Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Νεκροί τρεις Παλαιστίνιοι από ισραηλινοναζιστικά πυρά στη Γαζα


Νεκροί τρεις Παλαιστίνιοι από ισραηλινοναζιστικά πυρά στη Γαζα

 Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018
https://litlepost.blogspot.com/2018/12/22-2018.html
Ισραηλινοναζιστικές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν τρεις Παλαιστίνιους στις διαδηλώσεις της Παρασκευής κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας και του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτως, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της παλαιστινιακης περιοχης και νοσοκομειακών πηγών.
Τα θύματα είναι ένας έφηβος ηλικίας 16 ετών, ο Μοχάμεντ αλ Τζαχζούχ που «δέχτηκε πυρά στον λαιμό από ισραηλινοναζιστες στρατιώτες», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας, Ασράφ αλ-Κούντς.
Ο 28χρονος Αμπντελαζίζ Αμπού Σαρία πυροβολήθηκε στην κοιλιά ανατολικά της πόλης της Γάζας και πέθανε στο νοσοκομείο, τόνισε αξιωματούχος από το νοσοκομείο της Αλ Σίφα.
Ο Μαχέρ Γιασίνε, 40 ετών, πέθανε από ισραηλινά πυρά κοντά στο Ελ Μπουρείζ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, πρόσθεσε ο αλ-Κούντς.
Ο ισραηλινοναζιστικός στρατός ανακοίνωσε ότι περίπου 8.000 Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν κατά μήκος των συνόρων, έκαψαν λάστιχα και σε μια περίσταση εκτόξευσαν εμπρηστικό μηχανισμό ενάντια των αληταραδων σιωναζι στρατιωτών, δίχως αυτός να περάσει στην ισραηλινοναζιστική κατηλειμενη επικράτεια. Ο σιωναζιστικες στρατός, για ακόμη μια φορά, υποστήριξε τα γνωστα του ψεματα ότι άνοιξε πυρά βάσει των κανόνων εμπλοκής.
Περισσότεροι από 40 Παλαιστίνιοι ακόμη τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους δύο δημοσιογράφοι και τέσσερα μέλη ιατρικού προσωπικού, σύμφωνα με τον εκπρόσωπου του παλαιστινιακού υπουργείου.
Σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, τουλάχιστον 238 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις 30 Μαρτίου, όταν ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις κατά μήκος του ισραηλινοναζιστικού φράχτη εναντίον του αποκλεισμού που επιβάλλει το ισραηλινοναζιστικο καθεστως εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια σε βάρος του παλαιστινιακού θύλακα.
Οι Παλαιστίνιοι διεκδικούν επίσης το δικαίωμα επιστροφής στη γη τους από την οποία εκδιώχθηκαν με τη δημιουργία του πειρατικου σιωναζιστικο καθεστως  το 1948.