Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Για την απαγόρευση του καπνίσματος



Αντικαπνιστικός νόμος...
Όχι! Δεν μας εκπαιδεύουν απλά για να γίνουμε ρουφιάνοι. Ακόμα χειρότερα! Μας εκπαιδεύουν να γίνουμε πειθήνιοι και υπάκουοι ακόμα και στον πιο παράλογο νόμο που σκαρφίζονται κάθε φορά. Μας εκπαιδεύουν να μην αντιστεκόμαστε, να μην αντιδρούμε...
Ακόμα κι εκείνοι που δεν σκοπεύουν να καρφώσουν τον συνάνθρωπό τους για ένα κωλοτσίγαρο, το περνάνε στο ντούκου. Σιγά το πράμα! Τόσα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα, μ’ αυτόν τον χαζονόμο θα ασχολούμαστε τώρα;
Αμ δεν είναι έτσι! Αν ήταν τόσο «αθώος» αυτός ο νόμος, τότε γιατί βάλθηκαν να τον επιβάλουν; Γιατί τέτοια πρεμούρα και τέτοια επιμονή; Τόσα και τόσα προβλήματα, το κάπνισμα τους μάρανε;
Δεν είναι καθόλου τυχαίος –ούτε αθώος- αυτός ο «χαζονόμος». Δοκιμασμένη η μέθοδος επιβολής. Την ίδια μέθοδο βλέπουμε και στις ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες. Απαγορεύεται το κοκορέτσι. Απαγορεύεται ο συκώτι. Απαγορεύται το καλαμάκι στον φραπέ.
Θα τρως ότι σου λέω εγώ. Θα συμπεριφέρεσαι όπως σου λέω εγώ. Θα ερωτεύεσαι όπως γουστάρω εγώ...
Υπήκοος μου είσαι, είσαι υποχρεωμένος να υπακούς. Εξ άλλου αυτό σημαίνει υπήκοος. Υπάκουος! Όπως και τα σκυλιά. Πώς εκπαιδεύονται τα σκυλιά; Έτσι ακριβώς εκπαιδεύω κι εγώ εσένα. Υπήκοε. Ε υπήκοε!
Και όχι μόνο να υπακούς. Μεγαλύτερες είναι οι απαιτήσεις μου από σένα. Σε καθιστώ πλήρως υπεύθυνο που δεν υπερασπίζεσαι με τον δέοντα ζήλο τις προσταγές μου. Που δεν καταδίδεις όποιον αμφισβητεί τις υποδείξεις μου.
Εσύ, ο νομοταγής πολίτης. Εσύ είσαι ο κύριος στόχος μου. Εκτός από κουκούλα, θα σου φορέσω και κολάρο. Θα σε κάνω σκυλάκι μου. Κι αν αύριο χρειαστεί να αντιμετωπίσω τους ασυμβίβαστους και τους απείθαρχους, εσένα θα στρέψω εναντίον τους. Εσένα, το λυσσασμένο σκυλί μου!


Ποιο είναι το πραγματικό ζήτημα αυτής της απαγόρευσης;
Το δικαίωμα της αυτοδιαθεσης!...
Γιατί δεν προβλέπει όπως θα έπρεπε, (κι όπως προσπαθεί η προπαγάνδα να με πεισει), αν με σεβοτανε ως πολιτη, να προστατεύει και το δικαίωμα μου στην αυτοδιάθεση. Αντί αυτού ομως, το καταπατα βάναυσα.
Κι αντί να παρέχει χώρους, στους οποίους να μπορεί ο καπνιστής να απολαύσει τον καφέ με το τσιγάρο του, χωρίς να χρειάζεται να υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής του, βαζωντας έναν φόρο στα μαγαζιά των καπνιστών, (ο οποίος φυσικά θα μετάκυλήσει στα προϊόντα και τον τελικό χρήστη), με τον οποίο θα χρηματοδοτεί το οποιο ιατρικό κόστος....
Δίνοντας παραλληλα μια ώθηση κι ένα κίνητρο, να υπάρξουν επιχειρήσεις για μη καπνιστές και να ανακατέψει την τράπουλα των πελατών... Κάνοντας πλουσιότερη σε επιλογές την αγορα...
Προσπαθεί να τα κλείσει!
Τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι πράξεις...
Γιατι:
Όχι κάπνισμα+όχι μουσικη, = όχι κόσμος σε μαγαζιά...
Σε τι διαφερει το «ελληνικο» κατοχικο κρατος από τους  ισλαμοφασιστες;; Και αυτοί απαγορεύουν το κάπνισμα το αλκοολ το χοιρινό και τη μουσική!!!
Ισως αξίζει να αναρωτηθεί κανείς το γιατι...
Τι είδους κοινωνία προετοιμαζουν για το μελλον, που προϋποθέτει την απουσία χώρων διασκεδασης;




Απαγόρευση καπνίσματος: Τι κρύβεται πίσω από τον καπνό;
Δεν ενδιαφέρει η απαγόρευση του καπνίσματος καθεαυτή, εκείνο που ενδιαφέρει είναι η αλλαγή του "δημόσιου ήθους", η "αυτορρύθμιση της κοινωνίας" γράφει στο κύριο άρθρο της η φιλοκυβερνητική εφημερίδα "Καθημερινή". Το θέμα της υγείας συνεπώς είναι πρόφαση, ο στόχος είναι ευρύτερος. Το ίδιο ισχύει και με την αστυνομοκρατία. Τα Εξάρχεια και οι "μπαχαλάκηδες" είναι το πρόσχημα.
Αλλά πώς η κοινωνία θα αυτορρυθμιστεί; Η απάντηση προπαγανδίζεται ανενδοίαστα: Όχι δεν πρόκειται να υπάρξει διάλογος των κοινωνικών δρώντων, αλλά "κάρφωμα" -τώρα λέγεται καταγγελία- και στο τέλος η κοινωνική αυτορρύθμιση μέσω της κοινωνικής σύγκρουσης μεταξύ καπνιστών και αντικαπνιστών, δηλαδή της αλληλοεξουδετέρωσης. Ο "κοινωνικός εμφύλιος" μόλις άρχισε για ένα δευτερεύον ζήτημα και σε κάθε περίπτωση μη ταξικό. Η τεχνική αυτή της μετάθεσης της σύγκρουσης σε δευτερεύοντα ζητήματα είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη στις ΗΠΑ από πολύ παλιά. Γίνεται πρωτεύον θέμα ένα τριτεύον ζήτημα, το "τσιγάρο"! και όχι η διεύρυνση των ανισοτήτων, όχι η ασυλία της διαφθοράς των πάνω, όχι η υγεία και η ασφάλεια στους χώρους εργασίας, όχι η ανεργία, όχι τα προβλήματα πρόσβασης των φτωχών στο σύστημα υγείας... μόνο το τσιγάρο!



Σε μια χώρα που δεν έχουν φάρμακα οι καρκινοπαθείς, μας μάρανε το τσιγάρο και η μουσική. Μάλιστα....
Σχολιο.-  Άνω των τριών εκατομμυρίων υπολογίζονται οι καπνιστές στην Ελλάδα.
Όπερ, αν υπολογίσουμε -μετριοπαθώς- ένα πακέτο τσιγάρα ανά καπνιστή ημερησίως, ότι κάθε καπνιστής συνεισφέρει μέσω των διάφορων φόρων και τελών, τουλάχιστον 3,5 ευρώ την ημέρα στα κρατικά έσοδα....
....σημαίνει τουλάχιστον 10,5 μύρια την ημέρα.
Δηλαδή σχεδόν 4 δις τον χρόνο.
Α ρε και να μπορούσαμε να το κοψουμε όλοι μαζί για κάνα μήνα.
Στα γόνατα θα ήντασντε, να παρακαλάνε, ''καπνίστε''.
* Τα έσοδα από τον διαβόητο ΕΝΦΙΑ περί ου έχουν λάβει χώρα ''σφαγές'' διαφόρων μορφών, υπολείπονται περίπου κατά 50%. Κι αυτό υπολογίζοντας τα έσοδα από το κάπνισμα ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ.
** Όπου και η χοντρή μουφοπαραμύθα για ''το κόστος στη δημόσια υγεία και την κοινωνία από τις (ιατρικές κυρίως) συνέπειες του καπνίσματος'', πάει για τα καλά περίπατο.
Κάθε ''συστηματικός'' καπνιστής έχει όχι μόνο προπληρώσει το ΠΙΘΑΝΟ (όχι σίγουρο δηλαδή) δικό του ''κοστολόγιο'', αλλά συνήθως και ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΗ.
*** ΑΓΑΛΜΑΤΑ και όχι άγαλμα έπρεπε να μας στήσουν σε όλα τα κεντρικά σημεία των μεγάλων πόλεων, του ''ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΤΗ''.
'ντάξει ΜΑΛΑΚΕΣ;
Σχολιο.- Δύο τα ερωτήματα, πρώτον ποιο το όφελος από το κάπνισμα και δεύτερον αφού είναι τόσο θανατηφόρο γιατί επιτρέπεται η παραγωγή του καπνού και των τσιγάρων. Η εκδίκηση μας απέναντι σε αυτό το ανηθικο και σαθρο σύστημα είναι, ναι το κόβουμε όλοι μαζί. Είναι σαν την αύξηση των ορίων συνταξιοδοτησης και τώρα παρακαλανε και δίνουν κίνητρα για προωρη συνταξιοδοτηση. Αυτή είναι η πολιτική των ηλιθιων που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση, το θέμα είναι ότι έπεται σκληρή και Αμειλικτη συνέχεια.
Σχολιο.- Εγώ ξέρω πως μόνο για τους αντικαπνιστές υπάρχει χώρος. Ακόμα εφαρμόζεται στις καφετέρειες, που μέχρι τώρα ο μέσα χώρος σύμφωνα με το νόμο ήταν για τους μή καπνίζοντες, και τα 15 τραπέζια ήταν άδεια, και ζήτημα ήταν να είναι δυο (να μην τους χαρακτηρίσω καλύτερα), και απο έξω, σε στεγασμένο χώρο τουλάχιστον, και γύρω γύρω μουσαμάδες, και σόμπες-ομπρέλες υγραερίου, να συνοστίζονται 30 άτομα, και άλλοι να περιμένουν να αδειάσει τραπέζι. Τώρα λέει απαγορεύεται κι αυτό, πρέπει να είσαι έξω από το μαγαζί, και να μην κάθεσαι, πρέπει να βλέπεις ουρανό. Και ρωτάω. Για ποιο λόγο θα πάει κάποιος σε ένα μαγαζί?? Κλείνουν πλέον τα μαγαζιά, το ένα πίσω απο το άλλο!!!!
Σχολιο.-  Σε όλα τα μαγαζιά, και ιδιαιτέρως τα εστιατόρια που λες, γίνεται αυτό που είπα!!! Το χειμώνα! Ευτυχώς η Ελλάδα έχει πολλούς μήνες καλοκαίρι, και μέχρι τώρα καθόμασταν έξω και καπνίζαμε, κάτω από τέντες. Τώρα λέει απαγορεύεται να υπάρχουν και τέντες!!!! Αυτές τις διαστροφές μόνο ο Χίτλερ και οι ανώμαλοι αντικαπνιστές τα έχουν κάνει!!!! Όσο για τα Νοσοκομεία που είχες το θράσος να γράψεις, επειδή εκεί κυκλοφορώ από παλιά, ακόμα και όταν καπνίζανε παντού στην Ελλάδα, στα Νοσοκομεία όλοι καπνίζανε στους διαδρόμους στις σκάλες που υπήρχαν παράθυρα, που κι αυτό όλοι συμφωνούσαν ότι ήταν απαράδεκτο!

https://litlepost.blogspot.com/2019/11/21-2019.html



Τερμα πια οι παθητικοι καπνιστες
Ερχονται οι αντιπαθητικοι αντικαπνιστες