Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 1 Μαΐου 2015

Επτά Μεσογειακά λιμάνια συνδέονται με το λιμάνι ΗγουμενίτσαςΕπτά Μεσογειακά λιμάνια συνδέονται και αναπτύσσουν δεσμούς
ΛΙΜΑΝΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Επτά Μεσογειακά λιμάνια συνδέονται και αναπτύσσουν δεσμούς
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Διήμερης Τεχνικής Συνάντησης του Ευρωπαϊκού Έργου «MED-PCS: Promotion of Port Community System in Mediterranean Traffic», στην Αθήνα, στις 28-29 Απριλίου, την οποία διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σχολή Επιστημών της Διοίκησης, Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα στο πλαίσιο της Συνάντησης, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Νικήτας Νικητάκος και η κα Carme Tarragó Vaquero, εκπρόσωπος της Λιμενικής Αρχής της Ταραγόνα (Ισπανία), παρουσίασαν τις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα στο έργο MED-PCS και αναφέρθηκαν στα πλεονεκτήματα και τα οφέλη που θα προκύψουν από τα αποτελέσματα του έργου.

Σε ερώτηση για το αν αυτό το σχέδιο μπορεί να περιλαμβάνει και ιδιωτικά λιμάνια εκτός απο δημόσια, η απάντηση από τον καθηγητή κο Νικητάκη, ήταν καταρχάς ναι, αρκεί το λιμάνι αυτό να προσάρμοζε το software του σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προγράμματος.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως στο έργο συμμετέχουν 7 Εταίροι από 3 διαφορετικές χώρες της Μεσογείου (Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα). Από την Ελλάδα συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα MED 2007-2013, ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου 2013 και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2015.
Το έργο MED-PCS συμβάλλει στην ανάπτυξη και εφαρμογή νέων λειτουργιών στα ήδη υπάρχοντα Λιμενικά Πληροφοριακά Συστήματα (Port Community Systems-PCS) τεσσάρων λιμανιών της Μεσογείου: της Ταραγόνα, της Καρθαγένης, του Λεβάντε και της Ηγουμενίτσας.
Μέσω του έργου MED-PCS τα 4 αυτά λιμάνια συνδέουν τα Πληροφοριακά Συστήματά τους μεταξύ τους και ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας με σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους.