον Κολομόισκυ, μάλλον ως κίνηση των Αμερικανών να τον ελέγξουν μου φαίνεται. Αυτός έχει ξεπλύνει αμέτρητα δις για Αμερικανούς τα τελευταία είκοσι χρόνια. Άρα σε μια φάση κατάρρευσης και ανακατέματος θα μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Καλό είναι να είναι υπό στενό έλεγχο

Σχολιο.- ζελενσκιι εναντιον ΚΟΛΟΜΟΦΣΚΙ???

( ΑΝ?? ισχύει τοτε " αντε γεια ο ζελενσκιι).

https://litlepost.blogspot.com/2023/02/1-2023.html