Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014

Aυτοψία για τον θάνατο των ψαριών στην Παμβώτιδα


Αυτοψία για τον θάνατο των ψαριών στην Παμβωτίδα

Τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας που έγινε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου θα δείξουν τις αιτίες που προκάλεσαν το θάνατο χιλιάδων ψαριών στη λίμνη των Ιωαννίνων, την Παμβώτιδα.

Το φαινόμενο έγινε ιδιαίτερα έντονο την Πέμπτη, καθώς η περιοχή από το ύψος της Κυρά Φροσύνης μέχρι και την Καστρίτσα γέμισε με νεκρά ψάρια, κυρίως μικρού μεγέθους.

Κλιμάκια υπαλλήλων του ΚΕΠΠΕ και του Τμήματος Αλιείας της Περιφέρειας Ηπείρου, πραγματοποίησαν αυτοψία στην παραλίμνια περιοχή Ανατολής Ιωαννίνων, προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία που προκάλεσε το θάνατο ψαριών.

Για το σκοπό αυτό και σε συνεργασία με το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ελήφθησαν δείγματα, τα οποία και εξετάζονται.

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας που διενέργησε την Τρίτη 22 Ιουλίου, το κλιμάκιο υπαλλήλων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας, διαπιστώθηκε η ύπαρξη αστικών λυμάτων στη λαγκάτσα της Ανατολής, που σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις οφείλονται σε διαρροή φρεατίου.

Από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται σε εξέλιξη όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.