Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Απάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηγουμενίτσας στην εφημερίδα Θεσπρωτική

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

                          Προς την  εφημερίδα « Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ»
                               Κοινοποίηση : ΜΜΕ Θεσπρωτίας

Κύριε διευθυντή
Στις 15/10/2019  σας έστειλα ηλεκτρονικά την τοποθέτηση μου στο Δ.Σ. της Ηγουμενίτσας με το ακόλουθο συνοδευτικό.

«Κύριοι
Σας στέλνω βασικά σημεία της εισήγησης της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας. Νομίζω ότι από την στιγμή που ασχολείστε με την δράση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Ηγουμενίτσα δικαιούμαστε να σας ζητήσουμε να  δημοσιεύσετε και το τι ακριβώς λέμε και πράττουμε όπως αυτό προκύπτει και από τα δικά μας κείμενα. Επιζητούμε την κριτική ,όχι μόνο την δική σας, αλλά πάνω σε αυτά που συγκεκριμένα  λέμε η κάνουμε και όχι πάνω σε εικασίες. Θα συμφωνείτε ότι μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει αντικειμενική πληροφόρηση.
Ευχαριστώ
Δώρης Δήμας» 
Δεν το κάνατε. Δικαίωμα σας να αντιλαμβάνεστε όπως θέλετε την αντικειμενική πληροφόρηση. Δεν έχετε όμως κανένα δικαίωμα στην παραπληροφόρηση.
Στην στήλη σας  άποψη και με τίτλο «Αχ μωρέ Δώρη μου, αχ μωρέ Δώρη μου» στις 17/10/2019 (http://www.thesprotiki.gr/index.php/apopseis/1789-ax-more-dori-mou-ax-more-dori-mou.html)  ,δυστυχώς το κάνατε για μια ακόμα φορά.
Δεν θα αναφερθώ στα ζητήματα της τοποθέτησης μου στο Δ.Σ. Αλλά σε ζητήματα που θίγετε για μια ακόμα φορά κάνοντας κριτική στο ΚΚΕ με θέσεις που απέχουν πολύ από την αλήθεια. Προφανώς  η έρευνα σας ήταν «ζούφια», αφού βασίζεται σε λάθος πληροφορίες. Όπως:
Εγκαλείτε τους κομμουνιστές γιατί μόνον αυτοί καταψήφισαν στην ΠΟΕΟΤΑ το ψήφισμα για το ΚΕΠ της Ηγουμενίτσας. Αλήθεια από που προκύπτει αυτό; Στην Γ.Σ. της ΠΟΕΟΤΑ συμμετέχουν 6 παρατάξεις. Το ψήφισμα ψηφίστηκε μόνο από 2. Από τις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. . Οι υπόλοιπες 4 πρότειναν και ψήφισαν την πρόταση να συζητηθεί το θέμα πρώτα στο πρωτοβάθμιο Σωματείο. Έπραξαν δηλαδή το αυτονόητο. Δεν μπορούσαν τοποθετηθούν πάνω σε ένα ανυπόγραφο κείμενο που αναφερόταν σε κάποιον χώρο εργασίας, χωρίς να έχει συζητηθεί το θέμα η να έχει ζητηθεί να συζητηθεί στο Δ.Σ. του Σωματείου που δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο χώρο. Με τι στοιχεία και τίνος την πληροφόρηση αποφάσισαν οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.; Ρωτείστε σας παρακαλώ τον κ. Γιάννη Τσούνη της ΠΟΕ – ΟΤΑ που αναφέρετε ότι σας έδωσε την πληροφορία.
Μας εγκαλείτε ότι αγνοούμε τι γινόταν σε όλα τα ΚΕΠ της χώρας, ότι δεν είχαμε συντρόφους  να μας πουν. Σας πληροφορούμε ότι και έχουμε και μας πληροφορούν οι σύντροφοι. Αλλά δεν χρειάστηκε να πάμε πολύ μακριά για να μάθουμε ότι δεν «κρατιούνται φάκελοι με στοιχεία σε όλα τα ΚΕΠ της χώρας». Στον Δήμο της Ηγουμενίτσας λειτουργούν 5 γραφεία ΚΕΠ υπό την ίδια διεύθυνση. Μόνο στο γραφείο της Ηγουμενίτσας κρατιόνταν φάκελος με στοιχεία. Στα υπόλοιπα 4 γραφεία δεν τηρούνταν η ίδια διαδικασία, δηλαδή δεν κρατιούνταν στοιχεία.  Εσείς πόσα γραφεία ΚΕΠ μπορείτε να αναφέρετε που κρατούσαν στοιχεία;
Εκτός από τις ανακρίβειες του δημοσιεύματος αξίζει να απαντηθούν και μερικά σχόλια. Όπως σε αυτό που γράφετε: «Αλήθεια; Τελικά το 1989 τι ήταν; Σκάνδαλο η σκευωρία; Όπως αναρωτήθηκε και ο Γόγολος… Μεγάλη η διαφορά για να κάνεις συγκρίσεις. Το μόνο κοινό που έχουν τα δύο γεγονότα ήταν η συνεργασία των ίδιων πολιτικών χώρων.»
Σαφέστατο το σχόλιο και ο υπαινιγμός σας. Το ΚΚΕ και σε αυτήν την περίπτωση «τα βρήκε με την Ν.Δ.», κολλάει δε και με το «Πάντως, σύντροφε, ως υπερασπιστής του Δημάρχου μια χαρά τα πήγες.».
Το ΚΚΕ έχει τοποθετηθεί  μέσα από τα συλλογικά του όργανα για το «1989». Δεν νομίζετε όμως ότι χρειάζεται μεγάλο θράσος από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σαν τον Γιάννη Γόγολο  λ.χ., να κατηγορούν το ΚΚΕ για συνεργασία με την Ν.Δ.; Έχει ξεχαστεί ότι το ΠΑΣΟΚ συνεργάσθηκε με Ν.Δ. και ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου και συμμετείχε στην κυβέρνηση Σαμαρά; Μήπως πέρασε πολύς χρόνος για να ξεχαστούν τα μνημόνια , ποιος τα ψήφισε και ποιος τα εφάρμοσε, ποιος υφίσταται τις συνέπειες; Κατά τα άλλα πως εξηγείται οι συμπεριφορά των συνδικαλιστών Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στην ΠΟΕΟΤΑ για αυτό το θέμα;
Αν είχατε δημοσιεύσει τα κείμενα που σας έχουμε στείλει τόσο την ανακοίνωση, όσο εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δ.Σ. της Ηγουμενίτσας σχετικά με το ΚΕΠ τότε μια σειρά από τα ερωτήματα σας θα είχαν απαντηθεί. Θα είχαν την ευκαιρία και οι αναγνώστες  σας να μάθουν για την στάση μας από πρώτο χέρι. Αυτό το κάνανε τα άλλα ΜΜΕ της Ηγουμενίτσας. Εσείς δεν το κάνατε. Ωστόσο υπάρχει  τα κείμενα υπάρχουν δημοσιευμένα, όπως υπάρχει στο διαδίκτυο και το βίντεο της συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 14/10/2019 ανηρτημένο σε όλα τα τοπικά site. Οπότε εύκολα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν την αλήθεια για την συνεδρίαση. Ποιος υπερασπίστηκε ποιόν.
Κλείνοντας θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό ότι διαφωνούμε με το κλείσιμο σας:

«Το κλείνω προς το παρόν
Επειδή λοιπόν ο κος Λώλος ανακοίνωσε ότι ζήτησε να γίνει ΕΔΕ  εμείς θα αναστείλουμε τα δημοσιεύματα μας.
Θα βάλουμε τα όπλα παρά πόδα Δώρη.
Σεβόμενοι μια εσωτερική διαδικασία που άρχισε ή πρόκειται να αρχίσει, όποτε αρχίσει.  Για να μην επηρεάσουμε την έρευνα.»
Διαφωνούμε γιατί πιστεύουμε ότι η διερεύνηση στοιχείων που έχετε δημοσιοποιήσει πρέπει να συνεχιστεί. Σεβόμαστε το δημοσιογραφικό απόρρητο και δεν ζητάμε τις πηγές σας, το αναφέραμε και στην τοποθέτηση μας στο Δ.Σ.. Πιστεύουμε όμως ότι η δημοσιοποίηση συγκεκριμένων στοιχείων π.χ. ποια είναι η πολυκατοικία όπου κατοικούν 60 άτομα που έλαβαν ΑΜΚΑ  από το ΚΕΠ Ηγουμενίτσας , ποιος είναι ο ιδιοκτήτης, ποιος βεβαιώνει κλπ ,θα βοηθούσε πολύ την έρευνα.
Εμείς πάντως θα τηρήσουμε αυτό που δηλώσαμε στο Δ.Σ.:
 « Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα παρακολουθεί το θέμα μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση και αν χρειαστεί θα το φέρει ξανά στο Δ.Σ.
Δεν θα επιτρέψουμε οι εργαζόμενοι στο ΚΕΠ να παραμένουν εκτεθειμένοι σαν εν δυνάμει ένοχοι για χρόνο.
   ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ»
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Ηγουμενίτσα 18/10/2019
Δώρης Δήμας
Δημοτικός Σύμβουλος Ηγουμενίτσας



ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Στο κείμενο που σας απέστειλα στις 18/10/2019 με τίτλο «Απάντηση στην ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ» αναφέρω ότι:
 «Αν είχατε δημοσιεύσει τα κείμενα που σας έχουμε στείλει τόσο την ανακοίνωση, όσο εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δ.Σ. της Ηγουμενίτσας σχετικά με το ΚΕΠ τότε μια σειρά από τα ερωτήματα σας θα είχαν απαντηθεί. Θα είχαν την ευκαιρία και οι αναγνώστες  σας να μάθουν για την στάση μας από πρώτο χέρι………».
Αυτό δεν είναι σωστό γιατί ότι η εισήγηση μας δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση  ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗΣ στο φύλο της Πέμπτης την οποία δεν διάβασα. Σίγουρα είναι αβλεψία μου. Προφανώς δεν είχα πρόθεση η λόγο να γράψω ανακρίβειες, πολύ περισσότερο ψέματα. Ο λόγος που συνέβη αυτή η αβλεψία είναι ότι παρακολουθώ όλα τα ΜΜΕ κατά κύριο λόγο στην ηλεκτρονική τους έκδοση και ελάχιστα έως καθόλου στην έντυπη τους. 
Είμαι ασυγχώρητος, έπρεπε μάλλον να το ψάξω περισσότερο.  
Το κείμενο όμως δεν ασχολείται μόνο με αυτό το ζήτημα ,ούτε κυρίως με αυτό.
Όλα τα υπόλοιπα στα γραφόμενα μου στο κείμενο ισχύουν στο ακέραιο.
Ηγουμενίτσα 18/10/2019
Δώρης Δήμας
Δημοτικός Σύμβουλος Ηγουμενίτσας.