Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Συρία: Φεύγουν οι γκάνγκστερ που... μένουν, συνεχίζοντας να τη ληστεύουν!



Συρία: Φεύγουν οι γκάνγκστερ που... μένουν, συνεχίζοντας να τη ληστεύουν!

 03.11.2019
Οι ΗΠΑ αντί να πολεμάνε τους τρομοκράτες, ασκούν διεθνή κρατικό... γκανγκστερισμό κρατώντας υπό τον έλεγχο τους τις πετρελαιοπηγές! Τάδε εφη, Ίγκορ Κονασένκοφ, εκπρόσωπος ΥΠ.ΑΜ Ρωσίας. Πιο εύγλωττα για το ρόλο των αμερικανών στη Συρία, δε γίνεται!
Παρακολουθώντας τόσα χρόνια τη διεθνή πολιτική σκηνή, δεν χρειάζεται να βλέπει κανείς μόνο τα ρεπορτάζ του... CNN, που με... δακρύβρεχτο τρόπο διαπιστώνουν ότι «οι ΗΠΑ είναι ο μεγάλος γεωπολιτικός ηττημένος στη Συρία»! Ρεπορτάζ που τα κάνουν, όχι ως κριτική στην επεμβατική πολιτική της Ουάσιγκτον, αντίθετα, για να κατακεραυνώσουν τον Τραμπ που, προδίδοντας τους Κούρδους, «έκανε το καλύτερο δώρο στον Πούτιν»!
Και... άκουσον, άκουσον, ωρίεται το αμερικανικό τηλεκανάλι: Ο Σοϊγκού (Υπ. Άμυνας Ρωσίας), ουσιαστικά ανακοινώνει ότι οι Αμερικανοί πρέπει να εγκαταλείψουν τη Συρία!
Βρε, πώς αλλάζουν οι καιροί και το CNN εξακολουθεί να παραμένει το ίδιο!
Κάτω από τη γενική κατακραυγή των εσωτερικών αντιπάλων του, που ελέγχουν τη μερίδα του λέοντος των καθεστωτικών ΜΜΕ, ο Ντόναλντ Τραμπ έβαλε τον Υπουργό Άμυνας Μαρκ Έσπερ, να ανακοινώσει ότι οι ΗΠΑ στέλνουν επιπλέον στρατιωτικές ενισχύσεις για να κρατήσουν τον έλεγχο των πηγών, «προς όφελος των Κούρδων»!
Και, βεβαίως, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν τη βάση Ετ-Ταφτ, στα Νότια της Συρίας κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.
Εκτός αυτού, οι αμερικανοί επίσημοι «ούτε γνωρίζουν ούτε έχουν σχέση» με τους 3.500 άνδρες-κομάντος των διαφόρων ιδιωτικών τους στρατών που λυμαίνονται την περιοχή και... αυτοχρηματοδοτούνται απο το πετρέλαιο της Συρίας που το φυλάνε από τους... κακούς! (ποιούς κακούς;)!
«Δηλαδή, τι έχουμε; Ότι οι ΗΠΑ υπερασπίζονται τις πετρελαιοπηγές από την ίδια τη... Συρία», τόνιζε ο αρχηγός της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ.
Στη Γενεύη όπου συμμετείχε στη σύνοδο ΥΠΕΞ Ρωσίας, Ιράν, Τουρκίας με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Συρία, ο Λαβρόφ, χαρακτήρισε την αμερικανική στάση έναντι της Συρίας συνολικά ως «αλαζονική», που πρόθεσή της είναι η συνέχιση της παράνομης εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων της χώρας αυτής.
Τα... ευαγή μέσα ενημέρωσης τύπου CNN, «ποιούν τη νήσσαν» όσον αφορά τις φωτογραφίες από τον δορυφόρο που δημοσίευσε η Ρωσία και δείχνουν, τώρα, αυτές τις μέρες που είχαμε τη διακήρυξη του Σότσι και την αναγνώριση από τους Κούρδους ηγέτες, της Ρωσίας ως εγγυήτριας δύναμης για την ασφάλεια του πληθυσμού τους και την απομάκρυνση του οπλισμού τους στα όρια των 30 χιλιομέτρων, καραβάνια από βυτιοφόρα που μεταφέρουν πετρέλαιο από τη Συρία προς το Ιράκ! Προφανώς για να το... προστατεύσουν!
Ακριβώς, δίνοντας στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες αυτές, ο Ίγκορ Κονασένκοφ, μίλησε για «διεθνή κρατική ληστεία» (χρησιμοποιεί τη λέξη бандитизм, το λεξικό στα ελληνικά την αποδίδει: ληστεία, γκανγκστερισμός), που αντί να κυνηγάνε τους τρομοκράτες, όπως διακηρύσσουν, κλέβουν το ξένο πετρέλαιο.
Η Ρωσία από τη μια, ασχολείται με την επαναφορά της ειρήνευσης στην πολύπαθη γη της Συρίας, δίνει πρωτόγνωρα δείγματα διπλωματικών και πολιτικών ελιγμών, ώστε να βάλει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, πλευρές που μέχρι τώρα το μόνο που ήξεραν ήταν η γλώσσα των όπλων και των αλληλοσκοτωμών, και από την άλλη οι μισθοφόροι των ιδιωτικών στρατών φυλάνε... τσίλιες στο ατέλειωτο κομβόι βυτιοφόρων που συνεχίζουν το... θεάρεστο έργο της αφαίμαξης ξένου πλούτου!
Οι δημόσιες εκφράσεις των Ρώσων διπλωματικών και στρατιωτικών αξιωματούχων δείχνουν και την αλλαγή κλίματος και προσέγγισης που έχει επέλθει στο συριακό! Μια κατάσταση που στη διεθνή ορολογία αποκαλείται με τον όρο: εξαναγκασμός σε ειρήνευση.
Πολλοί είναι εκείνοι σε... σκοτεινά υπόγεια που απεργάζονται προβοκατόρικα σχέδια πρόκλησης της Ρωσίας να επιχειρήσει να διώξει τα αμερικανικά στρατιωτικά τμήματα από τη Συρία. Ανάλογο ερώτημα τίθεται και από απλούς παρατηρητές των εξελίξεων: αφού Μόσχα και Συρια κέρδισαν γιατί δεν επιχειρούν στρατιωτικά να τους πετάξουν έξω; Σε μια τέτοια περίπτωση, η ήττα των δυνάμεων που επεδίωξαν το διαμελισμό και τη λεηλασία της Συρίας θα μετατρέπονταν σε... νίκη, αφού αμέσως θα δινόταν πρόσχημα, όχι μόνο παραμονής εκεί, αλλά εισβολής νέων στρατιωτικών δυνάμεων προς αντιμετώπιση της... ρωσικής επιθετικότητας!
Ο πόλεμος τελείωσε, η κατάσταση έχει περάσει σε μια λεπτή και καθόλου λιγότερο δύσκολη και επικίνδυνη φάση δημιουργίας κοινωνικών, πολιτικών και συνταγματικών συνθηκών επανεκκίνησης της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων.
Όσο πιο γρήγορα επέλθει η συνειδητοποίηση αυτής της κατάστασης σε Ευρώπη και Αμερική τόσο πιο εύκολα θα προχωρήσει η νέα ζωή.
Από ότι φαίνεται, οι δυνάμεις που ηττήθηκαν είναι ακόμα πολύ ισχυρές για να το αποδεχτούν. Κυρίως μέσα στις ΗΠΑ! Και αυτό, αναγκάζει τον Τραμπ να πετυχαίνει «νίκες» με την τετάρτη στη σειρά εξόντωση μυθικών πλέον μορφών τύπου Αλ Μπαγκντάντι, με ηρωικούς σκύλους και αόρατα ελικόπτερα που δεν υπέπεσαν στην αντίληψη κανενός ραντάρ στον εναέριο χώρο μιας περιοχής που υπάρχει... συνωστισμός από τέτοια!!!
Ευρώπη και Αμερική κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους όταν επιμένουν να «αγνοούν» τη διαδικασία της Γενεύης όπου υλοποιείται το σύνολο της δουλειάς που επί δύο χρόνια έγινε στη διαδικασία της Αστανά, όπως καταγράφηκε, και έχει να κάνει με τη συνταγματική μεταρρύθμιση της μεταπολεμικής Συρίας. Μια διαδικασία, όπου μετέχει το 85% των εκπροσώπων των εθνικών, πολιτικών, θρησκευτικών ομάδων που ζουν στη Συρία!
Πριν από έναν-ενάμιση χρόνο, κανείς δεν πίστευε ότι είναι δυνατό να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι εκπρόσωποι της κυβέρνησης της Συριας και δυνάμεων που αλληλοσκοτώνονταν στα πεδία των μαχών. Και όμως, τώρα συνέβη. Με αυτά ασχολείται τώρα η Μόσχα, την ίδια ώρα που οι «άλλοι» επιμένουν να ασκούν την πολιτική του «κρατικού... γκάνγκστερ»!