Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Τούμπαραν νταλίκες μέσα σε πλοίο που κατάφερε να φτάσει στην Ηγουμενίτσα - Καταστροφή στην Άρτα - Υπερχείλισε ο Καλαμάς



Τούμπαραν νταλίκες μέσα σε πλοίο που κατάφερε να φτάσει στην Ηγουμενίτσα

Σοβαρές ζημιές υπέστησαν νταλίκες σε πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα. Πολύ ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή
Προβλήματα στο δρομολόγιο επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα, προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν από την νύχτα στο Ιόνιο Πέλαγος.
Λόγω των ισχυρών κλυδωνισμών που δέχτηκε το πλοίο ανοικτά της Λευκάδας, έσπασαν οι ιμάντες που ήταν δεμένες δύο νταλίκες, με αποτέλεσμα αυτές να ανατραπούν, ενώ υλικές ζημιές υπέστησαν και άλλα φορτηγά.
Το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και αυτή την ώρα γίνεται εκφόρτωση και καταγραφή των ζημιών.
Σχολιο.- Μα τι ξεφτίλα είναι αυτή???
Τόσοι άνθρωποι πέθαναν και μυαλό δεν έβαλε κανένας???
Την λέξη απαγορευτικό απόπλου πότε επιτέλους θα την βάλετε πάνω από τα ευρωπουλάκια σας???

Σχολιο.- Δεν έχουν όνομα το πλοίο και η εταιρεία του;;; Δεν είναι δυσφήμηση, αλλά ενημέρωση!

Σχολιο.- Στο μεταξύ, καθυστερεί ο απόπλους του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου super fast II από την Ηγουμενίτσα για Μπάρι Ιταλίας, καθώς όταν το πλοίο έφθασε στο λιμάνι προερχόμενο από Πάτρα, προκειμένου να παραλάβει 341 επιβάτες, διαπιστώθηκε από το πλήρωμα ότι είχαν μετακινηθεί κάποιοι τράκτορες και ένα επικαθήμενο εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Δόθηκε εντολή να αποβιβαστούν τα φορτηγά από το πλοίο, προκειμένου να διαπιστωθεί από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα ότι δεν έχει σημειωθεί κάποια ζημιά, και στη συνέχεια το super fast II θα αναχωρήσει για τον προορισμό του.










Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης περιοχές του Νομού Άρτας


Να κηρυχτούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι περιοχές των Δήμων Αρταίων και Νικολάου Σκουφά, οι οποίες πλήττονται από την κακοκαιρία, αποφασίστηκε το Σάββατο, κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου το οποίο συνήλθε στην Άρτα.

Στη συνεδρίαση παρόντες ήταν οι βουλευτές Γ. Στύλιος και Β. Τσίρκας καθώς και ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης ο οποίος περιοδεύει στις πληγείσες περιοχές της περιφέρειας.

Ειδικά για το υδροηλεκτρικό φράγμα στο Πουρνάρι στο οποίο η στάθμη ανέβαινε κατά 25 εκατοστά την ώρα το πρωί ενώ το απόγευμα κατά 12 εκατοστά, αποφασίστηκε να εκτιμηθεί το πρωί της Κυριακής, εάν θα αποφορτιστεί από τον όγκο των υδάτων προκειμένου να μην πλημμυρίσει παρακείμενη κατοικημένη περιοχή.

Επίσης, μεταξύ άλλων, κρίθηκε αναγκαίο να αρχίσει άμεσα η επισκευή των πυλώνων της γέφυρας στον Κομποτέικο ποταμό, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η συγκοινωνία.

Να σημειωθεί ότι περιφέρεια και δήμοι έχουν επιστρατεύσει όλα τα μηχανήματα που διαθέτουν, ακόμη και ιδιωτών, προκειμένου να αποκαταστήσουν ζημιές και να δημιουργήσουν αναχώματα.

Μεγάλες είναι οι ζημιές στον κάμπο της Περάνθης, όπου οι παραγωγοί βλέπουν να χάνονται τόνοι πορτοκαλιών και μανταρινιών.

Τεράστιες εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει, ενώ ζημιές έχουν υποστεί σπίτια, καταστήματα και κτηνοτροφικές μονάδες.

Πολλοί οικισμοί είναι χωρίς νερό, καθώς τα δίκτυα έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Στο όριο της υπερχείλισης είναι και ο ποταμός Αχέροντας, ενώ σε ορισμένα σημεία στον κάμπο του Φαναρίου και κοντά στις εκβολές το νερό πέρασε στις καλλιέργειες.

Συνεργεία των Δήμων Πάργας και Παραμυθιάς επιχειρούν στην κοίτη, δημιουργώντας με ογκόλιθους αναχώματα.





 


Υπερχείλισε  ο  Καλαμάς
Έκλεισε ο δρόμος στη Βρυσέλλα 
Σε λίμνη μετέτρεψαν τα νερά του Καλαμά τεράστιες εκτάσεις στο Νομό Θεσπρωτίας.
Ο ποταμός υπερχείλισε στην περιοχή της Βρυσέλλας και διακόπηκε η κυκλοφορία στο δρόμο προς Φιλιάτες.
Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας βρίσκεται σε επιφυλακή καθώς εξακολουθεί να βρέχει, γεγονός που μπορεί να κάνει τα προβλήματα μεγαλύτερα τόσο στον Καλαμά όσο και στον Αχέροντα.







ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Υπερχείλισε ο ποταμός Καλαμάς-Σε λίμνη μετατράπηκε ο κάμπος των Φιλιατών!!!

Η κυκλοφορία στο δρόμο προς τους Φιλιάτες έχει διακοπεί στην περιοχή της Βρυσέλλας
Η βροχή των τελευταίων ωρών,είχε ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσει για μια ακόμη φορά ο ποταμός Καλαμάς σε πολλά σημεία!!!Σε λίμνη μετατράπηκε ο κάμπος των Φιλιατών!!!Καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε όλες τις παραποτάμιες περιοχές της Θεσπρωτίας έχουν πλημμυρίσει, με αποτέλεσμα όλοι οι αγρότες της περιοχής να έχουν φτάσει στα όρια της απόγνωσης!Η κυκλοφορία στο δρόμο προς τους Φιλιάτες έχει διακοπεί στην περιοχή της Βρυσέλα,μιας και...
ο δρόμος στο σημείο έχει μετατραπεί σε ποτάμι.