Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Ανοιχτή καταγγελτική επιστολή: Ναζιστικές πρακτικές με «αριστερό» προσωπείο βάλλουν τη Δημοκρατία


Ανοιχτή καταγγελτική επιστολή: Ναζιστικές πρακτικές με «αριστερό» προσωπείο βάλλουν τη Δημοκρατία
19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Το Ε.ΠΑ.Μ. καταγγέλλει στον ελληνικό λαό και σε κάθε δημοκράτη αυτής της χώρας τις αντιδημοκρατικές επιθέσεις που κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου δέχτηκαν μπλοκ των μελών του σε Αθήνα και Πάτρα από μέλη «αριστεριστών». (Της ΔΕΑ συγκεκριμενα, για να εχει νοημα η καταγγελια).
Στην  μεν  Πάτρα με βίαιες παρεμβάσεις δεν επέτρεψαν την κατάθεση στεφάνου από μέλη του Ε.ΠΑ.Μ.
Στην δε πρωτεύουσα, κατά τη διάρκεια της πορείας του Πολυτεχνείου, πραγματοποίησαν αήθη και άνανδρη επίθεση, καθώς στόχος της ήταν γυναίκες, μέλη του Ε.ΠΑ.Μ., που έφεραν την ελληνική σημαία.
Τα άτομα αυτά, χρησιμοποιώντας τη μυϊκή τους δύναμη και με συμπεριφορά συμμορίας, άρπαξαν με τη βία την ελληνική σημαία από τα χέρια των γυναικών και στη συνέχεια την έκαψαν επιδεικτικά. Η ενέργεια αυτή προσβάλει την ίδια την επέτειο και  όλους τους συμμετέχοντες, καθώς η ελληνική σημαία ως σύμβολο της εξέγερσης του ‘73 προπορεύεται της πορείας. Άραγε η επόμενη κίνηση αυτών των ατόμων θα είναι το κάψιμο  ακόμα και αυτής της  αιματοβαμμένης σημαίας του Πολυτεχνείου ;
§ Επειδή, πρακτικές βίας αυτής της μορφής ενάντια σε γυναίκες ασκήθηκαν ιστορικά μόνον από τα Τάγματα Εφόδου και τους νοσταλγούς τους, κάθε εποχής.
§ Επειδή, η ελληνική σημαία αποτελεί σύμβολο ενότητας του ελληνικού λαού στους διαχρονικούς αγώνες του για Ελευθερία, Δημοκρατία και Εθνική Ανεξαρτησία.
§ Επειδή, η ελληνική σημαία αποτέλεσε το σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης για τους αγωνιστές του Ε.Α.Μ και του ΕΛΑΣ, βάφοντάς την με το αίμα τους.
§ Επειδή, την ελληνική σημαία ανέμιζαν οι φοιτητές στην Πύλη του Πολυτεχνείου καλώντας μ’ αυτήν το λαό να αντισταθεί στη χούντα, ποτίζοντάς  την με το αίμα τους κατά την εισβολή του τανκ.
§ Επειδή, όποιος απαξιώνει κι αμαυρώνει κατ’ αυτόν τον τρόπο τους αγώνες της Εθνικής Αντίστασης και του Πολυτεχνείου, καίγοντας με αλαλαγμούς τα σύμβολά τους, έχει απεμπολήσει κάθε ίχνος προσωπικής αξιοπρέπειας και εθνικής συνείδησης.
§ Επειδή, η ελληνική σημαία έχει παγκοσμίως καταστεί σύμβολο αντίστασης που υψώνουν περήφανα κι άλλοι λαοί στις αγωνιστικές διεκδικήσεις τους.
§ Επειδή, τέτοιες τακτικές τραμπουκισμού σαμποτάρουν την σύμπραξη όλων των δημοκρατικών και πατριωτικών δυνάμεων του λαού μας σε ένα ενωτικό μέτωπο αντίστασης.
§ Επειδή, τέτοιες πρακτικές στόχο έχουν να δαιμονοποιήσουν κάθε τι που εγείρει το πατριωτικό αίσθημα του λαού. Να ευτελίσουν και να διασύρουν εθνικά σύμβολα αγώνων ώστε αυτά να πολτοποιηθούν στο μπλέντερ της νεοταξικής ιδεολογίας χάνοντας κάθε νόημα. Να υποβιβάσουν, να ακυρώσουν, ή ακόμη και να αντιστρέψουν το νόημα εννοιών, όπως δημοκρατία. Να σφετεριστούν και να οικειοποιηθούν οπαδοί της παγκοσμιοποίησης με τον φερετζέ ενός ψευδεπίγραφου διεθνισμού τους αγώνες ενός λαού για ελευθερία και δημοκρατία, έτσι ώστε να ατροφήσει η εθνική μνήμη και η εθνική συνείδηση του λαού μας.
Αναμένουμε από κάθε πολιτική δύναμη που σέβεται και τιμά τους αγώνες και τα σύμβολα του ελληνικού λαού να καταδικάσει απερίφραστα τις ενέργειες αυτές. Κάθε ανοχή σε φασιστικές συμπεριφορές και ενέργειες, προερχόμενες είτε από το χώρο της δεξιάς είτε της αριστεράς, τροφοδοτεί το αυγό του φιδιού στους κόλπους της κοινωνίας διχάζοντας τον λαό και αποπροσανατολίζοντάς τον από το ουσιαστικό διακύβευμα: την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας. Δε μπορεί να αποτελέσουν άλλοθι γι’ αυτές τις ομάδες η έλλειψη παιδείας, δημοκρατικής ευαισθησίας και αίσθησης καθήκοντος μπροστά στην τραγωδία που υφίσταται ο ελληνικός λαός. Διαφορετικά, ο φασισμός, που χτυπάει ήδη την πόρτα μας, θα εισβάλλει και με «αριστερό» προσωπείο  σείοντας παραπλανητικά τα κόκκινα φουλάρια.
Το δίλημμα που επιβάλλει η εποχή μας είναι σαφές και αδήριτο: ή σκύβουμε το κεφάλι και υπηρετούμε τις απολυταρχικές επιταγές της παγκοσμιοποίησης και των αγορών επαναπαυόμενοι σε μια εικονική «δημοκρατία» της παγκόσμιας ολιγαρχίας, ή διεκδικούμε την εθνική μας  κυριαρχία και τη Δημοκρατία που απορρέει από τον λαό και υπηρετεί το συμφέρον του.
Η διαφύλαξη της αξιοπρέπειας ενός λαού δεν είναι υπόθεση μόνο μιας πολιτικής ομάδας, αλλά όλων όσων αισθάνονται αυτό το χρέος. Η κάθαρση στο χώρο των λαϊκών και δημοκρατικών δυνάμεων από τα φασίζοντα στοιχεία πρέπει να αρχίσει τώρα. Αύριο θα είναι πολύ αργά για όλους μας!
Το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί  σε κοινή συστράτευση όλα τα πολιτικά κινήματα, όλους τους πολιτικούς φορείς, όλα τα κόμματα και κάθε πολίτη που αγωνίζονται για την αποκατάσταση  της Δημοκρατίας στη χώρα μας,  την αποδέσμευση από το χρέος, την απελευθέρωση του λαού  μας από τα δεσμά της ευρωπαϊκής  πολιτικής και των μνημονίων που του έχουν επιβληθεί,  την απονομή δικαιοσύνης με  τιμωρία των  ενόχων για εσχάτη προδοσία, την παραγωγική ανασυγκρότηση και  την ανάταση της Πατρίδας μας!

Αθήνα, 19 Νοεμβρίου 2017
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.