Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Aποκλεισμοί στις Εφορίες Αρχαιοτήτων και στα Μουσεία από συμβασιούχους αρχαιολόγους και στην Ηγουμενίτσα

Συνάντηση με τους εργαζόμενουςΛύσεις για τους συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού ζητά ο Αλέκος Αλαβάνος
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να καταθέσει ερώτηση και να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για τη λύση των προβλημάτων των συμβασιούχων του υπουργείου Πολιτισμού, τόνισε την Τετάρτη 25/2 ο κ. Αλέκος Αλαβάνος έπειτα από συνάντησή του με τα σωματεία των εργαζομένων.
«Θέλω να πω τούτο. Εάν η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ερείπιο, τουλάχιστον να δείξει ένα σεβασμό στα ερείπια. Γιατί βλέπουμε ότι οι αρχαιολογικοί χώροι και όλη η δουλειά του Υπουργείου Πολιτισμού έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλαβάνος.
Ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχουν εκατοντάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι, παρότι έχουν εκδοθεί ασφαλιστικά μέτρα υπέρ τους, «έχουμε εργαζόμενους με γνώσεις, οι οποίοι απολύονται μετά από ένα 24μηνο λόγω του 164 Προεδρικού Διατάγματος, χωρίς να είναι σε οργανικές θέσεις, και στο χώρο των αρχαιολόγων των συντηρητών και των άλλων υπαλλήλων.
»Ζητάμε από τον Υπουργό Πολιτισμού να προχωρήσει άμεσα στην πληρωμή όσων μένουν απλήρωτοι, στην παραμονή -με διεύρυνση των εξαιρέσεων του ΠΔ όσων συμπληρώνουν 24μηνο, στην κάλυψη, με διαφανείς και όχι κομματικές διαδικασίες, των μεγάλων κενών που υπάρχουν στο Υπουργείο Πολιτισμού» πρόσθεσε.
Από την πλευρά του, ο κ. Παναγιώτης Κουττής, γραμματέας του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων, αναφέρθηκε στα προβλήματα των εργαζομένων και μίλησε για τις κινητοποιήσεις τους.
Την Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, από τις 8 μέχρι τις 3 οι εργαζόμενοι έχουν συγκέντρωση έξω από το βράχο της Ακρόπολης. Ήδη γίνονται αποκλεισμοί σε μουσεία σε όλη την Ελλάδα, στην Ηγουμενίτσα, την Πρέβεζα, την Άρτα, από αύριο Πέμπτη 26/2 και η Κέρκυρα, εφορίες τελούν υπό κατάληψη, απελπισμένων συμβασιούχων «που πλέον έχουν φτάσει στα όρια και δεν ξέρουν τι να κάνουν», όπως είπε ο κ. Κουττής.