Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης τιμάει τον σύντροφο Samir Kuntar...


Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης τιμάει τον σύντροφο Samir Kuntar...

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης τιμάει τον σύντροφο Samir Kuntar κι όλους όσους έπεσαν στην Αντίσταση εναντίον του σιωνισμού και του ιμπεριαλισμού. Ο Δρούζος μαχητής Samir Kuntar, στέλεχος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, πολεμούσε ως κομαντάντε μονάδας Αντίστασης στο μέτωπο του Γκολάν. Μια αληθινή "εικονογραφία" της Αραβικής Α:ντίστασης στον σιωνισμό... 30 χρόνια σκληρής φυλάκισης κι απομόνωσης στις φυλακές των σιωνιστών, δεν τον λύγισαν! Απελευθερώθηκε από τις δυνάμεις της Αντίστασης, όταν τα σιωνιστικά κτήνη του ναζιστικού Ισραήλ ηττήθηκαν το 2006 και... αποχώρησαν από το τμήμα του Λιβάνου που είχαν υπό κατοχή. Δολοφονήθηκε άνανδρα... Οι σιωνιστές θα πληρώσουν ακριβά το θάνατο του Μάρτυρα Samir Kuntar!

Ετυμολογία ονόματος Δρουζοι Το όνομα των Δρούσων απαντάται για πρώτη φορά στο σύγγραμμα Μασαώθ (= οδοιπορικό), περί τον 12ο αιώνα, που συνέγραψε ο Εβραίος ραβίνος περιηγητής Βενιαμίν από την Τουδέλα. Σ΄ αυτό το σύγγραμμα το όνομα του λαού αυτού φέρεται ως επίθετο που παράγεται από το αραβικό ντάραζα (= αναγνώστες της Βίβλου), ή εκ του ντάριζα (= οι κατέχοντες την αλήθεια), ή τέλος εκ του ντουρς (= ο μυημένος). Σημειώνεται ότι τελικά όλες αυτές οι ετυμολογίες σχετίζονται αρκετά με τη θρησκεία των Δρούζων και τις δοξασίες τους τις οποίες και τηρούν με άκρα μυστικότητα.

Θρησκεία των Δρούζων Η θρησκεία των Δρούζων είναι μονοθεϊστική. Αποτελεί ένα κράμα Ιουδαϊσμού, Χριστιανισμού, Ισλάμ και αρχαίας ελληνικής φυσιολατρείας. Γλώσσα της θρησκείας τους είναι η αραβική. Τον δε Θεό τον αποκαλούν «Άκμπαρ» (= Μεγάλος) και τους εαυτούς τους, αποκαλούν Μουσαχιντίν (= μονοθεϊστές). Θεωρούν ότι ο Άκμπαρ έχει ενσαρκωθεί 70 φορές, δηλαδή ανά μία φορά σε κάθε περίοδο ζωής του κόσμου, η τελευταία των οποίων ήταν τον 14ο αιώνα στην ακμή του Φατιμίδη Χαλίφη της Αιγύπτου Χακίμ-μπι-'Αμρι-Ιλλόχ. (= ο Θεία κελεύσει Άρχων). Πιστεύουν στον Ιησού Χριστό θεωρώντας την εμφάνισή του στη Γη μία από τις 70 προγενέστερες θεϊκές ενσαρκώσεις.

Περιοχές με σημαντικό αριθμό Δρούζων Συρία: 865.000 Λίβανος: 280.000 με 350.000 Ισραήλ: 130.000 (συμπεριλαμβανομένων των Δρούζων των υψωμάτων του Γκολάν) Ιορδανία: 20.000.

Ένα από τα χαρακτηριστικά των Δρούζων είναι η πίστη τους στη χώρα που βρίσκονται. Στο Ισραήλ το 95% πηγαίνει εθελοντικά στο Στρατό φτάνοντας στις υψηλότερες βαθμίδες. Το ίδιο συμβαίνει στο δικαστικό σώμα, στο διπλωματικό και όπου αλλού εργάζονται. Οι Τζιχαντιστές του IS πλησιάζουν πολύ κοντά στη περιοχή Jabal Druze απειλώντας τη περιοχή των Δρούζων καθώς και τους ίδιους. Αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον Δρούζο Ισραηλινό υφυπουργό Περιφερειακής Συνεργασίας, Ayub Kara, η κατάσταση των Δρούζων της Συρίας να χειροτερεύει και είναι κάτι το οποίο η Ισραηλινή κοινότητα των Δρούζων δεν μπορεί να δεχτεί. Έτσι οι Δρούζοι της Συρίας δημιούργησαν μία πολιτοφυλακή που εκπαιδεύεται από βετεράνους Δρούζους αξιωματικούς προκειμένου να αντισταθούν στην IS. Σύμφωνα όμως, με το Ayub Kara, το πρόβλημα είναι ότι η πολιτοφυλακή δεν έχει ικανό και ποιοτικό στρατιωτικό υλικό ενώ δηλώνει πως: «δέχεται όπλα από οποιονδήποτε θέλει να δώσει». Σύμφωνα με τον μεγαλύτερο θρησκευτικό ηγέτη των Δρούζων του Ισραήλ, τον Σεΐχη Muwafak Tarif εάν απειληθούν οι Δρούζοι της Συρίας οι Ισραηλινού Δρούζοι θα περάσουν τα σύνορα και θα πολεμήσουν στο πλευρό τους. Μάλιστα δήλωσε πως δεν επιθυμούν να στείλουν οι Ισραηλινοί στρατό «μπορούμε μόνοι μας» και σε αυτό δεν χωρεί καμία αμφιβολία αφού όλοι έχουν υπηρετήσει και πολλοί είναι αξιωματικοί, μάλιστα οι περισσότεροι σε ειδικές μονάδες.