Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Πτωχευτικός νόμος και.. ''επενδύσεις''

 

 

Πτωχευτικός νόμος και.. ''επενδύσεις'' 

Από την Τρίτη 1η Ιουνίου έχει τεθεί σε εφαρμογή ο νέος πτωχευτικός κώδικας ενώ συγχρόνως “ξεπαγώνει” και η έναρξη πλειστηριασμών για τους δανειολήπτες. 

Αυτό σημαίνει ότι χάνονται και τα τελευταία ίχνη προστασίας της πρώτης κατοικίας .

Έρχεται τσουνάμι πλειστηριασμών όλης της περιουσίας, κινητής και ακίνητης, φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων με βάση τον πτωχευτικό νόμο .

Ως διάτρητο καταφύγιο προβλέπει ο πτωχευτικός νόμος την ενοικίαση με τσουχτερό ενοίκιο από τον πρώην ιδιοκτήτη τού εκπλειστηριασμένου σπιτιού του και με “προσφορά” την απίθανη δυνατότητα να το επαναγοράσει 12 χρόνια μετά,  στην αγοραία τιμή που θα ισχύει τότε, χωρίς να συνυπολογίζονται, φυσικά, τα ενοίκια που έχουν στο μεταξύ πληρωθεί.

Ως δέλεαρ εμφανίζεται ότι με την πτώχευση και την απώλεια όλων των περιουσιακών στοιχείων του δανειολήπτη, μετά τρία χρόνια θα απαλλαγεί από τα χρέη του!

Ψευτο-ανάχωμα για την πτώχευση θεωρούνται οι “εκτεταμένες” δόσεις – ρυθμίσεις για να αποφευχθεί το μοιραίο, με προϋποθέσεις που τίθενται από το δημόσιο και τις τράπεζες,  που είναι σχεδόν απίθανο να εκπληρωθούν.

Στην εκπομπή θα παρέμβει η κα Ευαγγελία Χαραλάμπους, δικηγόρος, μέλος του τομέα Δικαιοσύνης του ΕΠΑΜ και θα απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τα παραπάνω

Live στο κανάλι του ΕΠΑΜ στο Youtube

https://www.youtube.com/c/EpamhellasGr/videos