Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Με αφορμή την νέα συνάντηση ανάμεσα σε Τσίπρα-Νεντανιάχου-Αναστασιάδη για την δημιουργία του Αγωγού East Med




Όχι στη δημιουργία του Ευρασιατικού διασυνδετήριου αγωγού (EuroAsia Interconnector)

Στα πλαίσια της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, οι Τσίπρας, Αναστασιάδης και Νετανιάχου το 2016 επικύρωσαν τη συμφωνία για την δημιουργία του Ευρασιατικού διασυνδετήριου αγωγού (EuroAsia Interconnector) με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη κλοπή των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Παλαιστίνης. Το έργο, όπως και με τον Αγωγό φυσικού αερίου East Med, είναι υπό την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βοηθάει το Ισραήλ να εξάγει ηλεκτρική ενέργεια προς την Ευρώπη.
Σύμφωνα με το Νάσο Κτωρίδη, επικεφαλής του Ευρασιατικού διασυνδετήριου αγωγού “Πρόκειται για ένα έργο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, με πόντιση υποθαλάσσιου καλωδίου το οποίο θα ξεκινά από το Ισραήλ, θα φθάνει στην Κύπρο, ακολούθως στην Κρήτη και απ΄ εκεί στην Πελοπόννησο, διοχετεύοντας ηλεκτρική ενέργεια σε Ισραήλ, Κύπρο και Ελλάδα.” (24/1/2012). Ο ίδιος σε πρόσφατες δηλώσεις του είπε ότι οι εργασίες για ηλεκτρικό καλώδιο που συνδέει τα ηλεκτρικά δίκτυα του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας βρίσκονται σε εξέλιξη κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, αφού οι ελληνικές και κυπριακές ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν το έργο. (AP, 17/10/2017)
Το καλώδιο μήκους 287 χλμ. θα συνδέει το Ισραήλ με την Κύπρο, η Κύπρος θα συνδεθεί με τη Ελλάδα στην Κρήτη και από την Κρήτη, ένα υπάρχον καλώδιο θα χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση της Πελοποννήσου με την ηπειρωτική Ελλάδα, παρέχοντας σύνδεση με το πανευρωπαϊκό ηλεκτρικό δίκτυο. Αν κατασκευαστεί, το συνολικό μήκος της γραμμής διασύνδεσης θα είναι περίπου 540 ναυτικά μίλια και θα τοποθετηθεί σε βάθος έως και 2 χλμ. κάτω από το επίπεδο της θάλασσας.  Το δίκτυο θα έχει την ικανότητα να μεταδίδει 2.000 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας σε κάθε κατεύθυνση.
Αναμένεται να κοστίσει περίπου 1.5 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 500 εκατ.  ευρώ θα είναι το κόστος της σύνδεσης Ισραήλ–Κύπρου.
Το έργο προέκυψε από την ανακάλυψη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό το φυσικό αέριο ανήκει στους Παλαιστινίους αφού πρόκειται για το κοίτασμα Λεβιάθαν που βρίσκεται μέσα στα χωρικά ύδατα της Λωρίδας της Γάζας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πιστή στον ευρωατλαντισμό της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας υποτάσσει τη χώρα στα σχέδια του Ισραήλ των ΗΠΑ και της ΕΕ. Επιδιώκει να μετατρέψει την Ελλάδα σε διαμετακομιστικό ενεργειακό κέντρο από το οποίο θα περνούν οι κλεμμένοι από τον Παλαιστινιακό λαό φυσικοί πόροι.
Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» όπως και για την περίπτωση του East Med, καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την Ελληνική Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αλλά και την Κυπριακή Κυβέρνηση, οι οποίες έχουν γίνει το άρμα για την οικονομική γιγάντωση του Ισραήλ μέσα από την κλοπή του πλούτου των Παλαιστινίων, βοηθώντας το να το εξάγει στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα καλεί όλες τις πολιτικές οργανώσεις και τις συλλογικότητες της ευρύτερης Αριστεράς αλλά και κάθε Έλληνα πολίτη  να είναι σε εγρήγορση και να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να παρεμποδίσουν αυτά τα έργα της κλοπής του πλούτου της Παλαιστίνης και του Παλαιστινιακού λαού. Να σταθούν έμπρακτα απέναντι στις Ιμπεριαλιστικές πολιτικές που σαν στόχο έχουν την γιγάντωση του Κράτους Κατοχής της Παλαιστίνης.
Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»


https://litlepost.blogspot.com/2018/12/29-2018.html





Με αφορμή την νέα συνάντηση ανάμεσα σε Τσίπρα-Νεντανιάχου-Αναστασιάδη για την δημιουργία του Αγωγού East Med

Αυτή την φορά δεν θέλουμε να βγάλουμε ακόμα μία ανακοίνωση καταδίκης για την νέα συνάντηση ανάμεσα σε Τσίπρα-Αναστασιάδη- Νεντανιάχου για τον Αγωγό φυσικού αερίου East Med. Το έγκλημα για εμάς είναι γνωστό εδώ και καιρό και το έχουμε καταγγείλει με κάθε μέσο και τρόπο, δίνοντας παράλληλα μεγάλο αγώνα για να το σταματήσουμε.
Το μόνο που έχουμε να πούμε και θέλουμε να θίξουμε, είναι πως ο αγωγός East Med, αυτό το έγκλημα κατά του παλαιστινιακού, του κυπριακού και του ελληνικού λαού, δεν χωράει σε καμία ανακοίνωση των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών οργανώσεων που εδώ και 2 χρόνια που έχει μπει στο στάδιο της υλοποίησης του.
Ο Αγωγός East Med εκθέτει ανεπανόρθωτα τις οργανώσεις και τα κόμματα της ελληνικής αριστεράς, που λειτουργεί με την λογική του «δεν είδα, δεν άκουσα» παρά και τις μέχρι τώρα ενοχλήσεις μας προς αυτούς, και παρά τις όποιες προσπάθειες μας να αναδείξουμε το συγκεκριμένο ζήτημα από την πρώτη στιγμή, με μία γιγαντιαία καμπάνια ενημέρωσης, εντός και εκτός Ελλάδας, με ανακοινώσεις, μεταφράσεις, καλέσματα και εκδηλώσεις.
Παρά την γενική και ένοχη αδιαφορία τους όμως, που κάνει ζημιά στον αγώνα μας, είμαστε πολύ υπερήφανοι που ως Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» έχουμε σηκώσει το συγκεκριμένο ζήτημα με κάθε δυνατό μέσο. Μαζί μας σύντροφοι και αλληλέγγυοι της Παλαιστίνης που έχουν σταθεί στο πλευρό μας, σε αυτόν τον πολύ δύσκολο αγώνα για ενημέρωση. Άνθρωποι όπως ο Δημήτρης Πατέλης, ο Νίκος Γκλεζάκος, η Ελένη Πατρώνα και ο Παύλος Τουμανίδης που μας έκαναν την μεγάλη τιμή να βρίσκονται στην πολύ σημαντική εκδήλωση που διοργανώσαμε και  δώσανε τα φώτα τους για τις άγνωστες πτυχές αυτό του θέματος.
Μία εκδήλωση που συλλογικότητες και οργανώσεις που δηλώνουν αλληλέγγυες με την Παλαιστίνη την έθαψαν γυρνώντας την πλάτη τους.
Ο αγώνας μας είναι σίγουρο πως θα συνεχιστεί μέχρι να κάνουμε αυτό το έγκλημα παρελθόν, μέχρι όμως να συμβεί αυτό, είναι υποχρέωση μας να συνεχίσουμε να ενημερώνουμε για το έγκλημα που λέγεται East Med. Για αυτό τον λόγο αφήνουμε τα links με όλα τα άρθρα, τις μεταφράσεις όπως και τα βίντεο από την εκδήλωση μας για την ενημέρωση του κόσμου.
1. Ενημερωτική Καμπάνια για τον Αγωγό EastMed
2. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΛΩΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ!
3. Ενίσχυση της Καμπάνιας Ενημέρωσης για την κλοπή του Φυσικού Αερίου της Παλαιστίνης
4. Πόλεμοι για την ενέργεια στην Μέση Ανατολή και το κοίτασμα Λεβιάθαν
5. Η Επιχείρηση «PROTECTIVE EDGE» έγινε για το αέριο της Γάζας;
6. Κάλεσμα για δράσεις ενάντια στα σχέδια δημιουργίας του αγωγού EastMed.
7. Παρέμβαση στο Τουρνουά Μπάσκετ στην μνήμη του Γιάσερ Αραφάτ για τον East Med
8. Όχι στη δημιουργία του Ευρασιατικού διασυνδετήριου αγωγού (EuroAsia Interconnector)
9. Η εκδήλωση «East Med, ενεργειακοί δρόμοι και εξάρτηση»
Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»