Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Αντιδράσεις Θεσπρωτών για την πρόταση κατάργησης του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας

Αντιδράσεις Θεσπρωτών για την πρόταση κατάργησης του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας
Έντονη είναι η αντίδραση των Θεσπρωτών στην πρόταση για… «αναστολή λειτουργίας του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας που επαναφέρει ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου Γρηγόρης Γκίκας, ως θέμα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος την ερχόμενη Τρίτη.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Ερωτηθείς ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Θωμάς Πιτούλης για την εξέλιξη αυτή, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου κ. Γκίκας στα πλαίσια του από καιρό προσωπικού αντιθεσπρωτικού του σχεδίου, που στόχο έχει την υποβάθμιση του Παραρτήματος Ηγουμενίτσας, «χτύπησε» ξανά συγκαλώντας σε συνεδρίαση την 01/12/2009 το Δ.Σ του ΤΕΙ με 2ο θέμα συζήτησης την “αναστολή λειτουργίας του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας”. Κι αυτό με το πρόσχημα της λειτουργίας του νεοϊδρυθέντος Τμήματος Οπτικής και Οπτομετρίας στο παράρτημα Ηγουμενίτσας με έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011.
Ο κ. Γκίκας – τονίζει ο δήμαρχος - έφθασε στο σημείο:
1) Να αθετήσει ακόμα και την ίδια του την υπογραφή, πράγμα απαράδεκτο για λειτουργό της ανώτατης εκπαίδευσης, ιδίως δε για πρόεδρο Ιδρύματος. Με αριθμ. πρωτ. Φ2711943 της 9/4/2009 έγγραφό του ο πρόεδρος των ΤΕΙ μας γνωστοποίησε τις προθέσεις για την ένταξη των έργων (κτιριακά) που το ίδιο το ΤΕΙ με το Φ27/66 της 3/2/2009 εγγράφου του προς τον Υφυπουργό Παιδείας είχε ζητήσει μεταξύ των άλλων και 5.000.000 ευρώ για κτίριο Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων.
2) Να γράφει στα… παλαιότερα των υποδημάτων του ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας 224/2003, 50/2001, 275/2000, 262/1999 με τις οποίες έχουν παραχωρηθεί δημοτικές εκτάσεις στο ΤΕΙ Ηπείρου για αυτό το σκοπό.
3) Να προσπαθήσει να φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων, τους συναρμόδιους φορείς, όταν ακόμη το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με την κατάργηση ή όχι της βάσης του 10, για την εισαγωγή των μαθητών στα ΤΕΙ της χώρας. »Θεωρούμε τις μεθόδους αυτές του κ. Προέδρου απαράδεκτες και εις βάρος του παραρτήματος Ηγουμενίτσας. Αποφάσεις, που αν υλοποιηθούν, είναι εις βάρος του Δήμου Ηγουμενίτσας και της Θεσπρωτίας. Τον καλούμε να μην συζητήσει το θέμα στην Συνεδρίαση του Δ.Σ στις 01/12/2009. Τον καλούμε να προωθήσει όπως είχε δεσμευτεί (κάτι που με έντεχνο τρόπο αποφεύγει) την αλλαγή του γνωστικού αντικειμένου του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων, για να γίνει το Τμήμα βιώσιμο».
Η «ΠΥΛΗ» ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Χαρακτηριστικό είναι το κείμενο που αναρτήθηκε στην "Ενημερωτική Πύλη της Ηγουμενίτσας», που μεταξύ άλλων, αναφέρει για τον κ. Γκίκα ότι «επιδιώκει μέσα στην Κυβερνητική αναμπουμπούλα να πετύχει τον στόχο του. Αντί, να προτείνει τρόπους και μεθόδους ενίσχυσης και του τμήματος αυτού, με διαφημίσεις και ανακοινώσεις στα ΜΜΕ της Επικράτειας, όπως κάνουν και άλλοι συνάδελφοί του, με επιπρόσθετο λόγο ελπίδας και πίστης, την εκδηλωθείσα πρόθεση της νέας Υπουργού κ. Διαμαντοπούλου, για κατάργηση της βάσης του «δέκα».»
Αντί να ηγηθεί ως αιρετός Πρόεδρος, όλων των τοπικών Φορέων για αναβάθμιση του Ιδρύματος, με νέα τμήματα, επιδιώκει το κλείσιμο! Αν κανείς επιδιώξει να ερευνήσει και να βρει άλλον «παράγοντα», που να θέλει να κλείσει ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα σ’ ολόκληρο τον κόσμο, ας το πει και σε εμάς», τονίζουν οι Θεσπρωτοί.
από Πρωινό Λόγο