Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ


Η δικηγόρος του πατέρα που κακοποιούσε σεξουαλικά την 10χρονη κόρη του, Φιλοθέα Βαρσάμη,  έτυχε να είναι γυναίκα του προοδευτικού (έως και φεμινιστικού λένε κάποιοι) χώρου. Και όταν λέμε έτυχε, εννοούμε πέτυχε, καθώς τελευταία η συνταγή «ο κακοποιητής διαλέγει γυναίκα -όσο πιο προοδευτική και φεμινίστρια γίνεται» έχει διαδοθεί. 

Η δικηγόρος λοιπόν, κάνει ποστ που λέει ότι η παιδοψυχολόγος που έδωσε γνωμάτευση έχει καταγγελθεί για 12 ψευδείς γνωματεύσεις. 

ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ότι έχει καταθέσει και η παιδίατρος (σε αυτήν μίλησε πρώτα), έχει μιλήσει και στη δασκάλα, έχουν καταθέσει και γονείς συνομήλικων παιδιών. 

(Περισσότερα για το ιστορικό στα links στα σχόλια) 

Χρησιμοποιεί λοιπόν η συγκεκριμένη δικηγόρος, ως βασικό στοιχείο για να στηρίξει το σεντόνι post της στο fb, μία τηλεδίκη: μια εν εξελίξει δικαστική υπόθεση με αναπόδεικτους ισχυρισμούς για την ψυχολόγο.

-Γίνεται να έχουν κάνει 12 αναφορές εναντίον της και να είναι αθώα και σοβαρή επιστήμονας η ψυχολόγος?!

Ναι, γίνεται! 

Γιατί πάρα πολλοί κακοποιητές πατεράδες οργανώθηκαν σε γνωστα alt right και father's rights movements με αφορμή την αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου από τη ΝΔ, το γνωστό νόμο Τσιάρα για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια. Τους ξέρουμε γιατί όσες αγωνιστήκαμε ενάντια στον κακοποιητικό αυτό νόμο, είμαστε ήδη στοχοποιημένες. Μας έχουν βρίσει, μας έχουν απειλήσει, ξέρουμε τι ανεβάζουν στις σελίδες τους, και είδαμε και αυτή την υπόθεση να γίνεται βορά στα χέρια τους.

Μάλιστα, πολλοί από αυτούς, ανάμεσα τους και η γνωστή μισογύνικη σελίδα "όχι δεν εισαι μισογύνης" συνέδεσε τη συγκεκριμένη υπόθεση με την συγκεκριμένη ψυχολόγο ΠΡΙΝ αυτό δημοσιοποιηθεί από οπουδήποτε! (το έκανε σε σχόλια κάτω από σχετικές αναρτήσεις, υπάρχουν πριντ σκριν και δεν τα έχει καν κατεβάσει)

Όλος αυτός ο εσμός, έχει προσπαθήσει να στοχοποιήσει και δικαστές αλλά δεν τα κατάφεραν τόσο εύκολα όσα με την ψυχολόγο γιατί αντέδρασε η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων. 

 

Τα ακροδεξία αυτά κινήματα, δρουν ως συμμορία, ως μαφία. Έχουν υψηλές διασυνδέσεις, την επίσημη στήριξη ελλήνων ισχυρών αντρών, ανέβαζαν στόρις από το γραφείο του υπουργού Τσιάρα, τους καναλλάρχες, θυμίζω Τράκηδες και Βαρδινογιάννηδες στήριζαν εμμονικά το νόμο κλπ κλπ. 

Ο συγκεκριμένος κακοποιητής πατέρας είναι επίσης κοινωνικοοικονομικά ισχυρός άντρας. 

Η συγκεκριμένη δικαστίνα, Ευγενία Ζωχιού, που υποχρεώνει το παιδί να περνάει με τον κακοποιητή πατέρα του διανυκτέρευση χωρίς επίβλεψη, έχει επίσης αθωώσει μεγαλο-αφεντικά ( τον mr Jumbo - την υπόθεση έφερε το ΚΚΕ στη βουλή-link στα σχόλια) και έχει επιτρέψει έξοδο διαπλεκόμενου εγκληματία από τη χώρα.

Τη συγκεκριμένη δικηγόρο Φιλοθέα Βαρσάμη δεν την ήξερα, αλλά η.. προοδευτικότητα της θίγεται από τη στιγμή που ίδια καταλήγει στο ποστ της ότι «με χαρά θα συνεργαστεί με τους συναδέλφους που ήδη χειρίζονται σχετικές δικογραφίες» δηλαδή τους δικηγόρους του εσμού που λέγαμε.

Επίσης, αυτή η προοδευτικότητα της δικηγόρου Φιλοθέας Βαρσάμη έρχεται σε σύγκρουση με το γεγονός ότι χειρίζεται αυτή και άλλες υποθέσεις με τον κ. Αλ. Στεφανάκη (συνήγορος του ναζί Γερμενή, που έχει παραβιάσει κατ' επανάληψη τη δεοντολογία επιτιθέμενος σε μάρτυρες στο εφετείο της ΧΑ), στο οποίο επίσης συνεργάτης είναι και ο κ. Δ. Γκαβέλας, συνήγορος των πυρηναρχών της Χ.Α. Πατέλη (Νίκαιας) και Πανταζή (Περάματος), αλλά και του μαστροπού αστυνομικού Δ. Μπουγιούκου.

Και τέλος πάντων, κατανοώ ότι εμπιστεύονται κάποιες-οι τη δικηγόρο. Και εγώ εμπιστεύομαι πολλές + πολλούς δικηγόρους αλλά αν κάποια/ος από αυτές/ους ανεβάσει "υπερασπίζομαι έναν που κατηγορείται για βιασμό αλλά αυτός είναι αθώος και όσοι άλλοι υπερασπίζεστε αθώους κατηγορούμενους ως βιαστές ελάτε να συνεργαστούμε» δεν θα έκανα λάικ και καρδουλες ρε παιδιά!

Ή φαντάσου, να ανέβαζε πχ ο Καμπαγιάννης ένα ποστ που να λεεί "αυτός ο εργοδότης που ανέλαβα είναι αθώος, και θα συντονιστώ με όλους τους αθώους εργοδότες". 

Θα έπαιρνε άραγε τόσες καρδούλες και τόσα likes?

Για άλλη μια φορά το θέμα είναι ότι πιο εύκολα πιστεύει ο μέσος άνθρωπος (και ειδικά ο μέσος αριστερός/προοδευτικός πολίτης) πως μπορεί να υπάρξει μια "φάμπρικα" κατασκευής κατηγοριών για παιδική κακοποίηση από παιδοψυχολόγο και μανάδες, παρά ότι κακοποιεί και βιάζει ο πατέρας. 

(το διάβασα κάπου και είναι πολύ εύστοχο)

Σε όσες-ους κάνατε λοιπόν τα λάικ σας, θα σας ζητούσα να το αποσύρετε. Κάθε μία-ένας που κάνει like σε αυτό το πόστ της δικηγόρου δεν είναι φυσικά κακοποιητής, αλλά κάθε κακοποιητής θα κάνει like σε αυτό το πόστ.

Σας καλώ όλες και όλα και όλους να μπούμε μπροστά και να προστατέψουμε αυτό το 10χρονο κορίτσι, που είναι τρομοκρατημένο και κλαίει και χτυπιέται γιατί φοβάται να μην το πάρει ο πατέρας του. Να το πιστέψουμε, και να μπούμε μπροστά.

 

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

Αθέμιτες πιέσεις σε δικαστικούς λειτουργούς σε υποθέσεις επιμέλειας ανηλίκων τέκνων

Το τελευταίο διάστημα έχουν δημιουργηθεί στο διαδίκτυο «ομάδες πίεσης» με αποκλειστικό σκοπό να επηρεάσουν με τρόπο αθέμιτο δικαστικούς λειτουργούς που κρίνουν υποθέσεις οικογενειακής φύσης, ιδίως επιμέλειας ανηλίκων τέκνων.

Στοχοποιούν συγκεκριμένους δικαστές που εξέδωσαν αποφάσεις μη αρεστές, καταρτίζοντας «μαύρες λίστες», καλούν σε υποβολή ομαδικών αναφορών, απειλούν χυδαία όποιον δικαστή «ανοίγει πόλεμο μαζί τους», λειτουργώντας έτσι με όρους εκβιαστικούς.

Παρεμφερής μέθοδος είναι και οι ανοιχτές επιστολές δήθεν αγανακτισμένων πολιτών που απευθύνονται στον Πρωθυπουργό και εκθέτουν το «προσωπικό τους δράμα» με αβάσιμες αιτιάσεις και συκοφαντίες.

Η προσδοκία τους ότι με τον τρόπο αυτό θα πιέσουν το δικαστικό σύστημα ώστε να εκδίδει αποφάσεις ευνοϊκές για τα συμφέροντά τους, φανερώνει παιδαριώδη άγνοια του τρόπου λειτουργίας της Δικαιοσύνης.

Οι συνάδελφοι θα εξακολουθήσουν να ενεργούν σύμφωνα με το νόμο και τη συνείδησή τους χωρίς να επηρεάζονται στο ελάχιστο από τέτοιες πρακτικές. Δικαστές και Εισαγγελείς που βρέθηκαν στο στόχαστρο των «ομάδων πίεσης» είναι εξαιρετικοί επιστήμονες που επιτελούν με απόλυτη ευσυνειδησία το καθήκον τους και δεν έχουν ανάγκη από υπεράσπιση. Θεωρούμε ωστόσο ότι τέτοια παρακμιακά φαινόμενα δεν πρέπει να αφήνουν αδιάφορη την Πολιτεία, η οποία έχει καθήκον να προστατεύει το κύρος των δημοκρατικών θεσμών.

Τα Μέσα Ενημέρωσης (έντυπα και ηλεκτρονικά) χωρίς να παραβιάζουν το δικαίωμα στην ελεύθερη διατύπωση όλων των απόψεων και της κριτικής στην εξουσία, σεβόμενα τον δικό τους ρόλο και τηρώντας μια ελάχιστη ηθική και δεοντολογία, έχουμε τη γνώμη ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στην δημοσίευση τέτοιων συκοφαντικών επιστολών.

 

https://litlepost.blogspot.com/2023/05/8-2023.html