Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

Επιδρομή λύκων… Κατασπάραξαν ολόκληρο κοπάδι!


 

Επιδρομή λύκων… Κατασπάραξαν ολόκληρο κοπάδι!

Όλο και πιο συχνές γίνονται οι επιδρομές λύκων στα χωριά της Ηπείρου. Μάλιστα καταγράφονται περιπτώσεις όπου αγέλες άγριων ζώων, φτάνουν σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια.
Από μία τέτοια επιδρομή, νέα κτηνοτρόφος, στην περιοχή του Μαργαριτίου Θεσπρωτίας έχασε όλα τα ζώα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο στάβλο.
Πιο συγκεκριμένα τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής εισέβαλαν στον στάβλο προφανώς κοπάδι λύκων ή μάνα με πολλά μεγάλα λυκόπουλα, και κατασπάραξαν 37 κατσίκια, 6 γίδες και 4 αρνιά που βρίσκονταν εκείνη την στιγμή μέσα στον στάβλο.

Έξι γίδες, 37 κατσίκια και τέσσερα αρνιά θανατώθηκαν από την επιδρομή αγέλης λύκων. 
Η κ. Μυρτώ Λύκα, πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας, δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που αντίκρισε...
Εικόνα φρίκης.. Καταστροφή για την ίδια.
Η άτυχη κτηνοτρόφος, συντετριμμένη έσπευσε την επομένη για να δηλώσει την ζημιά στο παράρτημα του ΕΛΓΑ στα Ιωάννινα για να μπορέσει τουλάχιστον κάποια στιγμή να αποζημιωθεί.
Ευτυχώς εκεί βρήκε συμπαράσταση και κατανόηση.
Την αμέσως επόμενη μέρα κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρέθηκε στον τόπο της καταστροφής όπου έγινε εκτίμηση της ζημιάς και συνετάχθησαν τα σχετικά έγγραφα επιβεβαιώνοντας μετά από εξέταση ότι τα ζώα θανατώθηκαν από λύκους.
Το φαινόμενο επίθεσης από λύκους τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε μεγάλη έξαρση παρ’ ότι η περίοδος του κυνηγίου ιδίως των αγριόχοιρων βρίσκεται στο φόρτε της.