Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Το ΕΠΑΜ θα συνεχίσει τον αγώνα στα Ειρηνοδικεία




Το ΕΠΑΜ θα συνεχίσει τον αγώνα στα Ειρηνοδικεία. Μια απάντηση στην Συντονιστική Επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος

Παρά την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος για αποχή των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών αύριο ημέρα Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016, το ΕΠΑΜ, ως ο βασικός μοχλός του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, καλεί τον ελληνικό λαό να συμμετάσχει στα συλλαλητήρια που έχουν προγραμματιστεί πανελλαδικά έξω από τα Ειρηνοδικεία της χώρας. Η αρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας του λαού, κάτω από συνθήκες άγριας περικοπής των εισοδημάτων, δημευτικής φορολογίας και υπό καθεστώς μνημονιακής κατοχής, συνιστά παραβίαση θεμελιωδών διατάξεων του συντάγματος, και συγκεκριμένα των άρθρων 17, 21 παρ. 4 και 25. Είναι αδιανόητο να δημεύεται για λογαριασμό των "αγορών" η ιδιωτική περιουσία, καθώς η πλειονότητα του λαού οδηγείται σκόπιμα σε βιοτικό στραγγαλισμό. Από το 2010 και μετά, κανένας πλειστηριασμός δεν πρέπει να γίνεται ανεκτός.

Επομένως, η επιλεκτική αναφορά του συντονιστικού του συνδικαλιστικού οργάνου των συμβολαιογράφων αποκλειστικά και μόνο στην πρώτη κατοικία, φαίνεται να στοχεύει στην διάσπαση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Η προσπάθειά τους, α) να διασφαλίσουν «την νομιμότητα και την ομαλότητα της διαδικασίας» της αντισυνταγματικής εκπλειστηριάσεως της λαϊκής περιουσίας, και β) η αναγόρευση, της σε κάθε περίπτωση απαραίτητης συμμετοχής του συμβολαιογράφου ως μοναδική εγγύηση «της νομιμότητας και της προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών» είναι υποκριτική. Ουσιαστικά το συντονιστικό, καλεί τους συμβολαιογράφους ν’ αποτελέσουν άλλοθι για την παράνομη διαδικασία δήμευσης της περιουσίας του Έλληνα πολίτη.

Καλούμε τους συμβολαιογράφους να υπερασπίσουν την ιδιότητά τους ως δημόσιου λειτουργού, δεδομένου ότι το καθεστώς προετοιμάζει την επιτάχυνση των διαδικασιών εκποίησης και την ανάθεση του συμβολαιογραφικού λειτουργήματος σε περισσότερο αγοραία και πειθήνια χέρια. Το ΕΠΑΜ, με το ειδικό βάρος του στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών, θα συνεχίσει να αγωνίζεται, όχι μόνο για την διαφύλαξη της πρώτης κατοικίας, αλλά για την περιουσία του ελληνικού λαού, όπως επιτάσσει η υπεράσπιση της συνταγματικής Νομιμότητας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, για να προασπίσουμε την περιουσία των Ελλήνων, δημόσια και ιδιωτική και για να επιστραφεί στα χέρια τους ότι δημεύτηκε μετά την ανατροπή του καθεστώτος κατοχής.

Ανακοίνωση

Αθήνα 12 Οκτωβρίου 2016

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ