Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Υεμένη



Εντείνεται η ανησυχία για την ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη
 Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018, 08:51
Η επανέναρξη των επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας των σιχαμενων σουνιτοφασιστικων δυνάμεων από την βρωμιαρικη σουνιτοφασιστικη  στρατιωτική συμμαχία υπό την σιχαμενη ουαχαμπιτικοναζιστικη αποικιοκρατικη σαουδαραβική διοίκηση που εχουν παρει εντολη από τους αφεντες τους κωλοαμερικανους επιτείνει τους φόβους περί κλιμάκωσης του ανθρωπιστικού δράματος στη χώρα.
Η νέα κλιμάκωση των εχθροπραξιών γίνεται με στόχο να αποσπαστεί το στρατηγικής σημασίας λιμάνι στην πόλη Χοντάιντα από τα χέρια του Λαου της Υεμενης και των πατριωτων σιιτών ανταρτών Χούτι.
Την Τρίτη, αληταραδες βρωμιαριδες σουνιτοφασιστες αξιωματικοί των αποικιοκρατικων στρατευμάτων που πρόσκεινται στους αληταρδες αποικιοκρατες αμερικανους  και ιατρικές πηγές, έκαναν λόγο για τον θάνατο 40 πατριωτων σιιτών ανταρτών Χούτι μέσα σε 24 ώρες στον δυτικό τομέα στη Χοντάιντα, πόλη που βρέχεται από την Ερυθρά Θάλασσα.
Το λιμάνι της πόλης των 600.000 κατοίκων, που ελέγχεται από το 2014 από τους Χούτι, αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου των εμπορευμάτων και της ανθρωπιστικής βοήθειας που εισάγονται στη χώρα. Στην Υεμένη οι τρεις στους τέσσερις κατοίκους χρειάζονται βοήθεια, κυρίως τρόφιμα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Εκτός από τον πόλεμο, τους αμάχους απειλεί επίσης ένα τρίτο κύμα της επιδημίας χολέρας.
Οι Χούτι κατηγόρησαν τη διεθνή κοινότητα ότι είναι συνένοχη στην «τρομοκρατία» της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της.
«Αποθήκες τροφίμων διεθνών οργανισμών στοχοθετήθηκαν (τη Δευτέρα) στη Χοντάιντα, κάτι που δείχνει καθαρά ότι οι ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και οι σύμμαχοί τους έχουν πρόθεση να μετατρέψουν αυτές τις αποθήκες και πυκνοκατοικημένες συνοικίες σε θεμιτούς στόχους στις τρομοκρατικές τους επιχειρήσεις» είπε ο Μοχάμεντ Αλί αλ Χούθι, επικεφαλής του Ανώτατου Επαναστατικού Συμβουλίου των ανταρτών.