Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015

Για τον καστανά στη ΘεσσαλονίκηΌσοι άρχισαν να γράφουν διάφορες ασυναρτησίες για το "πώς μπορεί να φτάσεις να χρωστάς τόσα λεφτά στο ΤΕΒΕ" και "όλοι πρέπει να πληρώνουμε τα χρέη μας" με αφορμή τον καστανά (με αφορμή επαναλαμβάνω) δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία. Βρίσκουμε λογικό δηλαδή να χρεώνεται ηλικιωμένος που ψήνει κάστανα με 1000 ευρώ το δίμηνο, που αν δεν τα πληρώσει τοκίζονται με ασύλληπτα επιτόκια και φτάνει μετά από 4 χρόνια να χρωστάει το 120% της αρχικής οφειλής. Για πλάκα φτάνεις να χρωστάς 50 και 60 χιλιάρικα, ανεξάρτητα από το τι εισόδημα έχεις (ακόμα και μηδενικό) Δεν έχουν ιδέα πως χιλιάδες άνθρωποι έχουν χρεωθεί με απίστευτα ποσά γιατί έχουν ένα μπλοκάκι, μήπως και τους κάτσει κανένα ψίχουλο για να ζήσουν.

Δεν έχουν ιδέα κάποιοι πόσος κόσμος φεσώθηκε από την εφορία τα τελευταία χρόνια με χιλιάδες ευρώ και με εξανεμισμένο το εισόδημα του. Κάποιοι το μόνο που έχουν να πουν είναι "νόμος και τάξη" και "όλοι να πληρώσουν" με αφορμή έναν καστανά.

Δεν μιλάω για κάτι που άκουσα, δεν μιλάω ακαδημαϊκά με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί στο χέρι και μια ποικιλία τυριών δίπλα. Μιλάω από προσωπική μου εμπειρία. Μερικοί ζείτε σε παράλληλο σύμπαν. Δεν έχετε ιδέα τι σημαίνει κρίση, τι σημαίνει αδιέξοδο, τι σημαίνει πνίξιμο ανθρώπων και ολόκληρων οικογενειών απ' αυτές τις παράλογες χρεώσεις. Όχι δυσκολία, πνίξιμο! Κανείς δεν σας ζητάει να βοηθήσετε. Αλλά τουλάχιστον για πράγματα που δεν σας έχουν αγγίξει ούτε κατ' ελάχιστον βουλώστε το επιτέλους για μία φορά.