Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Η Π.Σ.Ε. εκφράζει την πλήρη αντίθεση της στο σχέδιο συρρίνκωσης της Παιδείας "ΑΘΗΝΑ"


H Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, εκφράζει την πλήρη αντίθετη της στο σχέδιο για την συρρίκνωση της Παιδείας, ''ΑΘΗΝΑ'' και ζητάει, την άμεση απόσυρση του.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος ως συνισταμένη τετρακοσίων πενήντα και πλέον ενεργών Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Ηπειρώτικων, Συλλόγων, Αδελφοτήτων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών που δραστηριοποιούνται κύρια στο λεκανοπέδιο Αττικής, αλλά και Πανελλαδικά, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στο σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας το επονομαζόμενο ''ΑΘΗΝΑ'' δυνάμει του οποίου, Α.- Συρρικνώνεται το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο οποίο όχι μόνο δεν πρόκειται να λειτουργήσει Πολυτεχνική Σχολή , αλλά αφαιρούνται σχεδιασμένα τμήματα όπως το τμήμα Αρχιτεκτονικής, Ηλεκτρολόγων μηχανολόγων και το τμήμα Μηχανικών Η/Υ τα οποία εντάσσονται βάσει του ως άνω σχεδίου στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και Β.- Συγχωνεύονται και καταργούνται Σχολές των ΤΕΙ Ηπείρου.
Ειδικότερα για τα ΤΕΙ Ηπείρου, το σχέδιο ''ΑΘΗΝΑ'' προβλέπει μεταξύ άλλων,
1) το κλείσιμο από το 2018 του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου που λειτουργεί στην Άρτα από το 2.000, στο οποίο σήμερα είναι εγγεγραμμένοι 800 φοιτητές εκ των οποίων οι 689 είναι ενεργοί και παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματά τους . Το εν λόγω τμήμα είναι πανελλαδικά αναγνωρισμένο , αφού οι φοιτητές του προέρχονται από όλα τα μέρη της Ελλάδος . Έχει πιστοποιημένο πρόγραμμα σπουδών το οποίο εντάσσει στο ακαδημαϊκό πλαίσιο ένα σύστημα γνώσεων που αφορούν το αντικείμενο της ελληνικής λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής . Έχει ιδιόκτητους χώρους με πλήρεις υποδομές , εξοπλισμένα εργαστήρια , βιβλιοθήκη , οπτικοακουστικό υλικό και κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα.
2)Στην κατάργηση της αυτονομίας του τμήματος Ζωικής Παραγωγής Άρτας, το οποίο αντί να αναβαθμιστεί λόγω της υπάρχουσας κτηνοτροφικής παραγωγής καταργείται.
3) Στην κατάργηση του Τμήματος Ιχθυοκομίας και Αλιείας Ηγουμενίτσας, παρά το ότι στην περιοχή αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς ο κλάδος των ιχθυοκαλλιεργειών και η συνύπαρξή τους, είναι εποικοδομητική τόσο για την εκπαιδευτική, όσο και για την παραγωγική διαδικασία.
4) Στην συγχώνευση των δύο τμημάτων του ΤΕΙ Πρέβεζας, σε ένα τμήμα.
Αυτά τα ζωντανά εκπαιδευτικά ιδρύματα θέλει η Κυβέρνηση κατ΄ απαίτηση της τρόϊκας να τα κλείσει. Η ΠΣΕ εκτιμώντας πέραν όλων των παραπάνω ότι το κλείσιμο των τμημάτων αυτών είναι αντιπαραγωγικό , αντιεπιστημονικό , αντιεκπαιδευτικό και συμβάλλει στην περαιτέρω ερήμωση της ιδιαίτερης πατρίδας μας ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία που ο λαός μας βιώνει και υποφέρει, η λειτουργία των παραπάνω τμημάτων συμβάλλει και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.
Για όλους αυτούς τους λόγους η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στο σχέδιο της Κυβέρνησης , διαμαρτύρεται εντονότατα προς αυτήν , την οποία καλεί να αποσύρει πάραυτα την εκπεφρασμένη βούλησή της , η οποία έχει αναστατώσει το λαό της Ηπείρου και της Αποδημίας.
Αθήνα 6 Μαρτίου 2013.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΣΕ.