Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Το Δ.Σ καταγγέλει,την επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων,από πλευρά της εταιρείας και την αυθαίρετη απόλυση του συναδέλφου μας,με αφορμή ένα περιστατικό που η ίδια μεθόδευσε.
Πιο συγκεκριμένα, με ευθύνη της Διοίκησης του υποκαταστήματος μας, ο συνάδελφος ενεπλάκει σε επεισόδιο,στον χώρο εργασίας, δεχόμενος φραστική επίθεση και άσκηση ψυχολογικής βίας με προσβολές και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.
Η Διοίκηση του υποκαταστήματος αξιοποίησε αυτό το γεγονός και η εργοδοσία προχώρησε στην αυθαίρετη απόλυση του συναδέλφου μας.
Η πραγματική αιτία είναι διαφορετική,ο συνάδελφος σαν μέλος του σωματείου,κάνοντας το καθήκον του,ανέφερε στο σωματείο το εργατικό ατύχημα που συνέβη στον χώρο εργασίας του, με πρωταγωνιστές έναν ανειδίκευτο εργάτη, που με την ανοχή και την παρότρυνση του διευθυντή του,εκτελούσε χρέη χειριστή βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή του και των συναδέλφων του.
Κάτι που συμβαίνει σε καθημερινή βάση.
Είναι ολοφάνερο ότι στο πρόσωπο του συναδέλφου μας, στοχοποιήτε το σωματείο, που με τις κατακτήσεις που έχει πετύχει και παράλληλα διεκδικεί υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και όλο το προηγούμενο διάστημα με την δράση που έχει αναπτύξει, αναδικνύει τις σημαντικές ελλείψεις στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας (π.χ. χειριστές, διπλώματα για εξωλέμβιες κτλ) τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και την απαράδεκτη συμπεριφορά της Διοίκησης.
Αυτά είναι που ενοχλούν την Διοίκηση.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να συσπειρωθούμε στο σωματείο και ενωμένοι συλλογικά και οργανωμένα να απαιτήσουμε την επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας και την ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων μας.
Με αγωνιστικές κινητοποιήσεις να δώσουμε την απάντηση που πρέπει.να αποτρέψουμε κάθε επιχείρηση τρομοκράτησης από πλευρά εργοδοσίας.
Για όλους τους παραπάνω λόγους το Δ.Σ.του σωματείου αποφάσισε στάση εργασίας και καλεί τους συναδέλφους σε έκτακτη σύγκλιση γενικής συνέλευσης προκειμένου να συναποφασίσουμε για τις παιρετέρω ενέργειες και μορφές κινητοποίησης.