Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Ιράκ: Χιλιάδες αντικυβερνητικοί χαφιέδες των ΗΠΑ καταγγέλλουν το Ιράν (και τις ΗΠΑ για ξεκαρφωμα)




Ιράκ: Χιλιάδες αντικυβερνητικοί χαφιέδες των ΗΠΑ καταγγέλλουν το Ιράν (και τις ΗΠΑ για ξεκαρφωμα)

 Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020
Χιλιάδες αντικυβερνητικοί χαφιεδες των ΗΠΑ καταγγέλλουν σήμερα το Ιράν (και τις Ηνωμένες Πολιτείες, για ξεκαρφωμα, όπως τους εχει δωσει οδηγιες η CIA, παρα το ότι τα πρόσφατα πλήγματα των ΗΠΑ στο Ιράκ απείλησαν να βυθίσουν τη χώρα στο χάος), ξεκινώντας και πάλι μια κατευθυνομενη από την CIA «εξέγερση» που είχε επισκιαστεί από την έξαρση των εντάσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.
Στην πλατεία Ταχρίρ της Βαγδάτης, όπως και σε πολλές πόλεις του νοτίου Ιράκ, χιλιάδες χαφιεδες ιρακινοί προδοτες συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας «Όχι στο Ιράν! Όχι στην Αμερική» σε μεγάλες συγκεντρώσεις έπειτα από εβδομάδες, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Εδώ και πολλές ημέρες, στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης των κονομιμενων χαφιεδων από τις συναλλαγες τους με τους αμερικανους κατακτητες, διατυπώνονται εκκλήσεις για επανεκκίνηση του κινήματος χαφιεδικης διαμαρτυρίας που ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου (01/10), σήμερα, Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου (10/1).
Χθες βράδυ, ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα σε χαφιεδες των αμερικανων και στις δυνάμεις της τάξης στην Κερμπάλα (νότια), ενώ μαχητές συνελήφθησαν στη Βασόρα (νότια), σύμφωνα με ανταποκριτές του AFP.
Εδώ και περισσότερους από τρεις μήνες, οι χαφιεδες ιρακινοί καθοδηγημενοι από τους αμερικανους καταγγέλλουν τους ηγέτες τους τούς οποίους κατηγορούν ως «ανίκανους» και «κλέφτες» (τα γνωστα που λεγαν και λενε τα φασιστομουτρα τα ναζιστομουτρα και οι κωλοαμερικανοι) στη 12η πιο διεφθαρμένη χώρα στον κόσμο.
Όμως ενώ τα βλέμματα όλου του κόσμου είναι στραμμένα στο Ιράκ όπου η Ουάσινγκτον δολοφονει καλεσμενους ιρανους διπλωματες όπως ηταν ο στρατηγος Σουλειμανι με πυρά μη επανδρωμένων αεροσκαφών ή πυραύλων, οι χαφιεδες ιρακινοί που πληρωνονται για την προδοσια τους από τους αμερικανους κατακτητες,  φιλοδοξούν ότι θα πάρουν το πάνω χέρι και θα διώξουν τους Ιρανούς όπως τους εχουν διαταξει οι δυτικοι αποικιοκρατες.
Η κυβερνητικη εξουσία, που εχει εκλεγει δημοκρατικα, όπως και οι δυνάμεις ασφαλείας, κυριαρχείται σήμερα από σιιτες προσκείμενους στο σιιτικο Ιράν, το οποιο είναι εναντιο στους αλητες δυτικους αποικιοκρατες κατακτητες του Ιρακ,  και το Κοινοβούλιο που κυριαρχουν οι σιιτες που είναι η πλειοψηφια του πληθυσμου, διεκδικεί την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων τα οποία οι σιιτικες παρατάξεις χαρακτηρίζουν «δύναμη κατοχής». Οι χαφιεδες ιρακινοι των αμερικανων, από την πλευρά τους, θέλουν να τελειώνουν με την επιρροή της Τεχεράνης.
Ο λαος, επιθυμει να φυγουν οι αλητες δυτικη αποικιοκρατες από τη χωρα, και να υπαρξει λογω αυτου μια βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στη δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγό χώρα στον ΟΠΕΚ, όπου ένας στους τέσσερις νέους είναι άνεργος και ένας στους πέντε κατοίκους ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, λογω της κατακτησης της χωρας από τους αλητες δυτικους αποικιοκρατες.

https://litlepost.blogspot.com/2020/01/10-2020.html