Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

H πολιτική αλητεία του ΣΥΡΙΖΑ θελει να συμμετάσχει στην πορεία του Πολυτεχνείου.



"Όπως τότε, έτσι και τώρα", είπε ο Σκουρλέτης. Ήταν και δίπλα στον άλλον απίθανο τύπο, τον Ρήγα, που πρόπερσι θεώρησε τη Μακρόνησο τόπο κατάλληλο για καραγκιοζιλίκια για να λύνονται στα γέλια οι δικοί του, και προς στιγμήν μπερδεύτηκα.
Μα, πώς θα ξαναστρώσουν στο κυνήγι τον κόσμο στην Αλεξάνδρας μετά την πορεία και θα πολιορκήσουν με τεθωρακισμένες αύρες το Πολυτεχνείο, όπως πέρσι;
Αφού, πια, δεν είναι κυβέρνηση για να 'χουν τα ΜΑΤ υπό τις διαταγές τους.
Μετά κατάλαβα πως εννοούσε ότι και η σημερινή κυβέρνηση τα ίδια θα κάνει. Όπως πέρσι αυτοί, έτσι και φέτος οι άλλοι.


Τον είχε ξεμπροστιάσει ο μεγάλος Βραζιλιάνος σκιτσογράφος Latuff και το σκίτσο αυτό (που ειχε δημοσιευθει στην εφημεριδα Δρομος της Αριστερας και εδειχνε τον Τζιφρα σε Ρολς Ροης να γκρεμιζει την πυλη του Πολυτεχνειο φωναζοντας «Μεσα οι ΗΠΑ Μεσα το ΝΑΤΟ) έκανε τον γύρο του κόσμου. Τότε που ο γόνος των μεγαλοεργολάβων Τζιφρας προωθούσε τα συμφέροντα της τάξης του με την υποταγή στην ΕΚΤ, την πρόσδεση της Ελλάδας στον δολοφονικό Άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ, τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με το σιωνιστικό κράτος-τρομοκράτη και την επέκταση των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα.
Με ό,τι συνεπάγονται όλ' αυτά για την ασφάλεια της χώρας και την ειρήνη στην περιοχή.
Εμείς εδώ ζήσαμε το μίσος του προς ό,τι θίγει τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, με τα χημικά και τους άγριους ξυλοδαρμούς κατά την επίσκεψη Ομπάμα. Όπως ζήσαμε και το μίσος του προς την ιστορική εξέγερση του Νοέμβρη πέρσι, όταν κατέβασε τεθωρακισμένα οχήματα και πολιόρκησε το Πολυτεχνείο.
Αύριο είναι η μέρα μιας από τις πιο πρόστυχες ιστορικές ύβρεις. Ο άνθρωπος αυτός θα ηγηθεί του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία.
Για να μην αφήσει τίποτα χωρίς να το μαγαρίσει.


"Και ο Αρχάγγελος Μιχαήλ σπάθην κρατεί στα χέρια του για να αμυνθεί εναντίον των δαιμόνων. Δεν κρατεί άνθη», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης, μετά τη δολοφονία του Κύπριου φοιτητή Ιάκωβου Κουμή (που ανηκε στο ΚΚΕ (μ-λ) και της νεαρής εργάτριας Σταματίνας Κανελλοπούλου (που ανηκε στην ΟΣΕ), κατά την απαγορευμένη πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία, σαν σήμερα, στις 16 Νοεμβρίου 1980.
Για να μη μας ξαφνιάζουν οι τωρινές δηλώσεις των Βορίδηδων και οι γελοίες "διαπιστώσεις" (κυρίως από συριζαίους, αλλά όχι μόνο) ότι από το 1974 δεν έχουμε ξαναζήσει τέτοιον αυταρχισμό όπως αυτόν που ζούμε τώρα.
Ανέκαθεν η Δεξιά (ειτε της ΝΔ, ειτε του ΠΑΣΟΚ ειτε του ΣΥΡΙΖΑ) χρησιμοποιούσε και επαινούσε το έγκλημα, όταν επρόκειτο για τη θωράκιση του καθεστώτος του νόμου και της τάξης.
Και μόνο μέσα σε εφτά χρόνια (στα 1974-81) είχε βάψει τα χέρια της στο αίμα του μαθητή Σιδέρη Ισιδωρόπουλου (παραμονή Πρωτομαγιάς 1976)(μελος της Κομμουνιστικης Οργανωσης Μαχητης), της γηραιάς μικροπωλήτριας Αναστασίας Τσιβίκα (25 Μαΐου 1976), του αναρχικου γιατρού Βασίλη Τσιρώνη (11 Ιουλίου 1978), της φοιτήτριας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου (μελος της ΚΝΕ)(28 Ιουλίου 1980), του Κουμή και της Κανελλοπούλου.



Η πολιτική αλητεία εχει ονομα «Συριζα»..
Οτι προσεγγίζουν, τό μαγαρίζουν ανεπανόρθωτα..
Οι«Αμερικανοτσολιάδες» - εως χθές - καλοδεχούμενοι τακτικοί επισκέπτες στό Λευκό Οίκο καί την Αμερικανική πρεσβεία, οπαδοί του «διαβολικά καλού Τραμπ» καί τών ΗΠΑ...
Αυριο εχουν τήν απαίτηση καί τό θράσος νά θελουν νά συμβαδίσουν μαζί μέ τούς διαδηλωτές στην αντιιμπεριαλιστική πορεία πρός την Αμερικανική πρεσβεία, ενάντια στόν Αμερικάνικο Ιμπεριαλισμό - πού τόν υπηρέτησαν δουλικά - μαγαρίζοντας τήν ιστορική συλλογική μνήμη..
ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;...