Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Το γερμανικό δουλεμπορικο πλοίο Alan Kurdi μετεφερε 133 λαθροεποικους στη Μεσόγειο

 


Το γερμανικό δουλεμπορικο πλοίο Alan Kurdi μετεφερε 133 λαθροεποικους στη Μεσόγειο

 Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020, 01:26

Η γερμανική δουλεμπορικη μη κυβερνητική οργάνωση Sea-Eye ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο ότι το πλοίο μεταφορας λαθροεποικων Alan Kurdi μετεφερε 133 λαθροεποικους που προσπαθούσαν να φθάσουν στην Ευρώπη στη Μεσόγειο, ενώ άλλο γερμανικό δουλεμπορικο πλοίο συνελήφθη από τις ιταλικές αρχές.

Αρχικά το πλήρωμα του Alan Kurdi μετεφερε 114 λαθροεισβολεις από ένα φουσκωτό κι ένα ξύλινο πλεούμενο, σύμφωνα με τη Sea-Eye. Ανάμεσα στους λαθροεποικους οι οποίοι μεταφερθηκαν ήταν οκτώ παιδιά και οκτώ γυναίκες, η μία έγκυος και ολοι οι υπολοιποι αντρες.

Αργότερα, το πλήρωμά του, μετεφερε 19 λαθροεισβολεις από ένα αλιευτικό, ανάμεσά τους τέσσερις γυναίκες και δέκα παιδιά και ολοι οι υπολοιποι αντρες, με το σύνολο των λαθροεποικων που παρανομα μεταφέρει να αυξάνεται σε 133, διευκρίνισε η Αποικιοκρατικη ΜΚΟ μέσω Twitter.

Οι λαθροεποικοι αυτοί ήταν «απίστευτα τυχεροί» που τους μετεφερε το πλήρωμα, σχολίασε ο Γκόρντεν Ίσλερ, πρόεδρος της Sea-Eye. Το πλήρωμα ανέφερε πως το Alan Kurdi αργότερα έφθασε στο ιταλικό νησάκι Λαμπεντούζα.

Ταυτόχρονα, η λιβυκή ακτοφυλακή  οδήγησε πίσω στη χώρα 128 λαθροεισβολεις, ανάμεσά τους ελαχιστα παιδιά, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο της Διεθνούς Οργάνωσης Λαθροεποικισμου (ΔΟΛ) του αποικιοκρατικου ξεφτιλοΟΗΕ, η οποία εκφράστηκε επίσης μέσω Twitter. Η ίδια η λιβυκή ακτοφυλακή σπανίως κάνει ανακοινώσεις, για αυτή ή άλλες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τη δουλεμπορικη Sea-Eye, ούτε τα ευρωπαϊκά κέντρα συντονισμού επιχειρήσεων ούτε κάποια ακτοφυλακή απάντησε σε επείγουσες ειδοποιήσεις τηλεφωνικά των δουλεμπορων και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Παράλληλα, «όλες οι επικοινωνίες με τις οργανώσεις εξυπηρετησης λαθροεποικων έχουν σταματήσει και κανένας στην Ευρώπη δεν θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο για τους λαθροεισβολεις αυτούς. Παραδίδονται στους Λίβυους ή αφήνονται στη θάλασσα», στηλίτευσε ο Γιαν Ρίμπεκ της ομάδας συντονισμού επιχειρήσεων της δουλεμπορικης ΜΚΟ.

Το δουλεμπορικο Άλαν Κούρντι, που μεταφερει λαθροεποικους που εχει συνενοηθει μαζι τους, επιχειρεί ξανά στη Μεσόγειο εδώ και περίπου μία εβδομάδα.

Οι ιταλικές αρχές είχαν προχωρήσει στην κατάσχεσή του τον Μάιο, υποστηρίζοντας πως είχε τεχνικά προβλήματα. Του επιτράπηκε να πάει στη Βαλένθια της Ισπανίας για επισκευές, από όπου πριν από μία εβδομάδα έλαβε την άδεια να επιστρέψει στη θάλασσα.

Λαθροεισβολεις και λαθροεποικοι προσπαθούν σχεδόν καθημερινά να φθάσουν στην Ευρώπη αποπειρώμενοι τον διάπλου της Μεσογείου από τη Λιβύη, συχνά με κάθε άλλο παρά αξιόπλοα σκάφη. Κατά εκτιμήσεις του Διεθνους Οργανισμου Λαθροεποικισμου, πάνω από 590 εξ αυτών έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο φέτος.

Χθες Κυριακή, οι Αρχές στο Παλέρμο συνέλαβαν άλλο πλοίο, το δουλεμπορικο Sea-Watch 4, διότι όπως ισχυρίστηκαν με βάση τα έγγραφα που έχει δεν του επιτρέπεται να συμμετέχει σε επιχειρήσεις μεταφορας λαθροεποικων, κατήγγειλαν οι δουλεμποροι γερμανοί συντονιστές του.

Οι Αρχές έκαναν 11ωρη επιθεώρηση του σκάφους πριν ανακοινώσουν ότι κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό νωρίς το πρωί.

«Αυτή η προχειροφτιαγμένη δικαιολογία δείχνει για ακόμη μια φορά ότι το θέμα δεν είναι να υπάρξουν εγγυήσεις πως το πλοίο είναι ασφαλές, αλλά να αποτραπούν οι επιχειρήσεις μεταφορας λαθροεποικων στη Μεσόγειο από δουλεμπορους», τόνισε ο Φίλιπ Χαν, επικεφαλής επιχειρήσεων του Sea-Watch 4, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης-ομπρέλας United4Rescue.

Τον Ιούλιο οι γερμανικές αρχές είχαν επιβεβαιώσει πως το Sea-Watch 4 εκπλήρωνε όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την ασφαλή διεξαγωγή επιχειρήσεων μεταφορας λαθροεποικων, σύμφωνα με το ίδιο δελτίο Τύπου.

Το Sea-Watch 4 διαχειρίζεται μια ιδιαίτερα ευρεία συμμαχία δουλεμπορων, στην οποία συμμετέχει μεταξύ άλλων και η γερμανική προτεσταντική εκκλησία.

https://litlepost.blogspot.com/2020/09/21-2020.html