Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

"Κλείνουν" το λιμάνι της Ηγουμενίτσας οι οδηγοί φορτηγών

"Κλείνουν" το λιμάνι της Ηγουμενίτσας οι οδηγοί φορτηγών


Σε απεργία και αποκλεισμό – μπλοκάρισμα του Λιμένα της Ηγουμενίτσας, θα προχωρήσει ο κλάδος των Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Διεθνών Μεταφορών, την Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό η απεργία να έχει μεγάλη διάρκεια, εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Η απόφασή τους να κλείσουν το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αλλά και να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις με άγνωστη διάρκεια, οφείλεται στην ανυπαρξία ελεγκτικών μηχανισμών, που θα οδηγούσαν στην αντιμετώπιση των παράνομων μεταφορών από και προς την Ελλάδα, αλλά και στην απουσία των μέτρων εκείνων που θα οδηγούσαν στην εξάλειψη του φαινομένου της παρουσίας πλήθους οικονομικών μεταναστών στα Λιμάνια της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι οδηγοί των φορτηγών αλλά και οι ιδιοκτήτες τους, διαμαρτύρονται και για το γεγονός ότι τους επιρρίπτονται ευθύνες και οδηγούνται κατηγορούμενοι ενώπιον της δικαιοσύνης, όταν μπαίνουν χωρις να το ξέρουν και εντοπίζονται στα φορτηγά τους οικονομικοί μετανάστες που προσπαθούν να ταξιδέψουν προς την Ιταλία συνήθως. Κανένας από αυτούς δεν αποδέχεται πως ορισμένοι συνάδελφοί τους βάζουν στα φορτηγά τους λαθρομετανάστες με την ανάλογη χρηματική ανταμοιβή, και δεν αποδέχονται αυτά τα αισχρά ψέματα από μεριάς των αρχών.



Σε απεργία διαρκείας κατέρχονται από την Πέμπτη οι ιδιοκτήτες φορτηγών διεθνών μεταφορών. Σκοπεύουν να παρατάξουν τα οχήματά τους σε όλες τις εξόδους της χώρας και να αποκλείσουν την είσοδο και την έξοδο εμπορευματικών οχημάτων από τα λιμάνια της Πάτρας, της Κορίνθου και της Ηγουμενίτσας.
Οι ιδιοκτήτες των περίπου 2.200 φορτηγών διεθνών μεταφορών προγραμματίζουν να παρατάξουν τα οχήματά τους κατά μήκος των δύο ρευμάτων στη Νίκη, τους Ευζώνους, τη Δοϊράνη, τον Προμαχώνα και την Εξοχή, ωστόσο σημειώνουν ότι δεν θα αποκλείσουν την κυκλοφορία στα μη εμπορευματοφόρα οχήματα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Ναυτεμπορική.
Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, οι ιδιοκτήτες φορτηγών ζητούν:
- Αυστηρότερους ελέγχους των παράνομων αλλοδαπών φορτηγών αυτοκινήτων με άμεση ενεργοποίηση όλων των ελεγκτικών μηχανισμών της χώρας για την εξάλειψη του φαινομένου
- Προστασία των επαγγελματιών από τους οικονομικούς μετανάστες, οι οποίοι μπαίνουν κρυφά στα φορτηγά στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας με στόχο να περάσουν παράνομα στην Ιταλία.