Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 22 Μαΐου 2012

Όλοι οι Ηπειρώτες, εκτός από τους προδότες της Ελλάδας, με τη στάση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας
Όλοι οι Ηπειρώτες, εκτός από τους προδότες της Ελλάδας, με τη στάση της Συνομοσπονδίας


Η Πανηπειρωτική κατά των Ε.Ο.Ζ. στην περιοχή μας!


Καλεί Περιφέρεια και Δήμους να κάνουν πίσω…


• Κύμματα συμπαράταξης και ενθουσιασμού σε φορείς και πολίτες της Ηπείρου έχει προκαλέσει η χθεσινή ανακοίνωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της, με την οποία εναντιώνεται στη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) στην Ήπειρο.

Βέβαια, αυτό αφορά τους Ηπειρώτες που πονάνε τον τόπο τους, και όχι τους προδότες της Ελλάδας και τα δεξιά καθάρματα που συντάσονται μαζί τους, μαζί με τον κωλοτούμπα προδότη Σαμαρά Βενιζέλο Ντόρα και Καρατζαφέρη!
Μάλιστα, η ΠΣΕ καλεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου και τους Δήμους, που έχουν κινήσει τις σχετικές διαδικασίες (Πωγωνίου, Σουλίου, Φιλιατών και Ηγουμενίτσας) να κάνουν πίσω!
Στην ανακοίνωσή της η Πανηπειρωτική, την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος Γ. Οικονόμου και ο Γενικός Γραμματέας Ιπ. Κατσένης, χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα που λέει αλήθειες, τονίζοντας ότι «οι σχεδιασμοί για την δημιουργία Ε.Ο.Ζ προχωρούν κατ’ απαίτηση, τόσο των διεθνών όσο και των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων που σε συνθήκες οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης θέλουν να επενδύσουν τα υπερσυσωρευμένα κεφάλαια, για να αποκτήσουν περισσότερα κέρδη».

Περί ξένων τοκογλύφων!
Ακόμη, χαρακτηρίζει το καθεστώς των ΕΟΖ «άθλιο» σημειώνοντας ότι «είναι το επόμενο στάδιο του ζοφερού μέλλοντος, που απεργάζονται οι διεθνείς δυνάμεις των τοκογλύφων δανειστών, αποσκοπώντας στη λεηλασία και τον διαμελισμό του τόπου»!
Αφού  εξηγεί το πώς λειτουργεί μια ΕΟΖ (τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι μέσα σε αυτές  ισχύουν ειδικές δασμολογικές και φορολογικές σχέσεις υπέρ των ξένων τοκογλύφων), η Πανηπειρωτική σημειώνει,  ότι οι συνέπειες εγκαθίδρυσης Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, μεταξύ άλλων, θα είναι η πλήρης κατάρρευση εσωτερικής αγοράς, η πλήρης εξωστρέφεια της τοπικής οικονομίας, η κατάρρευση δημοσίων εσόδων, η μετακύλιση φορολογίας στους πολίτες κ.α.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ
Για την πλήρη ενημέρωση των αναγνωστών παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση της Πανηπειρωτικής. Για την ιστορία να πούμε ότι η απόφαση ελήφθη στις 27 Απριλίου και δημοσιοποιήθηκε στις 21 Μαΐου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος που συνήλθε την 27/4/12 αποφάσισε ομόφωνα να αντιδράσει για την απόφαση που πήραν ο Δήμος Πωγωνίου, ο Δήμος Σουλίου, Φιλιατών και Ηγουμενίτσας με την συναίνεση και την έγκριση της αιρετής Περιφέρειας Ηπείρου, για την δημιουργία στα όρια τους ειδικών οικονομικών ζωνών (Ε.Ο.Ζ).
Οι σχεδιασμοί για την δημιουργία Ε.Ο.Ζ προχωρούν κατ' απαίτηση τόσο των διεθνών όσο και των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων που σε συνθήκες οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης θέλουν να επενδύσουν τα υπερσυσωρευμένα κεφάλαια για να αποκτήσουν περισσότερα κέρδη.
Το άθλιο καθεστώς των ειδικών οικονομικών ζωνών είναι το επόμενο στάδιο του ζοφερού μέλλοντος που απεργάζονται οι διεθνείς δυνάμεις των τοκογλύφων δανειστών αποσκοπώντας στη λεηλασία και τον διαμελισμό του τόπου.
Τι είναι όμως αυτές οι ζώνες; Που στοχεύουν και πως λειτουργούν όπου εφαρμόστηκαν;
Με τον όρο αυτό προσδιορίζονται διάφορες οριοθετημένες περιοχές οι οποίες, έχουν διαφορετικό φορολογικό, εργασιακό, ασφαλιστικό καθεστώς σε σχέση με την υπόλοιπη επικράτεια της χώρας.
Αφού λοιπόν μετέτρεψαν την χώρα σε τριτοκοσμική, ακολουθεί άμεσα το τελικό σχέδιο που θα συνδυαστεί με το διαμελισμό της πατρίδας μας σε τιμάρια διαφορετικών εδαφών μέσω εφαρμογής ειδικών οικονομικών ζωνών εξαθλίωσης, όπως τα έχουμε γνωρίσει σε 120 τριτοκοσμικές χώρες στην Ασία, την Αφρική, την Λατινική Αμερική και την Ανατολική Ευρώπη.
Οι Ε.Ο.Ζ είναι διακριτές διοικητικές περιφέρειες όπου διεξάγονται ποικίλες οικονομικές δραστηριότητες με συγκεκριμένο εξαγωγικό χαρακτήρα. Εντός αυτών ισχύουν ειδικές εργασιακές, δασμολογικές, φορολογικές σχέσεις με διοικητικά προνόμια που σκοπό έχουν να παράγεται φτηνό προϊόν και υψηλά κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Οι συνέπειες εγκαθίδρυσης ειδικών οικονομικών ζωνών κωδικοποιούνται
-πλήρης κατάρρευση εσωτερικής αγοράς
-πλήρης εξωστρέφεια της τοπικής οικονομίας
-κατάρρευση δημοσίων εσόδων
- Μετακύλιση φορολογίας στους πολίτες
- κατάρρευση ασφαλιστικού συστήματος
- Διόγκωση ανεργίας
- αμφισβήτηση του εγγείου ιδιοκτησιακού καθεστώτος
- περιορισμός Εθνικής κυριαρχίας.
Ζητούμε από το περιφερειακό συμβούλιο και τους παραπάνω Δήμους να επανεξετάσουν τις θέσεις τους και να ακυρώσουν τις ληφθείσες αποφάσεις για δημιουργία Ε.Ο.Ζ. στις περιοχές τους.
Η ΠΣΕ πέρα από την απόκρουση τέτοιων εγχειρημάτων, θα αναλάβει πρωτοβουλίες ενημέρωσης των μελών της και θα οργανώσει αγώνες όχι μόνο για την ακύρωση τέτοιων πρωτοβουλιών, αλλά και για αμοιβές, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες διευρυμένες κοινωνικές ανάγκες.