Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Αποχή και Εκλογές

 

Δε τίθεται θέμα ειρωνείας για αυτούς που υποστηρίζουν την αποχή και ούτε υποστηρίζω τη συμμετοχή από θέση αρχής(έχω φθάσει 50 χρονών και έχω ρίξει,τρία τον αριθμό,έγκυρα ψηφοδέλτια,σε κοινοβουλευτικές),αλλά λόγο πολιτικής συγκυρίας.Η απλή αναλογική που ψήφισαν οι ρουφιάνοι του σύριζα,έχει σαν σκοπό την συγκυβέρνηση των τριων κομμάτων εξουσίας,μετά την "λαίλαπα" μητσοτάκη,για να εφαρμόσουν "τις πρέσπες του αιγαίου". Εμπεριέχει όμως ένα ρίσκο,την αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος,εάν υπάρξει μαζική συμμετοχή των αντιτιθέμενων και ακομμάτιστων πολιτών.Γιατί αλλιώς κάνεις κυβέρνηση( αν κάνεις) και εφαρμόζεις την πολιτική σου, με ποσοστά 15 ,12 και 5 τοις εκατό και αλλιώς με 34,27 και10 που θα εμφανιστούν με την αποχή των "αντί" ψήφων.Αυτό προϋποθέτει βέβαια ,να μην πάνε οι ψήφοι στα άλλα δεκανίκια Βελλό και μπαρούφ καθώς και στο "αβανταδόρικο" "κ"κε ,ούτε βέβαια στους πρακτορίσκους κατσαριδιαρέους,ανταρcia κ.λ.π.,αλλά να κατευθυνθούν σε σχηματισμούς που καταγγέλλουν ρητά, το παράνομο και κατοχικό "μνημονιακό- ευρωενωσίτικο"καθεστώς.Μπορεί να κάνω και λάθος,αλλά αυτή είναι η εκτίμησή μου.Το ότι προωθείται η αποχή και από καθεστωτικούς μηχανισμούς και μέσα,ισχυροποιεί,νομίζω,την άποψη μου.

Σχολιο.- συμφωνώ απόλυτα , η αποχή τους συμφέρει όσο τίποτα άλλο . Προσωπικά θεωρώ ότι η ψήφος θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική .

Σχολιο.- και εγω ειμαι 50αρης και εχω ριξει τρεις φορες εγκυρο ψηφοδελτιο. θελω ομως μια εξηγηση απο αυτους που λενε οτι η αποχη βολευει τα κομματα εξουσιας. αν τελικα παρω την αποφαση να ψηφισω ενα κομμα που θα παρει κατω απο 3% ποιος βολευεται. ευχαριστω πολύ.

Σχολιο.- επειδή αυτοί που μιλάνε για αποχή, αυτοί πρώτοι θα κρίνουν τον κόσμο από τα ποσοστά που θα πάρει το κάθε κόμμα στις εκλογές. Είναι γνωστό ότι τίποτα δεν αλλάζει με εκλογές, γιατί αν υπήρχε περίπτωση να αλλάξει οι κεφαλαιούχοι δεν θα τις κάνανε. Επίσης για κάποιον που συμμετέχει στις διαδηλώσεις στους δρόμους και σε κινηματικές διαδικασίες, λίγο ρόλο παίζει αν θα πάει να ψηφίσει ή όχι, επειδή όμως πολλοί λίγοι συμμετέχουν σε κινηματικές διαδικασίες, παίζει  ρόλο  να ξέρουμε τι επιρροή έχουν, αν βγούνε μπροστά ποιοι θα ακολουθήσουν από πίσω. Και παίζει ρόλο και για τους κεφαλαιούχους  να ξέρουν ποιοι αντιδρούν, έστω και με την ψήφο τους, στην καταστροφή της κοινωνίας που φτιάχνουν, και δεν τσιμπάνε στις πλαστές κατευθυνόμενες δημοκοπήσεις που φτιάχνουν οι πληρωμένοι γκαλοπατζίδες τους.

Σχολιο.-  Η ανάρτηση μου είναι,νομίζω, αρκετά σαφής.Η αποχή,ΧΩΡΙΣ κινηματική διαδικασία,είναι ατομική στάση,ίσως και θεμιτή ,δηλαδή είσαι καλά με τον εαυτό σου,αλλά δεν είναι πολιτική πρόταση,δηλ.δεν εμπεριέχει πολιτική προοπτική.

https://litlepost.blogspot.com/2023/04/5-2023.html