Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Για το Συνέδριο Γονιμότητας στα Γιάννενα 2-4 Ιουλίου που ακυρώθηκε

 

 

Συνέδριο γονιμότητας από εκκλησιά χωρίς ειδικούς, με τους μισούς ήδη να αποχωρούν και στην ουσία είναι ήδη μια ακόμα αηδία που συνεχίζει στην λογική "να περάσουν νοοτροπία" της γυναίκας παiδομηχανής. Ντροπή. Είμαστε στο 2021 όχι στο μεσαίωνα.

https://litlepost.blogspot.com/2021/06/16-2021.html

 

 

 

Υπογεννητικότητα, εργασιακό και άλλες ιστορίες... 

Ζευγάρια τρία. 

Γερμανά όλοι. 

Ζευγάρι 1. 

Γύρω στα 30-35, με μωρό επτά μηνών. Ταξιδεύουν με το βανάκι τους. 

Χαρούμενοι. 

Λέω, θαρραλέο που φέρετε το μωρό οδικώς, λένε «έχουμε επτά εβδομάδες διακοπές, οπότε το πάμε σιγά σιγά. 

Λέω, «ΤΙ εννοείς επτά εβδομάδες διακοπές;»

Λέει, είναι ο γερμανικός νόμος, γονεϊκή άδεια, με μια πολύ μικρή απώλεια εισοδήματος». 

Λέω εισόδημα να χασεις, τη δουλειά να μην χασεις, γελάσανε με απορία, υποπτεύομαι ότι τους είπα κάτι στα κινεζικά.

Λέω «στο δημόσιο;»

Λένε όχι, σε κάτι ιδιωτικές εταιρείες, ποιο δημόσιο; 

Λέω ποιος από τους δυο γονείς πήρε την άδεια; 

Ξανά γελάσανε. 

«Και οι δυο φυσικά»... 

Ένιωσα επίσης ότι μου μιλούσαν κινεζικά...

Ζευγάρι 2. 

Ίδιες ηλικίες, δυο παιδιά, ένα τριών ετών και ένα εννέα εβδομάδων. 

Εβδομάδων, ξαναλέω.

Ταξιδεύουν με τροχόσπιτο. 

Ο μπέμπης κουλ, μασουλάει μια πιπίλα χαρούμενος. 

Χαρούμενο και το ζευγάρι. 

Θα γυρίσουν την Πελοπόννησο. Δεν ρωτησα για γονεϊκές άδειες για να μην κάνω βουτιά στα ζαναξ. 

Ζευγάρι 3. 

Συνταξιούχος φαρμακοποιός αυτός, εκείνη μεγάλωσε τρία παιδιά που γίναν όλοι γιατροί (κτηνίατρος, οδοντίατρος και χειρουργός) και πήγε μετά και η ίδια στο πανεπιστήμιο κι έγινε μικροβιολόγος.

Χαρούμενοι. 

Έχω εκνευριστεί πλέον και θέλω να τους πω «με τα δικά μας λεφτά τα κάνετε όλα αυτά», αλλά είμαι ευγενής και φιλόξενη, κάτι μου λένε ότι είμαστε τυχεροί οι Έλληνες, δεν κρατήθηκα, λέω ξέρετε δεν είναι ακριβως έτσι, πρέπει να μπορείς και να τα απολαμβάνεις όλα αυτά, δύσκολο για το μέσο έλληνα, απαντάει ο Γερμανός -ετοιμοπόλεμος- «οποίος δανείζεται πρέπει να πληρώνει», χαμογελάνε, χαμογελάω κι εγω για να μην σκοτώσω πολύτιμο τουρίστα και χαλάσω τη βαριά βιομηχανία της χώρας. 

Να πω, πάντως, ότι πρόσθεσε πως θα έπρεπε κι αυτοί να μας ξεπληρώσουν τις πολεμικές αποζημιώσεις...

Χλιαρά το πρόσθεσε, δεν είμαι και πολύ βέβαιη ότι το εννοούσε. 

Τους βλέπω το πρωί, φεύγουν, χαιρετιόμαστε, «που πάτε;»

«Μυστρα, Μονεμβασιά, μετά ισως κάνα δυο εβδομάδες στην Κρήτη, θα δούμε»... 

Κάνα δυο εβδομάδες στην Κρήτη, με όχημα, εμένα θα μου κόστιζε τρία μηνιάτικα και ένα νεφρό. Ο γύρος της Πελοποννήσου επίσης. 

Το καλό είναι ότι θα τον έκανα μόνη μου, διότι τα παιδιά θα τα είχα πουλήσει. 

Βιλκόμεν στον παράδεισο. Από σήμερα ακόμη καλύτερα όλα. 

Για σας.

https://litlepost.blogspot.com/2021/06/16-2021.html

 

 

 

Στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων, της πόλης που θα γίνει (σ.σ. θα γινόταν) το συνέδριο της «Γόνιμης» Ντροπής, είχαμε πρόσφατα την απόλυση της επικουρικής ιατρού Γαστρεντερολόγου Β. Τσιακτσίρα επειδή διεκδίκησε τη νόμιμη γονική άδεια για να φροντίζει το παιδάκι της.

Σωστά κύριε Κοντοζαμάνη ;

https://litlepost.blogspot.com/2021/06/15-2021.html

 

 

 

Στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων, της πόλης που θα γίνει (σ.σ. θα γινόταν) το συνέδριο της «Γόνιμης» Ντροπής, είχαμε πρόσφατα την απόλυση της επικουρικής ιατρού Γαστρεντερολόγου Β. Τσιακτσίρα επειδή διεκδίκησε τη νόμιμη γονική άδεια για να φροντίζει το παιδάκι της.

Σωστά κύριε Στοϊλόπουλε ; Τι νέα από τη Γερμανία που μένετε ; Έχει καλό καιρό εκεί ;

Σχολιο.- Ο κ. Στοϊλόπουλος νόμιζα ότι έμενε στη Γερμανία. Έκανα λάθος.  Μου λέτε ότι μένει στην Ελλάδα. Μου λέτε ότι ήταν μέλος των Φαιοπρασίνων που από την αρχή της ίδρυσης τους ήταν ΝΑΤΟικο κόμμα. Όσο για το συνέδριο της Ντροπής, δεν είναι θέμα αριστεράς-δεξιάς, όροι που είναι παροχημένοι. Είναι θέμα λογικής και παραλόγου που προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιβάλλουν. Αυτό που αποκαλούν κάποιοι αριστερά-δεξιά, είναι ένα σχήμα που έχουν κατασκευάσει οι ίδιοι στο μυαλό τους, όπου "αριστερά" αποκαλούν τους δικαιωματιστές, και "δεξιά" αποκαλούν τους ακροδεξιούς νεοφιλελεύθερους. Το συνέδριο της Ντροπής προσπάθησε να ρίξει όλα τα βάρη στις γυναίκες για την υπογεννητικότητα. Το ότι οι εργαζόμενες γυναίκες απολύονται μόλις μείνουν έγκυες δεν παίρνεται υπόψη. Το ότι κυρίαρχη άποψη από το καθεστώς και το σύστημα είναι ότι οι εργαζόμενες/οι πρέπει να μην παντρεύονται για να διαθέτουν όλο το χρόνο τους για την εταιρεία ούτε κι αυτό παίρνεται υπόψη. Και κάνουν ένα συνέδριο της ντροπής για να προωθήσουν το συντηρητισμό και την οπισθοδρόμηση στον κόσμο, εκεί που θέλουν οι κυρίαρχοι. Σε αυτό έρχονται πίσω και από τους ναζιστές της Γερμανίας.

Το "συνέδριο γονιμότητας" που πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή ενός σμήνους παπάδων (και του Ιερώνυμου) αλλά... και του πρέσβη του Βατικανού (!!!) αντιμετώπισε τις γυναίκες όπως τις αντιμετώπιζε το Τρίτο Ράιχ της Γερμανίας, το οποίο είχε το σύνθημα "Kirche - Küche - Kinder" (=Εκκλησία - Κουζίνα -Παιδιά) - για να μην υπάρχει μάλιστα καμιά αμφιβολία κυκλοφόρησε κι ένα αδιανόητο βιντεάκι στο οποίο "μαλώνει" μια γυναίκα διότι στα 40 της "δεν έκανε παιδιά για χάρη της καριέρας της" και περνάει το μήνυμα ότι "απέτυχε στη ζωή της η εγωίστρια κι έμεινε στέρφα"!!! - το νόημα αποδίδω. Δεν το ανεβάζω, αν θέλει κάποιος ας το βάλει στα σχόλια αλλά... πάρτε βαθιά ανάσα πριν το δείτε.

Ούτε λόγος βέβαια ότι με τα συνεχή μνημόνια, με τη μόνιμη κιαντεγαμηθείτε οικονομική κρίση, με τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής σε κάθε επίπεδο, με τους φρικαλέους αντεργατικούς νόμους, με την ασυδοσία των επιθετικών "δικαιωματικών" λόμπι που προωθούν κάθε είδους περίεργη κατάσταση εκτός... από το να είσαι άντρας και γυναίκα, έχει ουσιαστικά εξαπολυθεί ένας πόλεμος εναντίον κάθε νέας και νέου που θα σκεπτόντουσαν να κάνουν παιδιά.

Και στο σημείο αυτό σκέπτομαι ότι η ανάρτηση περιέχει ένα λάθος... μπορεί το Τρίτο Ράιχ να αντιμετώπιζε έτσι όπως προανέφερα τις γυναίκες αλλά αν μη τι άλλο έδινε σημαντικότατα οικονομικά κίνητρα στα ζευγάρια που ήθελαν να τεκνοποιήσουν, ενώ στη συνέχεια το κράτος φρόντιζε για τα παιδιά - φυσικά... με τον τρόπο του, δηλαδή τα έκανε αφοσιωμένα στο καθεστώς στρατιωτάκια αλλά όπως και νάχει στα οικογενειακά βάρη συνεισέφερε.

Προφανώς δεν εγκρίνω... το Τρίτο Ράιχ αλλά τούτοι εδώ είναι ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ. ΚΑΙ ναζιστική νοοτροπία ΚΑΙ νεοφιλελεδισμός (και σκατοψυχιά και βλακοτεχνοκρατία και σπασικλίαση κλπ., κλπ.)

https://litlepost.blogspot.com/2021/06/15-2021.html