Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 1 Απριλίου 2023

ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ! ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ έξω από το μοναστήρι της Λαύρας των Σπηλαίων...


ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ! ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ έξω από το μοναστήρι της Λαύρας των Σπηλαίων...

30/3/2023 - 20.36

Συμπλοκές ξέσπασαν σήμερα έξω από το μοναστήρι Λαύρα των Σπηλαίων στο Κίεβο, καθώς οι μοναχοί του μοναστηριού αψήφησαν την εντολή των ουκρανοναζιστικών σατανιστικών αρχών να εγκαταλείψουν.

Το Σατανιστικό Κίεβο είχε διατάξει τους μοναχούς της Λαύρας των Σπηλαίων να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις του μοναστηριού μέχρι τις 29 Μαρτίου.

Η ουκρανοναζιστική σατανιστική κυβέρνηση αποφάσισε να εκδιώξει τη μη αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας (UOC) από το μοναστήρι Λαύρα των Σπηλαίων, λόγω του ότι οι σατανιστές ουκρανοναζί έχουν πάρει τέτοια διαταγή από τις ΗΠΑ. Το τμήμα της ορθόδοξης εκκλησίας που έχει σταματήσει πλέον να υπάγεται στο Πατριαρχείο της Μόσχας, είχε διαταχθεί να αποχωρήσει χθες 29η Μαρτίου. Στη Μονή λειτουργεί μουσείο από τα χρόνια. του 1920. Η απόφαση αυτή ακολούθησε διάταγμα που είχε εκδώσει ο Ουκρανοναζί σατανιστής κοκαϊνάκιας πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι τον Δεκέμβριο του 2022, μετά τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση απελευθέρωσης του Ντονμπάς από τα νύχια των ουκρανοναζί που δολοφονούσαν τους κατοίκους του. Ο κοκαϊνάκιας σατανιστής εβραίος Ζελένσκι έχει πει επανειλημμένα μέσα στο παραλήρημα του από την κόκα ότι η UOC είναι γεμάτη «κατάσκοπους».

Η Ουκρανία είναι σημαντική για τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, καθώς εκεί βρίσκονται μερικά από τα κυριότερα μοναστήρια της. Ωστόσο, στα τέλη Μαΐου του 2022, η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία που υπάγεται στο Πατριαρχείο της Μόσχας ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις σχέσεις της με την Μητρική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας σε μια προσπάθεια να γλιτώσει από τους σατανιστές δονιάδες ουκρανοναζί. Τον Μάιο του 2019, εν μέσω διπλωματικών εντάσεων, η Ουνίτικη ουκρανική εκκλησία που μέχρι τότε αναγνώριζε τον Πάπα της Ρώμης, αλλά με τα άμφια και το τυπικό λειτουργικό μιας ορθόδοξης εκκλησίας, δήλωσε πίστη στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, και ο χαφιές της CIA και λοχαγός του τουρκικού στρατού εισπήδησε στο Ρώσικο Πατριαρχείο και αναγνώρισε τους Ουνίτες σαν Ορθόδοξους. Ο Βαρθολομιός, ο οποίος το 2000 είχε πει ότι το 1821 εξεγέρθηκαν κάτι βρωμιαρέοι κλέφτες και χάλασαν την αρμονική συμβίωση τούρκων και ελλήνων. Και όταν η Τουρκία εισέβαλε στη Συρία, έδωσε τις ευλογίες του στον τουρκικό στρατό για να διαπράξει φόνους εναντίον Χριστιανών του Ορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιόχειας.

Η Λαύρα των Σπηλαίων βρίσκεται στο νότιο τμήμα της ουκρανικής πρωτεύουσας. Οικοδομήθηκε στα μέσα του 11ου αιώνα και θεωρείται το αρχαιότερο μοναστήρι στην Ουκρανία. Από το 1990 έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Οι εντάσεις σχετικά με την παρουσία ιερέων στο μοναστήρι έχουν αυξηθεί μετά την εισαγωγή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ώρες αφότου παρήλθε η προθεσμία έξωσης, μεσάνυχτα Τετάρτης, μέλη της UOC αρνήθηκαν την είσοδο σε εκπροσώπους κυβερνητικής επιτροπής που ήθελαν να επιθεωρήσουν κτίρια στο εκτεταμένο συγκρότημα της μονής με τον χρυσό τρούλο.

Λίγο αργότερα, ξέσπασαν συμπλοκές κατά τις δημοσιογράφους του Reuters χτυπήθηκε και σπρώχτηκε από έναν άνδρα αγνώστου ταυτότητας, ενώ μια άλλη δημοσιογράφος απομακρύνθηκε από έναν κληρικό καθώς προσπάθησε να τον πλησιάσει. Κανείς δεν τραυματίστηκε.

Ο σατανιστής ουκρανοναζί υπουργός «Πολιτισμού» Ολεξάντρ Τκατσένκοχουν και πολιτισμό οι σατανιστές ουκρανοναζί!) καταδίκασε αργότερα τη «βίαιη» μεταχείριση των μελών της ουκρανοναζιστικής επιτροπής του. Ανέφερε σε ανακοίνωσή της ουκρανοναζιστικής κυβέρνησης ότι οι προσπάθειες για επιθεώρηση των κτιρίων θα συνεχιστούν αύριο Παρασκευή.

Πριν από μια εβδομάδα ο ηγούμενος του μοναστηριού Λαύρα των Σπηλαίων, διαμήνυσε ότι οι μοναχοί δεν φεύγουν από το μοναστήρι, όπως είχαν διαταχθεί από τους ουκρανοναζί, καλώντας τους πιστούς να τους υπερασπιστούν. Σύμφωνα με τον ίδιο, η έκδοση είναι «χειρότερη» από τη σοβιετική καταστολή κατά του κλήρου το 1917, το 1937 και τη δεκαετία του 1960, όταν δεκάδες χιλιάδες ορθόδοξοι ιερείς στάλθηκαν στα γκουλάγκα. «Αυτό είναι απόδειξη ότι δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα, μόνο βία, ο διάβολος είναι εδώ», είπε τότε ο Ουκρανός μητροπολίτης. «Δεν θα πετάξουμε πέτρες, απλώς θα προσευχηθούμε. Αλλά δεν μπορώ να εγγυηθώ την ασφάλεια γιατί θα έρθουν προβοκάτορες», τόνισε.

Ο Νοέμβριος, η ουκρανοναζιστική υπηρεσία αντικατασκοπείας έκανε έρευνες στο μοναστήρι, που είναι επίσης ο τόπος κατοικίας του προκαθημένου της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, τον οποίο χαρακτήρισε ύποπτο για σχέσεις με τη Ρωσία.

Το Πατριαρχείο της Μόσχας αντέδρασε έντονα στην απόφαση της έξωσης της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από το μοναστήρι της, στην οποία είδε την «κορύφωση της ανομίας» στην Ουκρανία.

Ενδεικτικό των τριβών που επικρατούν στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο αιρετικός Ουνίτης Οικουμενιστής Βαρθολομαίος δήλωσε πριν από μια εβδομάδα αυτό που τον είχαν διατάξει από την υπηρεσία του τη CIA σαν πατενταρισμένος χαφιές της CIA που είναι, ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει μερίδιο ευθύνης για τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση απελευθέρωσης του Ντονμπάς στην Ουκρανία. Ο αιρετικός Οικουμενιστής Βαρθολομιός, ο πιστός χαφιές της CIA, είναι ο βασικός υπεύθυνος για την διάλυση της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

 

https://litlepost.blogspot.com/2023/03/30-2023.html